עבור לתוכן

יום לפני קניית רכב, גיליתי שהוא ממושכן. מה עושים?

Featured Replies

פורסם

שלום. ביום שלישי ה 20 לחודש הגעתי אל המוכר וחתמנו על זכרון דברים. הרכב יד ראשונה. המוכר אמר לי שכשהוא קנה אותו, הרכב מושכן לבנק בסכום של כ 12,000 שקל (או משהו כזה). הוא אמר שזה שטויות, זה שום דבר, אי אפשר להעביר בעלות כשזה קיים, ושיום למחרת הוא יסיר את המשכון. עכשיו נכנסתי לאתר של רשם המשכונות, וגיליתי שהרכב ממושכן לבנק הפועלים, ושהוא מושכן ב 30.01.2011 (ידוע לי שהרכב עלה לכביש בינואר 2011, כנראה שזה יום הרכישה). מה זה אומר? מה עושים? מחר קבענו בדיקה והעברת בעלות.

• תגובות 33
  • צפיות 15.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שיביא לך אישור מהבנק שהמשכון הוסר

פורסם
  • מחבר

ואז אחרי רכישת הרכב אצטרך ללכת לרשם המשכונות ולתת להם את האישור, ע"מ שיבטלו את המשכון ברישומים שלהם? איך אוכל לדעת שזהו אכן אישור חוקי ולא זיוף כלשהו?

פורסם

על האישור יהיה מספר סידורי כלשהו שתוכל לוודא אותו בזמן אמת טלפונית עם הבנק

פורסם

את העברת הבעלות אתה עושה אך ורק אחרי שמשכון הרכב הוסר מרשם המשכונות אישור מהבנק שווה כקליפת השום

פורסם

ולמה שלא קודם הוא יוריד את המשכון, כל המסמכים יסודרו ותהיה ודאות שהרכב חופשי, _ואז_ אתה תקנה את הרכב ?

פורסם

^+1 , לכל מה שנרשם , ותזהר .. (שלא יעקצו אותך ..)

פורסם

אתה צריך לקבל ממנו אישור כזה

פורסם

ובלי קשר לכל החלק הכספי/משפטי של העסקה, הרכב בדוק במוסך שאתה בחרת (ולא המוכר) ונמצא תקין מכאנית ?

פורסם

^^

מחר קבענו בדיקה והעברת בעלות.

אני לא הייתי קונה רכב כשאני לא יכול סמוך על המילה של הבעלים שלו, ו\או משקר במצח נחושה. לך תדע מה עוד מסתתר לך.

פורסם

אל תהיה פראייר. שהוא יסיר את המשכון בעצמו

פורסם

אני הייתי בורח מכזו עסקה מפוקפקת.

פורסם

^1+

אדם שהבטיח להסיר ולא הסיר בכלל, אין לו מילה.. ובעסקה כזו לדעתי כדאי לצאת ממנה ומהר.

פורסם

תבטל תעסקה..תבקר אותו למחרת עם אלת בייסבול

פורסם

זה שטויות. המוכר לקח הלוואה מהבנק כנגד רכישת רכב

הבנק רשם את ההלוואה ברשם המשכונות

תבדוק אם יש שיעבוד ברשיון הרכב.

אם אין אז הבנק, כרגיל, שכח לבטל.

אפשר להסדיר את זה בשניה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים