עבור לתוכן

כמה מכונות וירטואליות אני יכול להריץ על הנייד שלי?

Featured Replies

פורסם

בס"ד

שלום לכולם,

יש לי נייד MSI GE70 20E, ואני משתמש בתוכנה Workstaion 9 כדי להרים מכונות וירטואליות.

בזמן עבודה שמתי לב שאני מצליח להריץ רק 3 מכונות בו זמנית. וברגע שאני חוזר למחשב הלוקאלי שלי המערכת נתקעת.

רציתי לדעת אם מדובר במצב תקין או בהגדרות לא נכונות או בחומרה לא מספיקה, והאם אני יכול עם המפרט בנייד שלי להריץ עוד מכונות בו זמנית או האם יש לכם עצות כיצד אוכל להגדיל את מס' המכונות שאני מריץ בו זמנית.

(Workstaion 9 חוקי, לא מצאתי ב BIOS אפשרות ל Virtualizion, כמות הזיכרון שאני מקצה לכל מכונה: 1.5G, אני מקצה ליבה/מעבד אחת לכל מכונה)

בתודה רבה מראש.

מפרט המחשב: - http://www.msi.com/product/nb/GE70-2OE.html#specification

DDR3L 1600MHz, 8GB

Intel Core i7-4700MQ

750GB HDD 7200rpm

• CPU

The latest 4th generation Intel® Core™ i7 Processor

• OS

Windows 8

• Chipset

Intel® HM87

• Memory

DDR3L up to 1600MHz, 2 slots, Max. 16GB

• LCD Size

17.3" Full HD (1920x1080), Anti-glare

• Graphics

Nvidia GeForce GTX 765M

• Graphics VRAM

2GB GDDR5

• HDD (GB)

Up to 256GB Super RAID + 750GB HDD 7200rpm

פורסם

בעיקרון, הצוואר בקבוק העיקרי שלך הוא הדיסק הקשיח. כשיש רק דיסק קשיח אחד כמעט תמיד היו בעיות I/O

פורסם

מה התכולה ועומס העבודה של המכונות הוירטואליות האלו?

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על המענה המהיר, מעריך +

רוב העבודה של המכונות היא מול שרתי טסט שאני בודק כרגע, המכונות מבחינתי הם נטו קליינטים שיתחברו בTS לשרתי בדיקה. העומס היחיד שיש עליהן זה Office תכונת Ericom תוכנות FTP ותוכנת TeamViewer לשם השתלטות מרחוק.

לגבי "צוואר בקבוק" , מובן למרות שמדובר בדיסק קשיח במהירות 7200RPM?!

ובדקתי ולפי המפרט לנייד שלי אני יכול להוסיף כונן SSD עד נפח של 256G, אבל מכיוון שהשירות והאחריות שלי נמצאים בחברת "סרב פרו" (והנייד פחות מחודשיים אצלי) ושהתקשרתי אליהם לשם הוספת זיכרון והוספת דיסק קשיח נוסף, נאמר לי שאני צריך לפנות לחברה חיצונית ובקטע הזה אני מפחד שטכנאי לא מוסמך יפרק לי את הנייד או שירכיב לי חלקים "מחודשים".

האם לדעתכם כדאי לי לפנות ליבואן "Ivory" שמשם גם רכשתי את הנייד?

בתודה רבה מראש על כל עזרה

פורסם
בעיקרון, הצוואר בקבוק העיקרי שלך הוא הדיסק הקשיח. כשיש רק דיסק קשיח אחד כמעט תמיד היו בעיות I/O

בדיוק.

אם תתקין/תחליף את הדיסק קשיח בכונן SSD, סביר להניח שכל בעיות אלו יפתרו.

כשאתה אומר שהמערכת הראשית נתקעת... ממש נתקעת, או עובדת לאט?

צרף תמונת מסך של מסך performance ב task manager של המחשב המרכזי בזמן שכל המכונות עובדות.

- - - תגובה אוחדה: - - -

רוב העבודה של המכונות היא מול שרתי טסט שאני בודק כרגע, המכונות מבחינתי הם נטו קליינטים שיתחברו בTS לשרתי בדיקה. העומס היחיד שיש עליהן זה Office תכונת Ericom תוכנות FTP ותוכנת TeamViewer לשם השתלטות מרחוק.

לגבי "צוואר בקבוק" , מובן למרות שמדובר בדיסק קשיח במהירות 7200RPM?!

ובדקתי ולפי המפרט לנייד שלי אני יכול להוסיף כונן SSD עד נפח של 256G, אבל מכיוון שהשירות והאחריות שלי נמצאים בחברת "סרב פרו" (והנייד פחות מחודשיים אצלי) ושהתקשרתי אליהם לשם הוספת זיכרון והוספת דיסק קשיח נוסף, נאמר לי שאני צריך לפנות לחברה חיצונית ובקטע הזה אני מפחד שטכנאי לא מוסמך יפרק לי את הנייד או שירכיב לי חלקים "מחודשים".

בתודה רבה מראש על כל עזרה

לא משנה. לכל מכונה וירטואלית יש קובץ virtual memory אשר בשימוש כאשר אין מספיק זכרון.. תכפיל את זה ב 3-4 מכונות, וזה מוריד כל דיסק קשיח לברכיים. גם דיסק קשיח במהירות 15K.

לא מאמין שיש מניעה לחבר כל SSD במחשב שלך, גם של 1TB. לא צריך את היבואן או מעבדה, החלפת דיסק קשיח זה עניון פעוט בניידים. פתיחת בורג או 2, שליפת הדיסק, והשמת SSD במקומו, והתקנת וינדוס מחדש. יכול להיות שניתן לשים את הדיסק קשיח הקיים במקום הכונן האופטי. חפש ב ebay.

זה לא צריך לפגום באחריות. במקרה שמשהו אחר קורה למחשב, פשוט תחזיר את הקשיח המקורי ומסור לתיקון.

פורסם
  • מחבר
בדיוק.

אם תתקין/תחליף את הדיסק קשיח בכונן SSD, סביר להניח שכל בעיות אלו יפתרו.

כשאתה אומר שהמערכת הראשית נתקעת... ממש נתקעת, או עובדת לאט?

צרף תמונת מסך של מסך performance ב task manager של המחשב המרכזי בזמן שכל המכונות עובדות.

לא משנה. לכל מכונה וירטואלית יש קובץ virtual memory אשר בשימוש כאשר אין מספיק זכרון.. תכפיל את זה ב 3-4 מכונות, וזה מוריד כל דיסק קשיח לברכיים. גם דיסק קשיח במהירות 15K.

לא מאמין שיש מניעה לחבר כל SSD במחשב שלך, גם של 1TB. לא צריך את היבואן או מעבדה, החלפת דיסק קשיח זה עניון פעוט בניידים. פתיחת בורג או 2, שליפת הדיסק, והשמת SSD במקומו, והתקנת וינדוס מחדש. יכול להיות שניתן לשים את הדיסק קשיח הקיים במקום הכונן האופטי. חפש ב ebay.

זה לא צריך לפגום באחריות. במקרה שמשהו אחר קורה למחשב, פשוט תחזיר את הקשיח המקורי ומסור לתיקון.

הבעיה שאני לא מנוסה בדברים האלו וגם לא ממש איש "טכני" כשזה מגיע לנושאים כאלו. האם יש לך המלצה על דיסק SSD יעיל וזול בנפח של 256G. (אני לרוב מעדיף של חברת intel ולא של OCZ). והאם RAID 5 בשילוב של SSD + דיסק קשיח . באמת ייתן לי ביצועים גבוהים בכל מה שקשור להרצת מס' מכונות מרבי ב Workstasion ?...

(שאלה שטותית) והאם העובדה ששינה איטיות אינה קשורה לכמות ליבות שאני מחלק לכל מכונה? למשל: אם יש לי מעבד עם 4 ליבות ואני נותן לכול מכונה רק ליבה אחת... זה גורם להאטה בביצועים...

ושוב אשמח לחוות דעת לגבי חברת "Ivory", בכל הנוגע לחוות דעת בנוגע לרמת תיקוני מעבדה שמה + מחירי SSD וכיוצא בזה...

!- ולגבי "המערכת הראשית", היא לא נתקעת היא עובדת לאט. מצ"ב תמונה של ה Task Manager.

<a  href=%7Boption%7Dhttp://up386.siz.co.il/up3/twnzy5jiifxn.jpg' alt='twnzy5jiifxn.jpg'>

פורסם

גש לחנות שאתה סומך עלייה, תחליף את ל SSD וקח איתך את הדיסק שלך במארז חיצוני כדיסק גיבוי.

וכשהמחשב יתקלקל חס וחלילה תוציא אחד, תכניס את השני ואשפז את המחשב לשרות.

זה חוקי, תקין ועובד יופי :-)

פורסם
  • מחבר
גש לחנות שאתה סומך עלייה, תחליף את ל SSD וקח איתך את הדיסק שלך במארז חיצוני כדיסק גיבוי.

שוב תודה רבה, האם יש לך המלצה לגבי מעבדה איכותית בפ"ת? ומה לגבי חוות דעת ל SSD איכותי וזול?

פורסם

בדיוק.

לגבי יצרן.. גם אני מעדיף אינטל בגדול. אך ה SSD שלהם דיי יקרים, וסמסונג נותנים ביצועים יותר טובים ובפחות כסף. טוענים גם שלא פחות אמינים. זה סבבה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9999

אייבורי בסדר גמור לדעתי. תתקשר ושאל אותם כמה אתה צריך לשלם על התקנת ה SSD שאתה רוכש אצלם. האם אתה רוצה שהם יתקינו מחדש מערכת הפעלה, או לעשות זאת לבד? להחליף פיזית במחשב את הדיסק קשיח ב SSD לוקח 2 דקות. להתקין מערכת הפעלה - שעות.

לגבי הביצועים אצלך. בבירור רואים שהמעבד פשוט פנוי. צריכת הזכרון דיי מקסימאלית, אך זה תקין בהתחשב בזכרון שחילקת למכונות.

ואתה רואה בבירור שהדיסק קשיח עמוס ב 100% - זו הבעיה שלך.

גם אם היה ניתן לעשות רייד בין דיסק קשיח ל SSD, זה לא משהו שאתה רוצה לעשות, הביצועים היו נפגעים משמעותית.

ב SSD תתקין את המערכת ההפעלה ואת המערכות הוירטואליות. בדיסק קשיח תשתמש עבור איחסון נפרד.

אגב, כפי שציינתי קודם במחשב לא נכנס סתם כך גם דיסק קשיח וגם SSD.

הדרך היחידה לחבר את שניהם באותו נייד, זה לוותר על צורב ה DVD ולנתקו מהמחשב, לרכוש מגירה מתאימה לדיסק קשיח, להתקינו במגירה החדשה ולהכניסה באותו מקום שבו ה DVD היה.

משהו כזה: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=msi+ard+Drive+Caddy&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.Xmsi++GE70+Hard+Drive+Caddy&_nkw=msi++GE70+Hard+Drive+Caddy&_sacat=0

פורסם

יש במחשב שלך 8 ג'יגה זכרון, כמה הקצאת לכל מכונה?

הזכרון שלך מלא לגמרי וזה גורם למערכת הפעלה לפנות לזיכרון הוירטואלי (קובץ על ההארד דיסק). זה מה שתוקע את המערכת.

פורסם
  • מחבר

אגב, כפי שציינתי קודם במחשב לא נכנס סתם כך גם דיסק קשיח וגם SSD.

הדרך היחידה לחבר את שניהם באותו נייד, זה לוותר על צורב ה DVD ולנתקו מהמחשב, לרכוש מגירה מתאימה לדיסק קשיח, להתקינו במגירה החדשה ולהכניסה באותו מקום שבו ה DVD היה.

משהו כזה: http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=msi+ard+Drive+Caddy&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.Xmsi++GE70+Hard+Drive+Caddy&_nkw=msi++GE70+Hard+Drive+Caddy&_sacat=0

אין אפשרות לשמור את הכונן האופטי ? כמה שזה יהיה מצחיק עדיין רוב ההתקנות אצלנו בארגון נעשות מדיסקים שהוזמנו עבורנו.

ואם ישנה אפשרות להשאיר את האופציה של כונן אופטי פתוחה אני אשמח.

לגבי ה SSD -

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9999

האם זו ההצעה הטובה ביותר לפי דעתך שניתנת במחיר הזה?

מה ההבדל בין הדגם הזה (חוץ מבחינת עוד 10G נפח) - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10001

כי אם כן אני אלך מחר ואקנה אותו, אם יש המלצות טובות עליו.

+ אני מעוניין שיתקינו לי את מערכת ההפעלה על הSSD ושאר המכונות על הדיסק הקשיח. אגב זו התצורה הטובה ביותר לעבודה עם מכונות וירטואליות לא?

+ אני עדיין לא רגוע מזה שיפרק לי טכנאי לא מוסמך את הנייד ובסוף אני אסבול ממכשיר לא תקין, כיצד אני יכול לדעת שלא מוכרים לי רכיבים מחודשים וכיוצא בזה או שבכלל אין אפשרות לדעת.. (למרות ש "Ivory" הם היבואן הרשמי של MSI בארץ).

אני מקצה לכל מכונה 1.5G, האם הינך מתכוון ל Page File שמעמיס על המערכת?

פורסם
אין אפשרות לשמור את הכונן האופטי ? כמה שזה יהיה מצחיק עדיין רוב ההתקנות אצלנו בארגון נעשות מדיסקים שהוזמנו עבורנו.

ואם ישנה אפשרות להשאיר את האופציה של כונן אופטי פתוחה אני אשמח.

אתה לא חייב לעשות זאת. זה רק על מנת שגם את הדיסק קשיח וגם את ה SSD במקביל. ניתן גם לשלוף לפי הצורך, אך אני לא מאמין שתרצה לעשות זאת...

תקנה במקום זה מארז USB חיצוני עבור הדיסק קשיח.. ותחבר למחשב כשתרצה לאסן/לגשת למשהו.

לגבי ה SSD -

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9999

האם זו ההצעה הטובה ביותר לפי דעתך שניתנת במחיר הזה?

מה ההבדל בין הדגם הזה (חוץ מבחינת עוד 10G נפח) - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10001

מהיר יותר ועם 5 שנות אחריות. ההפרש לדעתי לא מצדיק את הרכישה.

+ אני מעוניין שיתקינו לי את מערכת ההפעלה על הSSD ושאר המכונות על הדיסק הקשיח. אגב זו התצורה הטובה ביותר לעבודה עם מכונות וירטואליות לא?

לא. אתה מעוניין לשים גם את המכונות הוירטואליות על ה SSD. זה כל היתרון... אתה תגלה שלפתע המערכת טסה.

+ אני עדיין לא רגוע מזה שיפרק לי טכנאי לא מוסמך את הנייד ובסוף אני אסבול ממכשיר לא תקין, כיצד אני יכול לדעת שלא מוכרים לי רכיבים מחודשים וכיוצא בזה או שבכלל אין אפשרות לדעת.. (למרות ש "Ivory" הם היבואן הרשמי של MSI בארץ).

סתם פארנויה. אתה תקבל קופסה ארוזה עם מדבקת אטימות של היצרן

פורסם
  • מחבר

בס"ד

חיובי, אני אלך מחר ל"Ivory" ואעשה את הכל שם + אני אשמח לעוד עזרה ברגע שיהיה לי את הSSD (אני אשלח בפרטי).

בתודה רבה רבה על העזרה

Roger That מעריך

+ אפשר לנעול

עדכון: לאחר בירור, מסתבר שלא "Ivory" ולא "סרב פרו" - שהיא המעבדה הרשמית של MSI בארץ. נותנת שירותי מעבדה להוספת חלקים למחשב.

לאחר שיחה עם טכנאי חיצוני, הוסבר לי שעדיף לי לחכות את השנתיים שתפוג לי כבר האחריות, ורק אז לשדרג.

מרגיז! אבל אין מה לעשות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים