עבור לתוכן

קניית ציוד מעבדתי מחברה מתפרקת, צריך המלצות

Featured Replies

פורסם

לחברה בהקמה שרוצה להקים מעבדת פיתוח אלקטרונית דרוש לקנות כמה מכשירים

יש חברה שסוגרת את הסניף שלה באיזור וחשבנו לקפוץ על המציאה

הבעיה שחלק מהציוד לא נמכר יותר ובכלל לא יודעים איך לקבוע את טיבו

אז אפרסם כאן את הציוד שנמצא בקטגוריה שחשבנו עליו, ואשמח אם תכתבו מה מהם כדאי (נראה לי מספיק אחד בכל קטגוריה) ומה המחיר אותו כדאי לדרוש עבורו (תזכרו שהציוד הוא מחברה בסגירה אז המיקוח הוא לטובת הלקוח:

[TABLE=width: 680]

[TR]

[TD=width: 64]35[/TD]

[TD=width: 178]DC PS[/TD]

[TD=width: 142] [/TD]

[TD=width: 104]EP613[/TD]

[TD=width: 104]5[/TD]

[TD=width: 88]IT Room[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TR]

[TD=width: 64]40

[/TD]

[TD=width: 178] DC Power Supply[/TD]

[TD=width: 142]E3630A[/TD]

[TD=width: 104]Agilent[/TD]

[TD=width: 104]1426[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TR]

[TD=width: 64]41

[/TD]

[TD=width: 178]DC Power Supply[/TD]

[TD=width: 142]E3640A[/TD]

[TD=width: 104]1308[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

סקופים:

[TR]

[TD=width: 64]29

[/TD]

[TD=width: 178]Scope[/TD]

[TD=width: 142]DPO 3014[/TD]

[TD=width: 104]Tektronics[/TD]

[TD=width: 104]CO12502[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TR]

[TD=width: 64]30

[/TD]

[TD=width: 178]scope[/TD]

[TD=width: 142]54624A[/TD]

[TD=width: 104]20210[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TR]

[TD=width: 64]31

[/TD]

[TD=width: 142]TDS3012[/TD]

[TD=width: 104]Tektronix[/TD]

[TD=width: 104]1305[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TR]

[TD=width: 64]32

[/TD]

[TD=width: 142]TDS2013[/TD]

[TD=width: 104]Tektronix[/TD]

[TD=width: 104]1369[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

עמדות הלחמה:

[TR]

[TD=width: 64]16

[/TD]

[TD=width: 178]Soldering Station[/TD]

[TD=width: 142]936[/TD]

[TD=width: 104]HAKKO[/TD]

[TD=width: 104] [/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TR]

[TD=width: 64]14

[/TD]

[TD=width: 178]Soldering Station[/TD]

[TD=width: 104]METCAL[/TD]

[TD=width: 104]14349[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

עמדות הלחמה שכתוב שחסר להם חלקים:

[TABLE=width: 744]

[TR]

[TD=width: 64]21

[/TD]

[TD=width: 178] Soldering Station[/TD]

[TD=width: 104]Weller[/TD]

[TD=width: 104]1123[/TD]

[TD=width: 64]missing parts[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]22

[/TD]

[TD] Soldering Station WSD80[/TD]

[TD] [/TD]

[TD]Weller[/TD]

[TD]1290[/TD]

[TD]IT Room[/TD]

[TD]missing parts[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

מולטימטרים דיגיטליים:

[TR]

[TD=width: 64]23

[/TD]

[TD=width: 178]DMM[/TD]

[TD=width: 142]972A[/TD]

[TD=width: 104]HP[/TD]

[TD=width: 104]JP41004891[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]24

[/TD]

[TD]DMM[/TD]

[TD]974A[/TD]

[TD]HP[/TD]

[TD]JP40010082[/TD]

[TD]IT Room[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]25

[/TD]

[TD]DMM[/TD]

[TD]972A[/TD]

[TD]HP[/TD]

[TD]JP40004782[/TD]

[TD]IT Room[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]26[/TD]

[TD]DMM[/TD]

[TD]974A[/TD]

[TD]HP[/TD]

[TD]JP40009877[/TD]

[TD]IT Room[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]27[/TD]

[TD]DMM [/TD]

[TD]506[/TD]

[TD]Protek[/TD]

[TD] [/TD]

[TD]IT Room[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]28[/TD]

[TD]DMM[/TD]

[TD]972A[/TD]

[TD]HP[/TD]

[TD]JP40004772[/TD]

[TD]IT Room[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

פורסם

לא ציינת את הדבר הכי חשוב, הדרישות :)

סתם שתקבל מושג, ספקי מעבדה לפעמים עולים מאות רבות של דולרים יותר בגלל שיש להם עוד ספרה במד מתח\זרם שכלול בהם. ל-99.9% מהמשתמשים אין צורך בספרה הנוספת הזו, ואז עדיף לחסוך את הכסף. לכן חשוב שתציין על כל מכשיר האם יש בו צורך בכלל, ואם כן אז מה הדרישות (מהירות, כמות ערוצים, זרם, מתח וכו').

פורסם
  • מחבר

אין צורך בדיוק רב. המוצר שמפתחים לא מצריך דיוקים.

סקופ שני ערוצים נראה לי יספיק. יש המלצות מהציוד, והערכה כמה להציע

פורסם

אני מצטער שאני מחזיר אותך לזה, אבל באמת שהדרישות שאתה נותן הן לא ממש אינפורמטיביות. אתה צריך לדעת דברים כמו כמה מהיר צריך שהסקופ יהיה, כמה מתח\זרם אתם צריכים מהספקים וכמה ערוצים צריך. יש שימושים שבהם מספיק סקופ של 20MHz ויש שימושים שבהם צריך סקופ של 2GHz. כנל לגבי הספקים, יש שימושים שבהם צריך ספק של 5V בכמה אמפרים, יש שימושים שבהם צריך ספקים של 100V ומעלה.

אגב, מבחינת מחירים אני חושב שהכי טוב שתפתח את איביי ותראה מה המחירים הריאלים לדברים האלה, זה ייתן לך מושג מאיפה להתחיל. בנוגע לדברים שחסרים בהם חלקים, תרד מזה, לא שווה את ההתעסקות. תחנת הלחמה סבירה עולה גרושים.

בנוגע ל-DMM, אני לא הייתי מתעסק עם מכשירים עד כדי כך ישנים אלא אם כן מדובר על באמת מחירי רצפה. ה-974A (היחיד שאיכשהו כדאי לשקול) הוא מכשיר מהיר מספיק (עד 100KHz וכמובן true-rms) ויש לו דיוק מספיק טוב של עד 0.05% ב-DCV, וגם 4.5ספרות. אבל כל זה היה טוב ויפה לפני לא מעט שנים. למרות שבדר"כ DMM זה משהו שמחזיק לא מעט שנים, וכשהם של חברה טובה (כמו HP) יש גם סיכוי טוב שהם עדיין עומדים ב-spec. עם כל זה, מכשירים מודרניים מחברה סבירה ב-100$ יעשו הרבה יותר דברים באותו המכשיר, ואתה יודע שמדובר על מכשיר חדש שעומד ב-spec שלו (בתנאי שתקנה משהו של חברה סבירה+ כמובן). באופן כללי לדעתי כשמפתחים מוצר, גם על תקציב מוגבל ביותר, חשוב מאוד שתוכל לסמוך על הכלים שלך - הרבה יותר משחשוב לחובבן שעובד בבית. כשאתה עושה משהו לצרכים שלך בבית אתה יכול להתעסק עם ציוד ישן, להשוות אותו לאיזשהו מכשיר שיודעים שהוא תקין ומכויל, ואז לחיות בשקט לפחות לכמה חודשים-שנה עד שעושים עוד בדיקה. אבל כשאתה מפתח מוצר לדעתי יש פה יותר מדיי סיכון וכדאי להשקיע עוד קצת כסף ל-DMM שאפשר לסמוך עליו. תזכור שמדידה שאי אפשר לסמוך עליה גרועה בדיוק כמו שום מדידה בכלל. ב-DMM חשוב הדיוק האבסולוטי (בניגוד לסקופ לדוגמא שבו גם ככה הרזולוציה האנכית על הפנים).

זו כמובן רק דעתי, ויש לא מעט אנשים שיקפצו על מכשירים ישנים במחיר סביר.

פורסם
  • מחבר

מתח העבודה העיקרי שעובדים איתו הוא 5V, זה בנוגע לאספקה קבועה, אני מניח שכדאי לקחת משהו שנותן לפחות עד 12V לייתר ביטחון, גם האמפרים לא אמורים להיות גבוהים (בסופו של דבר המוצר אמור לתמוך בטעינה דרך USB, ובהפעלה דרך סוללה), אולי כדאי שיהיו בספק הDC שני ערוצים.

לפי איך שנראה כרגע סקופ של 20M אמור להספיק, לכן אולי כדאי להעלות שני סדרי גודל ליתר ביטחון, אבל זה הטווח (אין עבודה עם תדרים גבוהים).

פורסם

א. אם אתה יודע מה בדיוק הדרישות שלך מהספק, פשוט תבחר את ההכי זול שעונה על הדרישות - סך הכל אלה דרישות לא קשות בכלל ויש מעט מאוד ספקים שלא יעשו זאת. הסיבה שמשלמים על ספק כח הרבה כסף היא דיוק גבוה\מתח נקי יותר\שם ואמינות\תכונות נוספות כמו תכנות ממחשב וכו'. ממה שאתה מתאר קשה לי להאמין שאתם צריכים מתח נקי יותר (בכל מצב מדובר על מתח נקי הרבה הרבה יותר מאשר ב-USB שאתה מתכנן להפעיל עליו את המכשיר), וגם הרזולוציה לא מעניינת אותך. הדבר היחיד שחשוב הוא כנראה שיהיה אמין. אבל בדר"כ ספקי כח לינארים (שהם מאוד פשוטים) הם משהו שלא מתקלקל הרבה, אלא אם הם באים מחברה שהיא המיץ של הזבל.

ב. אם אתה צריך סקופ של 20MHz אז תיקח משהו של לפחות 100MHz (אגב, שני סדרי גודל כמו שציינת זה אומר 2GHz, אלה מכשירים מאוד יקרים ונראה לי מוגזם לעלות לכאלה תדרים לשימושים שלך). אני מניח שיהיו לך שם דברים דיגיטליים ואז זה אומר גל ריבועי ולכן התוכן שלו מבחינת תדרים יהיה בקלות פי 5 בכדי להשיג סיגנל מרובע מספיק (זמני עלייה וירידה קצרים). אין שום בעיה שתיקח גם מעבר לזה, משהו של 200MHz בכלל טוב.

DPO3014 לדעתי לא נדרש לצרכים שלכם. מדובר על מכשיר שהוא DPO ולא DSO, לכן הוא יעלה הרבה יותר ממה שיעלה סקופ סטנדרטי עם ביצועים דומים.

DSO3012 גם נראה מספיק מהיר לצרכים שלך (100MHz), הבעיה שלו לדעתי (מרפרוף מאוד מהיר במפרט) היא שיש לו זיכרון של עד 10Kpts בלבד. וזה במצב איטי, במצב מהיר יש לו 500pts. אפילו ה-DS1052E הפושט שלי עושה 8Kpts בכל אחד משני הערוצים במהירות גבוהה, במהירות נמוכה הוא עושה 512Kpts בכל ערוץ!

54624A הוא 4 ערוצים שזה אחלה, והוא 100MHz, ומרפרוף זריז נראה שיש לו יותר זיכרון שזה מצוין. אבל יש לו קצת דגימה של רק 200Msps שזה דיי איטי ולא הייתי מצפה ממנו להוציא 100MHz נורמאלי. למרות זאת, לסיגנלים שלך של 20MHz גג זה יספיק. לדעתי מבין 3 הדגמים האלה זה הדגם שהייתי הולך עליו - אבל אך ורק אם אפשר להשיג אותו במחיר ממש טוב וזה כנראה לא המצב כי מדובר על סקופים שלמשהו עדיין נמכרים במחירים גבוהים מאוד - לפני כמה שנים לפני שקניתי את הסקופ שיש לי היום ביקשו ממני מעל ל-3000 שקל לסקופ כזה (שכמובן לא קניתי, זו גניבה לאור יום). קח בחשבון שמדובר על מכשיר ענק כי הוא ישן וכולל מסך CRT, וזה גם אומר שאין לו מסך צבעוני.

לדעתי משתלם הרבה יותר לקנות סקופ סיני מודרני (כמו שאני עשיתי). אחת האופציות הזולות היא ה-DS1052E של Rigol שאני משתמש בו, אבל יש המון דברים מחברות אחרות במחירים דומים, ויכול להיות שחלקם יותר משתלמים בימינו. מכשיר כזה עולה חדש בערך 1200-1300 שקל עם משלוח מ-DX. תוסיף קצת מיסים ועדיין יצאת בערך ב-1500-1600 שקלים (לי יצא בזמנו 1800-1900 כולל משלוח אקספרס וכל המיסים האפשריים במדינתנו האהובה). אפשר בקלות להפוך אותו ל-100MHz והוא מאפשר קצת דגימה של 500MSps בכל ערוץ. מסך LCD צבעוני, חיבור USB ל-DOK ולמחשב, ועוד כל מניי אופציות נחמדות. לחלופין יש אופציות חדשות יותר מסין כדוגמת סדרת 2XXX של Rigol שמתחילה מבערך 700-800 דולר למכשיר חדש. מדובר על מכשיר טוב הרבה יותר מה-DS1052E, יש המון ביקורות עליו ברשת ואפשר לקרוא אותן\לראות וידאו. ועוד דבר, להבנתי אפשר להשיג בימינו את סדרת 2XXX של Agilent במחירים לא רעים בכלל ישירות מהחברה, אני לא יודע מה המחירים המדויקים, אבל שמעתי על מספרים שהם הרבה פחות ממה שהיו נהוג בעבר למכשירים של החברה הזו, ואולי כדאי לבדוק את זה. לא מזמן גם קיבלתי בדואר ברושור שלהם והיה רשום שכל מי שקונה מכשיר מהסדרה הזו מקבל את אופציית ה-DVM וה-function generator המובנים בחינם. אז אולי שווה לבדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים