עבור לתוכן

צריכה עזרה בבחירת שם..

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

אני יודעת שזה נשמע מוזר שבחורה מתעסקת בתחום המחשבים, אבל אני בתחום כבר תקופה ארוכה, ואני פותחת עכשיו חנות מחשבים חדשה בצפון ואני מתלבטת איזה שם לבחור לה..

אני לא רוצה להיות כמו כל החנויות האלה עם הראשי תיבות (KFC, DMO וכו' [אני יודעת שKFC זו לא חנות מחשבים.. להמחשה בלבד]). אני רוצה משהו שונה וקצת יותר מתוחכם. חשוב שיהיה קצר וקליט, והכי חשוב שיהיה לו דומיין פנוי..

שמעתי רבות על חברי הפורום, ואני סומכת עליכם שתוכלו לעזור לי :)

תודה מראש.. :)

• תגובות 185
  • צפיות 27k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

דווקא ראשי תיבות שכאלו כבר מזוהים עם חנויות מחשבים בארץ. בכל מקרה, זה גם חשוב לדעת מה את רוצה לשדר: שהעסק זול? אמין? מתקדם?

הוא כמובן עוסק במחשבים וסמארטפונים, ולכן נפוצה התחילית "קומפ" או "קומפיו", כמו גם שילוב הצירוף "PC" או "טק" בשם. האם את מעוניינת בדבר שכזה?

אני מניח שאינך מעוניינת בשם כמו "זולטק", או "אמינותPC", אבל אפשר למצוא שמות מתוחכמים יותר שמשדרים משהו דומה.

במה החנות מתמחה?

ובנוסף, היכן את פותחת את העסק? אם זה קרוב אלי, אשמח לקפוץ לביקור. בנוסף, אני מקווה שאת מודעת היטב לכך שהשוק רווי למדי פה בארץ, ולכן התחרות תהיה לא פשוטה. בכל מקרה בהצלחה! :)

פורסם
  • מחבר

אתה די צודק במה שאתה אומר.. אין דילמה אם לפתוח את החנות או לא, למרות השוק הרווי. אני עובדת כיום מהבית, ולאחר שנתיים חשבתי שהגיע הזמן להתקדם.

החנות מתמחה בתיקון מחשבים נייחים, ניידים, סמארטפונים וטאבלטים, אוברקלוקינג, גיימינג ומכירת מוצרים בהתאם.

השם של החנות מבחינתי צריך להיות קליט ולשדר יוקרה מסויימת. חשבתי גם ללכת על חנות בוטיק מחשבים לשוק הגבוה, אבל רוב האנשים מעוניינים במחשב בסיסי.

בקיצור, החלטה לא פשוטה.. אשמח לעוד עזרה :)

תודה רבה!

פורסם

אני גר באיזור הצפון ויכול להמליץ לך שתאמצי את הדרך והשירות של TMS מחשבים, מתכון ודאי להצלחה(חבל שאין סניף בצפון).

אם תתנהלי כמו הרשתות הגדולות KSP ואייבורי תיצרי לעצמך שם של חוסר אמינות ומקצועיות.

זה לא העיקר למכור, צריך להיות קשוב ללקוחות ולדרישות גם אם לפעמים תצטרכו לצאת בהפסד מדי פעם. רק כך תתפסו שם אמין.

אם תרצי יש לי המון המלצות על איך כדאי להתנהל כדי שזה באמת יעבוד.

פורסם

הסמל בפרופיל שלך זה של זכר, השם הפרטי שלך ואחר"כ מחשבים יכול להיות שינוי מרענן,

המתקנת נשמע לי חזק

פורסם

לא פשוט לבחור שם. אולי "רקיע מחשבים"? קצת מזכיר את skyPC בעצם. אולי צריך להתחשב בכך שהיום הסמארטפונים הופכים לחלק חשוב מהמכירות, עם שם כמו "סמארט מחשבים" או "SmartPC"? רצי לבדוק מיד אחרי, והשמות הנ"ל כבר בשימוש :(

"כוכב המחשוב" נשמע כמו רשת שיווק פריפריאלית (מכיר את זה מקרוב :P ), אולי "JPG מחשבים" אם יבואו אלייך הרבה גרפיקאים... שם פרטי או משפחה בשם העסק לא משדר יוקרה לרוב, כך ש"שוורצמן מחשבים" או "בוזגלו מחשבים" לא בא בחשבון. אולי "גראוויטי מחשבים"? באנגלית זה נראה טוב: "Gravity Computing". השם לא תפוס, שזה גם טוב. או "אלקטרון מחשבים". אלו שמות שמשדרים קידמה וטכנולוגיה. מיד חשבתי על "טכנו מחשבים", אבל תפוס גם הוא.

גם "Star PC" נשמע קצת פרובינציאלי. אולי "שיא מחשבים" או "Top PC" או משהו בסגנון?

אני מקווה, אגב, שהדוגמאטיות של השמות פה (הכל עם מחשוב או מחשבים או PC) לא מגבילה.

מתכות הן דבר שמעביר תחושת יוקרה לרוב. אולי "טיטאניום מחשבים" או "Tungstan PC" יוכלו להצליח, אני יודע? סעאמק, הטיטאניום תפוס!

"טיטאן PC", "זאוס מחשבים", "ונוס מחשבים", "שפיץ מחשבים", "ברק תקשורת מחשבים" (אוף, "ברק מחשבים" תפוס), "להב מחשבים", "גלקסיה מחשבים/ שירותי מחשוב" שהולך יפה עם הפופולאריות של מכשירי הגלקסי של סמסונג (השם "גלקסי מחשבים" תפוס כמובן), "הוריקן מחשבים", "FoxPC" (אני לא מאמין, זה גם תפוס :kopfpatsch:), "השראה מחשבים" ועוד, כיד הדמיון הטובה.

אם את יותר בקטע של תיקון מכשירים מאשר מכירתם, אני חושב שעדיף לקרוא לחנות "X שירותי מחשוב" מאשר "X מחשבים" כמובן, ובמקרה כזה עדיף שם שמייצג מחיר זול, מומחיות ואמינות בתחום, כמו "Wrench שירותי מחשוב" או "אקספרס שירותי מחשוב" (בלי לבדוק בכלל אני אומר בוודאות שהשם תפוס), "ספין שירותי מחשוב", "פאראמדיק שירות תיקונים", "סיגמא מחשבים ותיקונים", "קליק מעבדת תיקונים" ועוד ועוד.

אני מוכן לחשוב על עוד אם אין פה מספיק השראה וחומרים מבחינתך. זה דווקא די כיף לחפש שמות לחנות מחשבים :)

פורסם

רעיונות:....

נורית מחשבים

חבצלת ציוד מחשוב

אורפז דיגיטל

Aspire Comp&Co

לילית מחשוב ואופטימיזציה

optimus prime

co-optitude (שם של פינה מערוץ ביו טיוב geek and sundry)

פורסם

^לא ולא ולא ולא ולא..

פורסם

נורית מחשבים יכול לעבוד, אם נורית לא היתה מילה שנשמעת מיושנת, ועצם שבעצמו מיושן. אולי "LED מחשבים" יהיה עדיף.

היי, עידן, יש לך רעיון טוב לשם?

פורסם

אממ.. לא עולה לי משהו.

פורסם

אוף, חשבתי על השם הגאוני Bits & PC's אבל מתברר שיש כבר חנות כזאת בבריטניה.

טוב, אז בוא נראה:

The Lonely Bit

Chip 'n' Dell

הקשיחים של ענת

Crash PC

The Holy Mouse

הבייט היהודי

פורסם

PCB מחשבים (-:

צ׳יפסט מחשבים

פורסם
  • מחבר

קודם כל אני מאוד מודה לכם על העזרה. באמת העליתם פה רעיונות טובים והשראה לא מבוטלת עבורי.

יש כמה רעיונות שנשמעים לי טובים. אני חייבת להודות שזה בכלל לא פשוט אני שוברת את בראש באווירת החג הזאת עם הרבה שעות על גוגל . העניין הוא שאני לא רוצה להיות עוד חנות מחשבים שקמה לה. בהתחלה חשבתי על חנות רק לגיימרים אבל מהר מאוד הבנתי שאי אפשר להתפרנס רק מזה, מה גם שהביקוש באזור הצפון הוא די מינימליסטי.

שמות לחנות יתקבלו בברכה וכמובן קונספט...(: אם למישהו יש איזה רעיות לערך מוסף לחנות מחשבים שיכול ליצור בידול בשוק או יתרון מסוים על פני האחרים אני יותר מאשמח לשמוע. עצם העובדה שלא הרמתם גבה על כך שבחורה מתכוונת לפתוח חנות מחשבים כבר קנה אותי :)

פורסם

Alpha-Computers?

Sigma-PC?

- - - תגובה אוחדה: - - -

Alpha-Computers?

Sigma-PC?

פורסם
  • מחבר

PCZONE?

GamerShop?

RoyalPC?

anyPC?

UltraTech?

Tech4you?

שילוב של "טק" נשמע טוב יותר מ PC, PC זו מילה מיושנת LOL

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים