עבור לתוכן

עזרה | בחירת מעבד ולוח

Featured Replies

פורסם

חג שמח אנשים,

אני מעוניין לרכוש מעבד חדש ולוח, תקציב בסביבות 1800 ש"ח.

שאר המפרט שלי....

כרטיס מסך 7970

זיכרונות g.skill 2x8g

ספק כוח coolermaster 650W

מארז thermaltake midi tower

וכמובן ציוד נלווה שפחות רלוונטי (מסכים, מקלדת וכו')

בגדול, בזכות גוגל (ובאתר הזה בפרט) אני מבין שבתקציב הזה אני יכול לרכוש או I5 של אינטל, או FX של AMD.

אבל העניין הוא, שתמיד הייתי "חסיד" של AMD, אבל השיקול שלי הוא בגלל שבמבחנים רבים אינטל לוקחת ברוב המקרים...

אבל לא בהפרש גדול שזאת הסיבה לעבור לאינטל :\

ורציתי לדעת אם בכל זאת שווה ללכת על AMD בגלל ריבוי הליבות וזה יבוא לביטוי בעתיד?

ד"א: שכחתי לציין שהשימוש הוא בעיקר למשחקים......

ואני אשמח לקבל חוות דעת ממשתמשים בעלי מעבד של אינטל, כי בטוח יש לכם סיבה למה עדיף אינטל ולא AMD.

וכמובן, אשמח לקבל המלצות ספציפיות לסוג לוח (שפה אני לא מבין גדול) וסוג ספציפי של מעבד...משני המחנאות.

תודה מראש לעונים!

• תגובות 33
  • צפיות 3.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איזה מעבד ולוח יש לך ולמה אתה רוצה להחליף?

פורסם
  • מחבר

מעבד A10 5800K ולוח ASUS F2 A55.

אני מניח שאתה יודע שהם לא מיועדים למשחקים, אבל נכון להיום הם עושים את העבודה אבל...

בגלל שאנחנו נכנסים לדור חדש של משחקים (הקונסולות החדשות), ניראה לי שגם בPC זה יקרה.

אני פשוט רוצה להכין את הקרקע למשחקים כמו BF4 ו TITANFALL, ואני משוכנע שיבואו עוד כמה בדרך.

כמו שציינתי, מה שיש לי כרגע מריץ הכול כולל CRYSIS 3 על הגדרות גבוהות, אבל אני לא כל כך בטוח שזה מספיק לדור הבא.

וסיבה נוספת לשדרוג......אנחנו תמיד רוצים משהו יותר טוב למרות שאנחנו לא ממש צריכים חחחחחח :-)

בכל אופן, אשמח לקבל הצעות!

פורסם

אין סיבה לשדרג כי לא תשיג מזה דבר מלבד חור בכיס. הרי הכרטיס מסך בסופו של דבר הוא הגורם המרכזי לא המעבד והלוח ומה שיש לך מספיק גם ל-BF4 ו-TITANFALL

.

נערך על-ידי ABL

פורסם
פורסם
  • מחבר

ABL

אני לא הכי מסכים איתך......

כי למעבד בהחלט יש השפעה לא פחות מהכרטיס מסך.

נכון שהגורם העיקרי במקרים של משחקים הוא הכרטיס מסך, אבל חוזק המעבד משחק תפקיד מאוד חשוב.

dennis14

הבאת לי פה אחלה דוגמאות, וניראה לי שהFX8350 קורץ לי יותר :-)

אבל אני די חלש בכל מה שנוגע ללוחות אם.

אני לא כל כך מאמין בזה, שמה שיותר יקר בהכרח יותר טוב, אבל אני אשמח לקבל הצעות ללוח אם.

ויש מצב שבעתיד אני ירצה לצרף כרטיס מסך נוסף (CF), אבל לא כרגע כי העסק (CF) לא ממש עובד.

שוב, תודה לעונים!

פורסם

זאת טעות להשוות עם TITAN. עם כרטיס דומה לשלו ההפרשים הרבה יותר קטנים:

http://www.techspot.com/review/580-amd-a10-5800k/page6.html

כמו שאתה רואה 3470 לא נותן שיפור משמעותי. אם אתה לא משחק משחק כמו Civilization V (וגם אם כן זה לא קריטי) אתה משלם 1800 שקל עבור 1 עד 6 פריימים יותר ממה שיש לך עכשיו.

נערך על-ידי ABL

פורסם
  • מחבר

טוב עכשיו הסתבכתי :-)

משום מה היה ניראה לי שההבדל בין מעבדי A10 לבין FX הוא הרבה יותר גדול!

אני לא כל כך מושפע מכל מיני באנצ'ים (3DMARK וכו'), אבל תמיד היה ניראה הבדל משמעותי בין המעבדים במבחנים.

זה לא נכון במשחקים?

פורסם
זאת טעות להשוות עם TITAN. עם כרטיס דומה לשלו ההפרשים הרבה יותר קטנים:

http://www.techspot.com/review/580-amd-a10-5800k/page6.html

כמו שאתה רואה 3470 לא נותן שיפור משמעותי. אם אתה לא משחק משחק כמו Civilization V (וגם אם כן זה לא קריטי) אתה משלם 1800 שקל עבור 1 עד 6 פריימים יותר ממה שיש לך עכשיו.

אני מסכים עם זה שלהשוות עם הטיטאן זה לא אידיאלי כי הוא לא מקרה מייצג במיוחד.

אבל גם עם כרטיס אחר יהיו הבדלים לא קטנים (אם כי פחות משמעותיים מאשר עם הטיטאן), הדוגמאות רק מראות מי הם המשחקים שבהם יש חשיבות גדולה לכח העיבוד של המעבד לביצועים.

הדוגמאות שהבאת אלו הם משחקים שלא דורשים כח עיבוד גדול מדי ולכן רצים מצויין גם על מעבדים חלשים יותר.

נ"ב: שמת לב שבהשוואה שהבאת אין הבדלי ביצועים בין המעבדים ב - FC3 ובזאת שהבאתי יש ? (בשתיהן השתמשו ב - HD7970) זה ממש מוזר.

נערך על-ידי dennis14

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות!

אבל יש מצב שמישהו פה נותן הצעות ללוח אם שיתאים לצרכים שלי?

אני ממש חלש במה שנוגע ללוחות אם....כמו מה חשוב בלוח? יתרונות? חסרונות?

תודה מראש.

פורסם

לאיזה מעבד ?

פורסם

אל תשדרג כלום!

אתה הרי אומר שהמעבד + הכרטיס הגרפי מציגים ביצועים מספקים. זה אמור לשכנע אותך לא?

בעתיד, כאשר יהיו משחקים תובעניים יותר ואם המערכת שלך לא תעמוד בהם באופן סביר, רק אז תשדרג. כרגע אין צורך בכלל.

פורסם
  • מחבר

dennis14

FX 8350

בור ועם הספר (זה הניק)

אומנם ציינתי שכרגע הם עושים את העבודה, אבל יש מצבים שאני נאלץ לוותר על פילטרים בחלק מהמקרים על מנת לסחוט עוד קצת פריימים.

וניראה לי שמעבד טוב, יתרום לא מעט.....כי אני חושב שהייעוד של מעבדי A10 הם ממש לא משחקים.

פורסם
  • מחבר
יש פה באנדל לא רע של מעבד ולוח - http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=990FX-Extreme3-8350

אבל למשחקים נטו מעבד I5 כמו ה - I5 3470 יהיה עדיף ברוב המקרים.

ניראה לי זול מאוד!

כמו שציינתי אני לא מבין גדול בלוחות, אבל על החברה הזאת לא ממש שמעתי...

הם חברת בת של ASUS או משהו כזה?

ולהגיד לך בכנות, תמיד הייתי "פאנבוי" של AMD ולא השתכנעתי לעבור לאינטל...

פשוט חשבתי שיהיו הבדלים ממש משמעותיים שיתנו לי סיבה מספיק טובה להחליף מחנה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים