עבור לתוכן

קניית לוח אם תקציב 1200 ש"ח מעבד i7

Featured Replies

פורסם

תקציב:

מהו התקציב שהוקצה לקנייה?

לא יודע מה שווי השוק של לוחות האם , ככה שקשה לי לקבוע את שווי ההשקעה שלי. אני מאמין שבסביבות עד 1200 ש"ח אבל אם אפשר פחות אז ברור שעדיף.

אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת?

לוח אם:

מפרט נוכחי-

מעבד:
Core i7 920, s1366, 8MB Box

לוח אם:
‏EX58-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2000+, 3xPCI-E‎ GIGABYTE

כ.מסך:
HD 4890 Top 1GB GDDR5 DX10.1 HDTV 2xDVI PCI-E‎ - ASUS

דיסק קשיח:
1TB 7200RPM 32MB, Sata II HD103UJ‎

SSD: ​Intel 240GB SSD 335 Series Sata III 2.5 Inch Retail

זכרון:
G.Skill 2X8GB DDR3 1333Mhz PC3-10600

ספק כח:
‏HX 620W Active PFC 12cm Fan Modular‎ - corsair

מארז:
‏Nine Hundred Two Mid Tower Ultimate Gamer (No PSU)

מסך:

סיבת הרכישה: מעוניין בלוח אם תומך USB 3

הערות: מתכנן לקנות כרטיס מסך בשווי 1500 ש"ח בקרוב, אם זה ישפיע על החלטת לוח האם

הערה 2 : יתכן ואקנה בקרוב מעבד Intel Core i7 4770K

לא מתכוון לעשות OC

אפשרויות רכישה:

האם ישנה העדפה לחנות ספציפית ממנה תרצה לבצע את הקנייה?
IVORY/KSP

הערות נוספות:

אם יש לכם הערות נוספות או בקשות מיוחדות, כתבו אותן פה.

הערה המטרה העיקרית שלי היא בלוח אם תומך USB 3 מכיוון שאני מעוניין לראות סרטים 3D בטלויזיה החדשה ואין לי כוח לחכות שעה בשביל להעביר סרט בדיסק און קי חח

בכל מקרה אני רוצה לוח אם יותר טוב ממה שיש לי כרגע ושיתאים למפרט שלי כרגע, המטרה שלי היא לוח אם שהרמה שלו יחסית שווה או יותר טובה לשאר המפרט שלי כרגע.

נערך על-ידי ofir8

פורסם

לא הבנתי, למה שתקנה לוח ב-1200 שקל למעבד ישן עם סוקט ישן, כשאתה שוקל לקנות מעבד חדש בקרוב?

מכור את המעבד הנוכחי, מכור את הלוח וכרטיס המסך, קנה לוח בתושבת LGA1150 שמתאימה למעבד עדכני,קנה מעבד וכרטיס מסך ותיסלם, אחרת זה בזבוב כסף.

חוץ מזה למה אתה צריך מעבד i7 ?

נערך על-ידי idanmal

פורסם

אם אין לך תקציב למה שעידן הציע לך, לא יותר פשוט לקנות כרטיס USB3 ללוח אם?

פורסם
  • מחבר
לא הבנתי, למה שתקנה לוח ב-1200 שקל למעבד ישן עם סוקט ישן, כשאתה שוקל לקנות מעבד חדש בקרוב?

מכור את המעבד הנוכחי, מכור את הלוח וכרטיס המסך, קנה לוח בתושבת LGA1150 שמתאימה למעבד עדכני,קנה מעבד וכרטיס מסך ותיסלם, אחרת זה בזבוב כסף.

חוץ מזה למה אתה צריך מעבד i7 ?

קודם כל לא ידעתי שיש הבדל בין התאימות של הלוחות אם בין המעבד שיש לי כרגע למעבד שאני מתכוון לקנות (חשבתי שהם אותו דבר כי שניהן I7 ושל אינטל- לא מבין גדול בתחום,בגלל זה אני שואל כאן...)

אם אני אתייחס למה שאתה אומר, כמובן שעדיף לי לקנות לוח אם שיתאים למעבד שאני מתכוון לקנות.

למה לא צריך I7? הוא המעבד הכי טוב שזה מה שאני מחפש (רק למשחקים ותוכנות של עריכת וידאו/פוטושופ חובבני), כל סדרת מעבדי I5 ירגישו לי כמו ירידה ברמה של המחשב. לא חושב?

אגב,נורא פגעת שאמרת שהמעבד שלי ישן :(

אני זוכר את היום שקניתי את המעבד הזה ש I7 רק הגיע לארץ!!! אף אחד לא חשב ככה (כל החסכון של הקיץ הוצאתי על זה :/)

d30DK

אין לי בעיה של תקציב, מה שאני רוצה לעשות זה את השדרוג היעיל ביותר, השיפור הכי גדול שניתן להשיג במחיר שפוי.

נערך על-ידי ofir8

פורסם

עדיין לשימושים שלך לא תרגיש בהבדל בין i5 ל-i7, לגיימינג ולעריכה חובבנית i5 יהיה מעל ומעבד ובלי קשר לחסוך במחיר.

i7 נדרש במקומות בהם HT(ריבוי נימים) ישפיע, אחרת זה סתם בזבוז.

פורסם
  • מחבר
עדיין לשימושים שלך לא תרגיש בהבדל בין i5 ל-i7, לגיימינג ולעריכה חובבנית i5 יהיה מעל ומעבד ובלי קשר לחסוך במחיר.

i7 נדרש במקומות בהם HT(ריבוי נימים) ישפיע, אחרת זה סתם בזבוז.

מה שמפריע לי ,

שאני רואה שלI7 שיש לי כרגע יש 8MB זיכרון( שאין לי מושג על מה זה משפיע בדיוק) ול-I5 יש 6 MB זיכרון, פשוט קשה לי לחשוב שאני אשקיע כסף למשהו שלא יהיה הרבה יותר טוב ממה שיש לי כרגע. שאתהמ תכוון לחסוך בכסף , הכוונה שזה יחסוך על שאר המערכת (לוח אם וכו') או שהתכוונת רק על המעבד ספציפית? כי אם קיים מעבד שעולה 200-300 ש"ח יותר, אני מוכן להשקיע יותר בשביל הבדל משמעותי גבוה יותר ושיעבוד ברמה גבוה לאורך זמן רב יותר

פורסם

חבל על הכסף שלך, תקנה כרטיס usb3 וזהו

פורסם

USB 3.0 הופיעה באופן מובנה בצ'יפסט רק בסדרה 7 ,והלוחות אם היחידים שמתאימים לך זה סדרה X58 ,בכל הלוחותה האלו הUSB 3.0 מגיע כבקר נפרד שיושב על ממשק הPCI-E X1 רק באופן מובנה בלוח ,ככה שלקנות כרטיס הרחבה עם USB 3.0 ולוח אם USB 3.0 יביאו את אותם הביצועים בדיוק ,ככה שחבל על הכסף ואין סיבה להחליף לוח שעובד כשאפשר להוסיף את זה בסכום קטן הרבה פחות..

לגבי הדילמה שלך עם הi5 , לרוב השימושים איפה שהHT לא נדרש הi5 החדשים שמבוססים על Haswell יניבו תוצאות טובות יותר גם עם 2MB פחות של זכרון מטמון L3 ,אבל בכלל יש לך פלטפורמה טובה עדיין , i7 920 עדיין מעבד עוצמתי ככה שאני ממש לא רואה סיבה להחליף אותו .

פורסם
  • מחבר
USB 3.0 הופיעה באופן מובנה בצ'יפסט רק בסדרה 7 ,והלוחות אם היחידים שמתאימים לך זה סדרה X58 ,בכל הלוחותה האלו הUSB 3.0 מגיע כבקר נפרד שיושב על ממשק הPCI-E X1 רק באופן מובנה בלוח ,ככה שלקנות כרטיס הרחבה עם USB 3.0 ולוח אם USB 3.0 יביאו את אותם הביצועים בדיוק ,ככה שחבל על הכסף ואין סיבה להחליף לוח שעובד כשאפשר להוסיף את זה בסכום קטן הרבה פחות..

לגבי הדילמה שלך עם הi5 , לרוב השימושים איפה שהHT לא נדרש הi5 החדשים שמבוססים על Haswell יניבו תוצאות טובות יותר גם עם 2MB פחות של זכרון מטמון L3 ,אבל בכלל יש לך פלטפורמה טובה עדיין , i7 920 עדיין מעבד עוצמתי ככה שאני ממש לא רואה סיבה להחליף אותו .

כמה כזה דבר עולה?

וזה יעבוד עם הלוח אם שלי, נכון?

יכול להיות שזה הפיתרון כרגע, לפחו תעד שהמעבד שלי יהיה כבר ממש ישן

פורסם

אתה פשוט צריך לחפש כרטיס הרחבה לUSB 3.0 ,הם מתחברים בPCI -E X1 ויעבדו על כל לוח אם עם חריץ כזה פנוי (חייב להיות לך אחד כזה בלוח אם )

http://ksp.co.il/?select=.1049..286..1194.&list=1&sort=2&glist=1&uin=14427&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

הביצועים כנראו לא יהיו טובים כמו של בקר מובנה של הציפקסט כמו בלוחות B75 ומלעה .. אבל זה יעשה את העבודה .

פורסם
  • מחבר
אתה פשוט צריך לחפש כרטיס הרחבה לUSB 3.0 ,הם מתחברים בPCI -E X1 ויעבדו על כל לוח אם עם חריץ כזה פנוי (חייב להיות לך אחד כזה בלוח אם )

http://ksp.co.il/?select=.1049..286..1194.&list=1&sort=2&glist=1&uin=14427&txt_search=&buy=&minprice=0&maxprice=0

הביצועים כנראו לא יהיו טובים כמו של בקר מובנה של הציפקסט כמו בלוחות B75 ומלעה .. אבל זה יעשה את העבודה .

חיפשתי אחד כזה בחנויות בארץ עם חיבור קדמי(לא מצאתי כמובן חח)

עשיתי חיפוש ב EBAY

ומצאתי את זה - http://www.ebay.com/itm/PCI-express-to-3-ports-USB3-0-5-25-inch-Front-CD-Rom-Panel-Bracket-Hub-kit-/231024860846?pt=US_USB_Cables_Hubs_Adapters&hash=item35ca279eae

מה אתם אומרים, לדעתכם שווה?

נערך על-ידי ofir8

פורסם

יש לך מערכת מצויינת, גם במונחים של היום.

החוליה החלשה יחסית היא רק כרטיס המסך.

אני מסכים שאם אתה מחליף לוח, אז לא לפלטפורמה ישנה..

או שאתה מחליף לוח+מעבד או שאתה מוסיף בקר usb 3.0.

אני בעד האופצייה השנייה.

ואם אתה רוצה לסחוט עוד ביצועים, המעבד הזה ניתן להמהרה (עם קירור מתאים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים