עבור לתוכן

מחשב יוצא דופן...

Featured Replies

פורסם

שלום,

במסגרת עבודתי אני צריך להרכיב מחשב המיועד לחישובים נומריים.

בשביל שתבינו את סדר הגודל של התקציב עליו אני מדבר, אציין שכרגע בניתי מחשב עם המעבד הכי חזק שמצאתי -

Intel Xeon Processor E-52687W, 8 cores, 3.1 GHz Turbu, 20MB cache,

כאשר אני מתכוון לשלב שני מעבדים כאלו על מנת ליצור מחשב עם 16 ליבות. השתמשתי בלוח אם תואם - Intel W2600CR2

עלות המפרט היא כ-30,000 ש"ח. בניית המפרט תהיה מודלורית, כך שבהתחלה אני מתמקד במעבד, ואחר כך ארכוש כרטיס מסך חזק.

התעוררה שאלה, שאודה לכם על עזרתכם -

האם עדיף להשקיע באמת בעמדה חזקה שכזו לצורך החישובים, או שעדיף לרכוש כמה עמדות חלשות יותר, ולקשר ביניהן כך שתוכנות החישוב ידעו להשתמש בכל המעבדים של העמדות ביחד?

כלומר, איזו שיטה יותר אפקטיבית?

תודה רבה!

פורסם

הכל תלוי בתוכנה עצמה. אם יש לך אפשרות לקשר בין המכונות המריצות לבין שרת ייעודי שיקבל את תוצאות העיבוד אליו תוכך ליצור מערך מכונות חזק משמעותית מאשר מכונה אחת, בדומה למה שהולך עם Folding או Boinc. מה שהכי חשוב לבדוק אם האם ניתן לעשות פלט אוטומאטי של מידע ברשת אל רכז אחד שיקלוט.

פורסם

האמת היא שאני לא מבין גדול בתחום. מהמעט שאני יודע צריך לדעת מה מתאים לצרכים שלך יותר. סתם לקחת את המעבד הכי יקר ו"ולדחוף" לתוך תחנת עבודה לא בהכרח יביא לתוצאות הרצויות.

1. באיזו מערכת הפעלה אתה משתמש?

2. האם אתה משתמש בתוכנות קנויות או כותב לבד קוד?

3. האם יכולת עיבוד הנתונים שלך היא תלויית מעבד או תלויית זכרון?

אני יכול לספר שאצלי בעבודה התחלנו להקים Cluster שנכון להיום בנוי משרתים סטנדרטיים שמריצים לינוקס. הצרכים של המשתמש שעבורו הוקמה המערכת הם לאו דווקא מעבד חזק אלא יותר זכרון פר ליבת עיבוד. למערכת שלנו יש כרגע 36 ליבות פיסיות (72 ליבות לוגיות) ו-384GB.

הקמת המערכת לא דורשת ידע נרחב. משתמש לינוקס מנוסה ידע כיצד להרים מערכת כזאת.

נערך על-ידי אורי מ.

פורסם

הוא לא יוצא דופן :-)

אבל אני חושב שאתה צריך לחשוב אולי לכיוון אחר. הכלים שאתה הולך להשתמש בהם משתמשים ב CUDA ?

http://www.nvidia.com/object/cuda_home_new.html

זה לדעתי הכיוון הנכון. משתמשים במערכות הללו ל Algo Trading ועוד ועוד וכיף לבנות מערכות שכאלה :-)

וכמו כן יש לוחות מאוד מעניינים ל i7 Ivy Bridge-E ובעזרת הקונפיגורטור באתרי המכירות השונים תוכל לנסות לבנות לך מערכת מעניינת.....

נערך על-ידי plonter

פורסם

מישהו פה ברוח חג המתקרב לא זוכר חוקי הפורום:)?!

פורסם

תוקן :-)

פשוט הייתי גאה בקונפיגורטור כזה או אחר.

מישהו פה ברוח חג המתקרב לא זוכר חוקי הפורום:)?!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים