עבור לתוכן

שידור מדיה בגלי טלויזיה אנלוגית לטווח קצר

Featured Replies

פורסם

יש לי כמה כרטיסי טלויזיה אנלוגית למחשב

ועם השידורים הדיגיטאלים החדשים, אין ממש מה לעשות איתם

חשבתי אולי יש איזה מדריך למשדר TV

שאני אוכל לשדר מצלמות או מכשירי וידאו ולקלוט בכרטיס במחשב

תודה למי שיאיר את עיניי בנושא :)

פורסם

לרוב הכרטיסים האלה יש כניסת composite, ואם לא, אתה יכול לחבר וידאו ישן שימיר מ composite לכניסת אנטנה

אם אתה רוצה שידור/קליטה אלחוטיים תחפש uhf/vhf transmitter. ניתן למצוא ב ebay אבל אין לי שמץ אם חוקי לייבא כזה, וניתן לבנות לבד משרטוטים באינטרנט ורכיבים אלקטרוניים נפוצים

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה

יש יציאת קומפוזיט אבל חשבתי להשתמש בחיבור של ה TV כדי לחסוך בניית מקלט

אני אחפש שרטוטים של uhf/vhf transmitter, תודה על המידע

אגב, חיברתי ליציאת קומפוזיט מקלט של השידורים הדיגיטליים החדשים,

והצבעים לא משו, אין איכות לתמונה, וזה מוגדר על אותו סוג שידור מבחינת PAL/SCEM מה שזה לא יהיה

פורסם

יציאת ה composite היא זאת שהכי קל לנצל בלי המרות ומתאמים - יש composite בממירים (של יס/הוט/צלחת פרטית וגם של עידן+ - אבל במקרה הזה יותר פשוט לחבר USB), בקונסולות כל הדרך אחורה עד ל NES, והרבה מצלמות אבטחה

איכות צבעים נקבעת בהרבה מקרים על ידיי פרמטר נוסף של הכרטיס שנקבע בתוכנה/בדרייבר/במערכת ההפעלה. אם למשל אתה מנסה לראות את הוידאו דרך vlc, יש פרמטרים נוספים כמו "דגם כרטיס" וכדומה שצריך לפעמים להגדיר וזה מסדר את הצבעים. כשאני שיחקתי לפניי כמה שנים אם כרטיס כזה אז במקום צבעים שונים הופיעו גוונים שונים של שלג צבעוני, והפרמטר הזה שהייתי צריך להגדיר בדרייבר היה הפתרון - ואפילו שיפר את הרזולוציה

התקן PAL אינו תקן אחיד, יש תת קבוצות כמו PAL B, PAL D וכדומה. בישראל משתמשים אם B ו G. אם הכרטיס מנסה לקלוט PAL אחר או SECAM יהיו צבעים לא נכונים / שחור לבן

ואם אתה מחבר אליו ממיר שמחובר לכבל יס/הוט חיצוני יכול להיות שמגיע מתח מבחוץ דרך הכבל הזה וגורם להפרעות - תיזהר אם כבלים של יס והוט כי הם אוהבים לחלק חשמל חינם ולפעמים אפילו במתח דיי גבוה

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, אני אבדוק את כל מה שאמרת לי :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים