עבור לתוכן

זיכרון Crucial DDR3 4096MB 1333Mhz CL9 או Kingston DDR3 8096MB 1333Mhz CL 9 יש בעיות?

Featured Replies

פורסם

אתה משווה 8GB ל4GB ? אולי לא הבנתי אותך חחח.

פורסם

יותר מזה - ה Crucial הם זכרונות מסוג SODIMM, כלומר למחשב נייד.

השאלה היא האם הוא מבקש חוות דעת לגבי שני הזכרונות הנ"ל, מתוך ידיעה שאחד הוא בגודל 8GB למחשב נייח והשני הוא בגודל 4GB למחשב נייד, או שהוא טעה בלינקים?

פורסם
  • מחבר

התכוונתי לכך שאני מעוניין לקנות סטיק זיכרון אחד של 8GB וסטיק אחד של 4GB למחשבים נייחים. עברתי בין החנויות ונתקלתי ב2 המוצרים הללו שזולים יותר מסטיקים במקומות אחרים ולכן תהיתי מה שונה בהם.

וקיבלתי תשובה- SODIMM למחשב נייד.

:P

עכשיו השאלה שלי מופנית למוצרים הללו:

http://skypc.co.il/pl_product~CT51272BB1339~15~0.htm

http://skypc.co.il/pl_product~PT-D3G8-16G2~15~0.htm

שקניה משותפת של שניהם זולה יותר ב70 ש"ח מקניה של סטיקים בנפחים כאלו בחנויות אחרות.

פורסם

מדובר בחברות מוכרות שמייצרות זיכרון, כך שבאופן כללי לא צריכה להיות לך בעיה, מה גם שיש עליהם אחריות של 3 שנים לפחות.

זה כנראה הזיכרון של Crucial:

http://www.crucial.com/uk/store/partspecs.aspx?IMODULE=CT51264BA1339

את הזיכרון של Patriot אני לא מצליח למצוא באתר שלהם. שים לב לזיכרון הזה יש רק 3 שנות אחריות בניגוד לאחריות לכל החיים לזיכרון של Crucial.

בכל מקרה, אם כבר מותקן זיכרון במחשב, יש לבדוק את הנתונים שלו (באיזו תדירות הוא עובד ומה ה CL שלו) בכדי שלא לבזבז כסף בקניית זיכרונות טובים יותר שלא ינוצלו במלואם (אין טעם לקנות זיכרון 1600MHz אם במחשב יש כבר זיכרון 1333MHz, שכן הזיכרון החדש אמור לעבוד בתדר הנמוך יותר).

דבר נוסף שיש לבדוק הוא האם יש בעיית תאימות בין הזיכרון הספציפי שלך ללוח האם. את זה עושים ע"י חיפוש באינטרנט.

לגבי כל מוצר באופן כללי, אני ממליץ לבדוק את הדגם שלו באתר קניות שבו יש ביקורות של הגולשים (למשל newegg), ופשוט לראות אילו בעיות התגלו במוצר, ויותר חשוב - כמה אנשים נותנים חוות דעת שלילית על המוצר.

פורסם
  • מחבר

אחלה, הרגעת אותי.

אגב, זה משנה אם נניח הזיכרון הקיים רץ ב1600MHZ והזיכרון החדש יגרום לרוץ ב1333MHZ?

הרי בכל תרד' כמעט מדגישים פה שהתדרים לא משנים כלום ועדיף ללכת על מחיר טוב מאשר על תדר גבוהה.

נ.ב-בתמונה המצורפת התדר הוא 1800 (DDR3)?

תודה.

[ATTACH=CONFIG]3829[/ATTACH]

נערך על-ידי abatiah

פורסם

המחשב, כמו כל מכונה, עובד במהירות של החלק הכי איטי. במקרה של הזיכרון, הוא יעבוד בתדר המקסימלי הקטן ביותר מבין כל מודולי הזיכרון. לכן אם יש לך זיכרון שיכול לעבוד בתדר מקסימלי של 1600MHz, וזיכרון נוסף שיכול לעבוד בתדר מקסימלי של 1333MHz, כאשר הם יחוברו יחד לאותו מחשב, התדר המקסימלי בו יעבוד כל הזיכרון יהיה 1333MHz.

במצב אידאלי עדיף לך ללכת על התדר הכי גבוה שניתן לעבוד בו תוך שמירה על התיזמונים הנמוכים ביותר האפשריים. באופן מעשי, סביר מאד להניח שלא תרגיש הבדל בין 1333MHz ל 1600MHz. לכן עדיף לקנות את הזיכרון הזול ביותר שניתן, כמובן שיש לדאוג שהוא של חברה מוכרת ושיש עליו אחריות ארוכה (לרוב הזיכרונות יש אחריות לכל החיים).

בקשר לזיכרון שבתמונה - הזיכרון שלך עובד בתדר מעשי של 669.6MHz, כלומר בתדר אפקטיבי של 1339.2MHz. זה אומר שהזיכרון עובד ב 1333MHz עם תזמונים של 9-9-9-24-1T. הסטייה הקטנה של כ 6MHz נובעת מ OC קטן שככל הנראה הוגדר במפעל. למעשה גם אצלי יש סטייה דומה (המפרט שלי בצד) - בלוח ה FSB מוגדר לעבור ב 201MHz במקום ב 200MHz, דבר שמביא את הזכרונות שלי לעבוד ב 335MHz תדר מעשי (תדר אפקטיבי 670MHz). לפי יחס ה FSB:DRAM שלך (3:10), זה בדיוק המקרה - ה FSB שלך עובד ב 201MHz במקום ב 200MHz.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה רבה.

אתה מכפיל פי 2 בגלל שהוא עובד בעליית וירידת מתח (I/O)?

פורסם

מכפילים ב-2 כי ככה תעבורה עוברת בזיכרון ערוץ שידור כפול, או Double Data Rate או.... DDR.

פורסם
  • מחבר

הבנתי. תודה, אמשיך לקרוא בויקיפדיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים