עבור לתוכן

הניפוי המזרחי במדינת ישראל

Featured Replies

פורסם

כשאתה אומר "שמו" אתה מדבר על הערבים או על הסוכנות?

• תגובות 270
  • צפיות 41.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
ואיך אתיופים נכנסים כאן ?

מתאימים לסעיף 1, 2 וגם 3.

בהחלט יש גזענות, בכל מקום, אבל היא לא הסיבה היחידה לפערים. אולי אפילו לא הסיבה העיקרית.

פורסם

ממש לא נכון .

פורסם
  • מחבר
עזבו גזענות , על פערים משמעותיים אתם מסכימים ?

למה אתה מתפשר על מה שמגיע לך??

אתה בא ומציין אפילו את העובדה הכי פשוטה על ההיסטוריה המזרחית אף אחד לא מלמד מיד קופצים צקצקנים ואומרים "בכיין" ושוללים כל קשר היסטורי בינך לבין הארץ. כביכול, בזכותם (האשכנזים) אתה בחיים. אותם אשכנזים שברחו בהמוניהם מהארץ בזמן העלייה הרביעית כי לא התאים להם לעבד אדמה ולחרוש שדות. בלי כל קשר לצדק, אדם שמדבר בצורה חד משמעית השוללת את קיומו של האחר, לא תומך בדיאלוג בריא, לו אין זכות קיום בעולם הזה.

- - - תגובה אוחדה: - - -

חייבים להגיד את האמת הגזענות ירדה המון ממה שהייתה פעם בנוסף לזה שנוצר ערבוב והרבה אנשים הם לא מזרחים מוחלטים או אשכנזים מוחלטים

אבל הבעיה היא בתדמית שעושי למזרחים ובמחיקת ההיסטורה שעושים לנו בכל מקום וזה מגיע למצב כזה שאנשים אומרים לי מה אתה מזרחי

המשפחה שלך עלתה לארץ אחרי שהאשכנזים בנו את הכל שזה שקר מוחלט שהשתילו לאנשים במדינה אף אחד לא מתבכיין גזענות זה משהו שצריך להילחם בו

וגם אם פגעים בך בדרך גזענית זה לא סיבה לקום וללכת אנחנו פשוט רוצים שיכיירו בעבר שלנו

ידידי, אתה מחפש מה שכל יהודי מזרחי מחפש ובכל זאת מתעקשים למחוק כל סממן לעבר שלנו. הם כל כך כועסים ולא יודעים איך להתמודד עם האמת שיש לנו חלק עננק בהיסטוריה של המדינה שמהפחד הם מכחישים את הכל ומנסים להדיר אותך ולמחוק אותך עד שהדור החדש באמת לא יידע מאין הוא בא. לכן הפוסט הזה נוצר, בשביל כל מי שלא יודע/שכח.

פורסם
אדם שמדבר בצורה חד משמעית השוללת את קיומו של האחר, לא תומך בדיאלוג בריא, לו אין זכות קיום בעולם הזה.

עוד משפט בעל לוגיקה לעילא ולעילא. ילדים, התוכלו למצוא את הסתירה הפנימית? בין הפותרים נכונה תוגרל תעודת מקופח ממוסגרת.

ועוד לא ענית לי את מי היית רוצה לראות על השטרות...

פורסם

פילון , כי גם למזרחים יש אשמה .

פורסם
  • מחבר
עוד משפט בעל לוגיקה לעילא ולעילא. ילדים, התוכלו למצוא את הסתירה הפנימית? בין הפותרים נכונה תוגרל תעודת מקופח ממוסגרת.

ועוד לא ענית לי את מי היית רוצה לראות על השטרות...

הסתירה הפנימית היא אצלך, אם אתה לא מבין את אשר אני מדבר, אני אנסח את משפטיי בפשטות אך ורק למענך.

אני לא מעוניין לראות את הפרצופים החדשים על השטרות, הייתי מעוניין קודם שבוועדה יהיו חברים ממגוון מגזרי האוכלוסייה בישראל ואולי אח"כ העם או לפחות רובו היה מקבל את ההחלטה על האישים שזכו להיות מודפסים על נייר במדינת ישראל.

פורסם

אם לא שמת לב, פילפילון, אתה שללת מעצמך את זכות הקיום בדבריך. אתה אומר שיש לשלול את זכות הקיום ממי שדורש לשלול את זכות קיומו של האחר, ולפיכך יש אתה שולל את זכות קיומך, היות ואתה דורש לשלול את זכות קיומו של אחר (למשל אנשים כמוך, ששוללים את זכות קיומם של אחרים). אם תרצה הבהרות בעניין, אוכל לפשט דברי למענך.

הוועדה לתכנון שטרות:

http://www.boi.org.il/he/currency/aboutthecurrencydepartment/pages/planningbanknotes.aspx

חוץ מזה שכולם אשכנזים (אני בטוח שתתלונן על זה), האם יש לך עוד תלונות כנגד הוועדה?

פורסם
  • מחבר
פילון , כי גם למזרחים יש אשמה .

לפני שאתה בודק את הבית שלך, תבדוק את הסביבה שאתה חי בה. כשהסביבה מלוכלכת, לא תמיד קל לשמור על בית נקי.

- - - תגובה אוחדה: - - -

אם לא שמת לב, פילפילון, אתה שללת מעצמך את זכות הקיום בדבריך. אתה אומר שיש לשלול את זכות הקיום ממי שדורש לשלול את זכות קיומו של האחר, ולפיכך יש אתה שולל את זכות קיומך, היות ואתה דורש לשלול את זכות קיומו של אחר (למשל אנשים כמוך, ששוללים את זכות קיומם של אחרים). אם תרצה הבהרות בעניין, אוכל לפשט דברי למענך.

הוועדה לתכנון שטרות:

http://www.boi.org.il/he/currency/aboutthecurrencydepartment/pages/planningbanknotes.aspx

חוץ מזה שכולם אשכנזים (אני בטוח שתתלונן על זה), האם יש לך עוד תלונות כנגד הוועדה?

חוששני שאתה לוקה קצת בהבנת הנקרא. אין לי צורך או עניין בשלילת קיומו של האחר. גם הפוסט שהעליתי כאן אינו עושה זאת, גם המילים שנכתבו כאן לא עשו זאת ובכל זאת אתה מנסה לצייר את העניין כאילו מנסים לשלול אותך. כנראה שמי שרודף כאן אחרי המסכנות זה אתה, וחבל.

מסתמן כי בוועדה יושבים אנשים שנבחרו שרירותית מהרחוב. מה לשרי רז ולהחלטה מי יהיה על שטרות הכסף? זה כל כך מגוחך שאפילו אדם עיוור היה שם לב לכך

פורסם

המזרחים באמת מסכנים. מה זו אשמתם שהם גונבים? או שהם לא לומדים? זו אשמת המדינה!! היא אשמה בכך שהיא שמה את הפושעים בבית כלא ולא בראש אוניברסיטה ואת המשכילים צריך לזרוק לכלא.

רק ככה נגיע לצדק חברתי אמיתי!

אחרי הכל אין למזרחים שום השלכות אישיות על מעשיהם.... הם לא יכולים לשלוט בעצמם. או לפחות זה מה שהם משדרים עם כל הבכי שלהם.

המזרחים ללא ספק המגזר בעל אחוז הדמעות הגבוהה ביותר בגוף.

פורסם
  • מחבר
המזרחים באמת מסכנים. מה זו אשמתם שהם גונבים? או שהם לא לומדים? זו אשמת המדינה!! היא אשמה בכך שהיא שמה את הפושעים בבית כלא ולא בראש אוניברסיטה ואת המשכילים צריך לזרוק לכלא.

רק ככה נגיע לצדק חברתי אמיתי!

אחרי הכל אין למזרחים שום השלכות אישיות על מעשיהם.... הם לא יכולים לשלוט בעצמם. או לפחות זה מה שהם משדרים עם כל הבכי שלהם.

המזרחים ללא ספק המגזר בעל אחוז הדמעות הגבוהה ביותר בגוף.

לדעתי אנשים כמוך סובלים מלקות שכלית גבוהה הן בהבנת הנקרא, הן ביצירת שיח תקין ומהתנשאות יתר. זה בסדר, אני יודע שממך לא יגיע השינוי המיוחל, אבל כבר עכשיו אני מוכן להקדיש לך שיר

פורסם

כן, איך אפשר בלי להזכיר את ההוא שנודע בתור "מלך הזמר המזרחי", מלך שנתיניו העדיפו לשכוח שהיה לא רק מסומם אלא גם אחד שהסתבך בקטטות, גנב ואנס. אמור לי מי אלילך...

פורסם

"הרבה משפחות לא ברחו מארצות ערב ולא ממש ששו לעלות ארצה, הם היו אנשים שחיו יחסית טוב לאנשי עירם היהודים ואף היו אמידים יותר מעשירים אשכנזים. המחתרת הציונית הגזענית סכסכה בין היהודים בארצות ערב לערבים תושבי המקום. הם חטפו יהודים, פוצצו בתי כנסת וביצעו פשעים שהם למדו בשואה. "

רק לפי התגובה הפתטית הזאת הבנתי שהבנאדם עם חוסר בטחון כללי, מזכיר לי את הערבים שאף פעם לא אשמים בכלום תמיד מאשימים משהו אחר

פורסם
כן, איך אפשר בלי להזכיר את ההוא שנודע בתור "מלך הזמר המזרחי", מלך שנתיניו העדיפו לשכוח שהיה לא רק מסומם אלא גם אחד שהסתבך בקטטות, גנב ואנס. אמור לי מי אלילך...

שכחת את העברה של החזקת משגר טילים RPG

פורסם

חוששני שאתה לוקה קצת בהבנת הנקרא. אין לי צורך או עניין בשלילת קיומו של האחר. גם הפוסט שהעליתי כאן אינו עושה זאת, גם המילים שנכתבו כאן לא עשו זאת ובכל זאת אתה מנסה לצייר את העניין כאילו מנסים לשלול אותך. כנראה שמי שרודף כאן אחרי המסכנות זה אתה, וחבל.

אתה אמיתי? זו ממש לוגיקה פשוטה... וזה משהו שאתה כתבת, ריבונו של עולם. הנה אני אחזור על זה שוב:

אדם שמדבר בצורה חד משמעית השוללת את קיומו של האחר, לא תומך בדיאלוג בריא, לו אין זכות קיום בעולם הזה.

אוקיי? אם אני אומר ש"מי שאומר על האחר A אז הוא בעצמו A", אני בעצם אומר שאני A, כיוון שאמרתי על מישהו אחר שהוא A. במקרה של המשפט המצוטט לעיל, A=שלילת זכות הקיום. זה כמו המשפט של הגששים ב"שוק הספרים": "המוציא דבר קללה מפיו, ינעל אבי-אבי-אביו".

זו באמת לוגיקה טריוויאלית. פעם קודמת שלמישהו בדיון הזה יצאה סתירה מגוחכת כל-כך בדבריו, הוא היה פיקח מספיק בכדי להבין מיד על מה אני מדבר ולתקן את טעותו, ולא להתווכח בראוותנות על משפט אחד שהוא כתב, שברור לכל שהוא שטות מוחלטת. חבל.

אה, כן, אני לא ציירתי את העניין כאילו מנסים לשלול אותי אפילו פעם אחת (איפה כתבתי את זה בכלל?!), וכנ"ל אבקש לדעת לגבי "מסכנות" בדברי. אני ממליץ לך לקרוא על המושג הפסיכולוגי "השלכה" או "פרויקציה" בלעז, כי אני חושב שיש לו קשר לדבריך הקודמים, כולל "קושי בהבנת הנקרא"

מסתמן כי בוועדה יושבים אנשים שנבחרו שרירותית מהרחוב. מה לשרי רז ולהחלטה מי יהיה על שטרות הכסף? זה כל כך מגוחך שאפילו אדם עיוור היה שם לב לכך

מתוך אתר הוועדה:

​ועדה זו ממונה בידי הנגיד ומייעצת לו בכל הקשור לבחירת הנושאים, המוטיבים והעיצוב של שטרי הכסף, המעות ומטבעות הזיכרון. עם חבריה נמנים מומחים בתחומי המשפט, הארכיאולוגיה, הנומיסמטיקה, האמנות, החינוך, המקרא ועוד, וכן עיתונאים, אדריכלים ומעצבים.

הוועדה פועלת בהתנדבות...

עושה רושם שנבחרו אנשים בכלי השפעה חברתית במדינה, כמו משפטנים, עיתונאים ואנשי חינוך, יחד עם אנשים שמומחים בתחום שדרוש לעיצוב השטרות והמטבעות, כמו חוקרי מקרא, אמנים, מעצבים, אדריכלים, ארכיאולוגים וכמובן נומיסמטיקנים. הועדה פועלת בהתנדבות. לא בדיוק אנשים מהרחוב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים