עבור לתוכן

עזרה בתכנות בקר H-BRIDGE למנועים

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי בקר ל 2 מנועים, לכל מנוע הבקרה נעשית ב - 4 ביטים, כאשר אני צריך לשלוח לבקר מילה ראשונה להתחול המנועים,

מילה שניה אייך יעבדו המנועים (אחורה , קדימה עצירה) ומילה שלישית באיזה עוצמה הם יעבדו.

אני רוצה לממש דבר זה בעזרת ארדואינו בעזרת 8 יציאות.

שאלתי, איך אני יכול לממש שבבת אחת המילה תופיע בכל שמונת היציאות, ולא יציאה אחרי יציאה(ביט אחרי ביט).

בתודה,

פורסם

אתה יכול להשתמש ב Shift-register כמו ה 74HC595.

פורסם

אתה יכול לפלוט בייט שלם לפורט בבת אחת ע"י הוראה דומה ל:

PORTx=Data;

כמובן את המילה אתה יכול לחשב מראש ואז לפלוט בבת אחת.

פורסם
  • מחבר

האם זו פקודה של ארדואינו? חיפשתי פקודה כזו ולא מצאתי.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני מנסה לא להוסיף חומרה, אלה להשתמש בבקר על מנת לעשות את הפונקציה של Shift-register.

פורסם

PORTx הוא רגיסטר (כאשר x מוחלף בA/B/C/D) ששולט על מוצא הפורט המתאים (A,B,C,D).

זאת לא פקודה של ארדואינו אלא של הבקר עצמו, מה שיש לך גישה עליו בארדואינו כי ארדואינו היא סה"כ שכבה (תוכנתית) על הבקר.

אתה יכול לקרוא על זה קצת פה:

http://www.arduino.cc/en/Reference/PortManipulation

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה. ותודה על ההפניה זה היה חשוב מאוד.

- - - תגובה אוחדה: - - -

תודה על התשובה. ותודה על ההפניה זה היה חשוב מאוד. מה שבדקתי שלארדואינו יש 3 PORT - ים. 1אנאלוגי שלא רלוונטי. 2 האחרים: אחד יציאות/כניסות 0-7, לכארה 8 ביטים, אולם ביטים 0 ו 1 משמשים לתקשורת טורית, שאני מניח שזה החיבור לתקשורת של ה- USB. מכיון שאני אצטרך את תקשורת ה -USB סה"כ יש רגיסטר של 6 ביטים. ואילו השני 8-13 הינו רגיסטר של 6 ביטים. האם ישנה דרך לחבר בינהם? דבר נוסף ישנו הארדואינו הגדול שיש לו 54 DIO. האם שם ניתן להגיע לרגיסטר של 8 ביטים בלי לפגוע בתקשורת הטורית. אין לי עדיין אותו אבל מתכנן להזמין אותו. בתודה

נערך על-ידי beni100

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים