עבור לתוכן

בעיה: חיברתי סוויץ' חדש לרשת ושני פורטים בראוטר נופלים

Featured Replies

פורסם

שלום,

זה היה מצב הרשת הביתית שלי לפני חיבור הסוויץ': המדפסת הייתה מחוברת ישירות למחשב של אמא שלי דרך USB וגם הייתה מחוברת ב-Wifi אלי (לא הצלחתי לזהות אותה דרך שיתוף מדפסות)

Old%20Network%20in%20my%20house%20-%20New%20Page.jpeg

היום קניתי סוויץ' 10/100 של Edimax אליו חיברתי את המחשב של אמא שלי ואת המדפסת, כעת הרשת הביתית שלי נראית ככה:

Network%20in%20my%20house%20-%20New%20Page.jpeg

מה שקורה עכשיו הוא שפורטים 3 ו-4 בראוטר עולים ונופלים כל הזמן. כאשר אני מנתק את הסוויץ' שמחובר לפורט 4 אני מקבל שפורט 3 הוא יציב, אבל כאשר אני משאיר את הסוויץ' המחובר לפורט 4 אבל מנתק את זה שמחובר לפורט 3 עדיין פורט 4 לא יציב.

כאמור הראוטר הוא סימנס SL2-141.

אז... מישהו יכול לעזור :) ?

פורסם

קרה לי מקרה דומה, בהתחלה היה מחובר כבל רשת ישיר מרכזת לרכזת וזה עבד אבל עם תקלות שונות

ההמלצה שלי זה אם בין רכזת לרכזת (ויש לך 2 כאלה כמו באיור) עובר כבל רשת ישיר תחליף לקבל רשת מוצלב

עריכה: עדיף כזה שתומך 1GB לשדרוג עדיתי

נערך על-ידי Moty_p

פורסם

^ איך זה קשור לבעיה שלו?:bash: אם היתה בעיה של media sensing (שכבר מאוד נדירה יום) אז לא היתה שום תקשורת בשכבה הראשונה מהתחלה.

זה נשמע יותר כאילו משהו מייצר לך "רעש" בפורט מספר 4. ניסית להחליף ביניהם?

בכללי - הציוד הזה גם לא מיועד ממש למה שעשית ומאוד יכול להיות שגם השילושב של דרעק אחד עם השני (Dynalink+Edima) יוצר לך collision domain בטופולוגיה - מה שניתן לבדוק עם Wireshark.

פורסם
  • מחבר

החלפתי בין ה-switch שהיה מחובר ל-AP ולקופסה של יס (TPLink) לבין ה-switch של Edimax שקניתי אתמול ועכשיו זה עובד והפורטים יציבים, אני רק מקווה שזה יחזיק ככה ולא יגיע למצב ששוב יהיו נפילות.

ואגב: למה הציוד הזה לא מיועד למה שעשיתי? אני אשמח להסבר

פורסם
^ איך זה קשור לבעיה שלו?:bash: אם היתה בעיה של media sensing (שכבר מאוד נדירה יום) אז לא היתה שום תקשורת בשכבה הראשונה מהתחלה.

אם לא היה לך בעיה בהבנת הנקרא היית מבין שכתבתי שזה עבד לי בהתחלה (משמע יש תקשורת בכל ה 7 השכבות)

אבל זה היו תקלות שונות של ניתוקים, עליות וירידות בכל הסוויץ' מה גם שכתבתי את התגובה כהמלצה בלבד ולא כפתרון לבעיה.

פורסם

ואגב: למה הציוד הזה לא מיועד למה שעשיתי? אני אשמח להסבר

מיועד לפח זבל, בגדול.

מוטי - במקום להיעלב, תנצל את ההסבר שלי כאמצעי ללמוד משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים