עבור לתוכן

מחשב רב תכליתי 5.5K

Featured Replies

פורסם

שלום!

אם מישהו זוכר הייתי פה לפני כשלושה שבועות וקיבלתי הצעה למפרט, כמו שאפשר להבין עוד לא יצא לי לקנות, לאחר כמה שינויים מזעריים מאוד במפרט אשמח לקבל חוות דעת לפני הקנייה ואשקול את מה שתציעו.

1. מה התקציב המקסימאלי?5.5K

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ולחסוך במידת הצורך.

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 שקל

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?הכל מהכל בסך הכל.

אם זה תכנות - כרגע זה סתם יהיה וירטואל אופיס אבל בעתיד אני מאמין שזה יעבור לסביבות פיתוח קצת יותר דורשות.

א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).פוטושופ ואולי עוד מיני תוכנות בסיגנון.

השימוש הוא מזדמן - תדיר משהו באמצע.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.NBA, PES, אשמח גם לנסות BF3 BF4

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).FHD

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט?צריך הכל.

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?6-7 לא קריטי.

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא כרגע אבל אם כן זה רק לכרטיס מסך ובקטנה.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבת מחשב בחנות

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים.TMS

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).USB3.0

10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד?לא מאסיבי אבל בעתיד אשמח לשמור על חלק מהדברים ולא לקנות הכל חדש.

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪937

קירור למעבד:

Intel Original LGA1155-1150 ליבת נחושת - עד 95W

כמות: 1 - מחיר: ₪43

לוח אם:

Gigabyte GA-B85-HD3 for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪475

ספק כוח:

Seasonic PSU S12II-620W Active PFC

כמות: 1 - מחיר: ₪389

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪295

כרטיס מסך:

Gigabyte Geforce GTX760 Windforce X3 2GB RETAIL - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪1299

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 2TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪453

כונן אופטי:

LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black

כמות: 1 - מחיר: ₪108

מסך:

DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM

כמות: 1 - מחיר: ₪820

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4819

מתחרים בכל הצעה בפורומים!

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים.

תשלום מזומן (צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4723 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/ke9aqm5p

זה יהיה המארז:

http://www.skypc.co.il/pl_product~931533~6~0.htm

אם אני מביא לTMS את המארז אז הם ירכיבו לי את הרכיבים?

אני עדיין אוכל לזכות בהנחות שלהם של "בקניית מחשב חדש"?

SSD, אני אחכה לראות אם יהיו הנחות עליהם בבלאק פריידי, אם לא יהיו הנחות משמעותיות אשמח לקבל המלצה על אחד שלא יעבור את ה75$ אם קיים דבר כזה.

לא עולה לי כרגע עוד שאלות אם אני אזכר תהיו בטוחים שאני אשאל;).

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

אשמח לקבל עזרה פה, 100 צפיות ואף תגובה?

אשמח גם לקבל המלצה לקירור למעבד כי שמעתי שהסדרה הזאת נוטה להתחמם יתר על המידה.

פורסם

יכולת להמשיך את השירשור המקורי.

להרכיב הם יוכלו כמובן, אם זה יהיה בתשלום ו\או אם תקבל את ההנחה על הרכיבים ברכישת מחשב חדש בלבד זה משהו שתאלץ

לבדוק מול החנות. לצורך העניין אם ההרכבה עולה כסף ותיהיה בעיה עם מימוש הדילים המוזלים אז אולי שווה פשוט לקחת באנדל

מוזל עם המארז הנ"ל בגרסה אחרת אם לא רכשת אותו כבר, רשמת - "זה יהיה המארז". (אלא אם לא תאהב אותו כמובן)

למרות שיש לי הרגשה שתתעקש ואני מתלבט אם להעלות את האופציה הזו בכלל, אם אתה רוצה לחסוך בלי לאבד בביצועי בגיימינג, שווה

לשקול מעבד אייבי ולוח משתלם שנותן יותר ולהוזיל את המחיר: (כמו שציינת האסוול גם נוטים להתחמם יותר).

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪783

קירור למעבד:

לוח אם:

MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI

כמות: 1 - מחיר: ₪385

ספק כוח:

FSP RAIDER 550W 80Plus Silver 42A @ 12V A.PFC

כמות: 1 - מחיר: ₪311

זיכרון:

כרטיס מסך:

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪328

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪470

כונן אופטי:

מסך:

סה"כ: ₪4842

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4746 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/3svat16z

שים לב שמשולב פה SSD באותו המחיר בערך (עם ירידה לקשיח 1TB).

SSD בנפח נמוך מזה לא מומלץ, ברור שהתקציב של כ-270 שקלים הוא לא ראלי ל-SSD. אם אתה רוצה לחכות לאיזה

מבצע ואתה לא מעוניין להשקיע את הסכום הזה ב-SSD פשוט תוותר עליו בשלב זה.

אם מעניין אותך הבאנדל של ה-NZXT SE:

http://www.tms.co.il/product/12481

המחיר גבוה בהחלט, אישית זו לא הייתה הבחירה הראשונה שלי לבאנדל במחיר הזה, אבל הספק מצויין והמארז זה טעם אישי.

פורסם
  • מחבר
יכולת להמשיך את השירשור המקורי.

להרכיב הם יוכלו כמובן, אם זה יהיה בתשלום ו\או אם תקבל את ההנחה על הרכיבים ברכישת מחשב חדש בלבד זה משהו שתאלץ

לבדוק מול החנות. לצורך העניין אם ההרכבה עולה כסף ותיהיה בעיה עם מימוש הדילים המוזלים אז אולי שווה פשוט לקחת באנדל

מוזל עם המארז הנ"ל בגרסה אחרת אם לא רכשת אותו כבר, רשמת - "זה יהיה המארז". (אלא אם לא תאהב אותו כמובן)

למרות שיש לי הרגשה שתתעקש ואני מתלבט אם להעלות את האופציה הזו בכלל, אם אתה רוצה לחסוך בלי לאבד בביצועי בגיימינג, שווה

לשקול מעבד אייבי ולוח משתלם שנותן יותר ולהוזיל את המחיר: (כמו שציינת האסוול גם נוטים להתחמם יותר).

מעבד:

Intel Quad-Core i5 3330 3.0Ghz 6MB Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪783

קירור למעבד:

לוח אם:

MSI H77MA-G43 Sata3/Usb3 VGA/DVI

כמות: 1 - מחיר: ₪385

ספק כוח:

FSP RAIDER 550W 80Plus Silver 42A @ 12V A.PFC

כמות: 1 - מחיר: ₪311

זיכרון:

כרטיס מסך:

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪328

קשיח למחשב שולחני:

Samsung 120GB 2.5" SSD 840 Series - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪470

כונן אופטי:

מסך:

סה"כ: ₪4842

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4746 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/3svat16z

שים לב שמשולב פה SSD באותו המחיר בערך (עם ירידה לקשיח 1TB).

SSD בנפח נמוך מזה לא מומלץ, ברור שהתקציב של כ-270 שקלים הוא לא ראלי ל-SSD. אם אתה רוצה לחכות לאיזה

מבצע ואתה לא מעוניין להשקיע את הסכום הזה ב-SSD פשוט תוותר עליו בשלב זה.

אם מעניין אותך הבאנדל של ה-NZXT SE:

http://www.tms.co.il/product/12481

המחיר גבוה בהחלט, אישית זו לא הייתה הבחירה הראשונה שלי לבאנדל במחיר הזה, אבל הספק מצויין והמארז זה טעם אישי.

תראה, אני לא אגיד לך שלא חשבתי על זה ות'אמת, אני גם יכול להשיג מעבד Ivy bridge 3.2 ghz ב700 שקל, אבל אני יודע שאם אני כן אלך על זה אני לא אהיה שלם עם ההחלטה הזאת.

גם עכשיו אני בדילמה, אבל משהו אומר לי ללכת על היותר חדיש, אולי כי הוא באמת יותר חדש, אולי טיפה יותר טוב אבל הדבר הכי "שמוריד" לי ממנו זה שהוא כבר דור קודם, הפחד הכי גדול שלי שפשוט יום אחד כשארצה לשדרג את המחשב או סתם לקנות רכיב הוא יהיה ישן ו"מחוץ לטכנולוגיה", אין ספק שזה יגיע מתי שהוא ואפשר להגיד את זה על כל רכיב חומרה אחר.

הבעיה שלי זה שהתושבת תתיישן.

יכול להיות שאני מדבר פה הרבה שטויות אבל זאת הדילמה שלי ואני ממש מבולבל.

בקשר למארז, אין ספק שהוא מושך את העין אבל בשביל ציור של נחש אני לא מתכוון לשלם 150~ שקל יותר.

אני בכל זאת אלך על 2TB בכונן קשיח, זה 100% תוספת איחסון על כ45% תוספת במחיר, משתלם.

SSD, אני חושב שאני אחכה כמו שאמרתי למבצעים של הבלאק פריידי, נראה לי הולך להיות חם השנה, והמחירים ירדו אז לא לחוץ לעכשיו.

אשמח לדעת איך החנות Start pc, יש להם מחירים מאוד נוחים ומשתלמים.

איך היא מבחינת שירות, מימוש אחריות וכו'?

אני אנסה לשבת על המפרט גם מחר ונראה מה אני אעשה.

תודה:)

פורסם

אין קשר וזה אכן שטויות, אינטל מחליפה תושבות כמו נעליים ושתרצה לשדרג מעבד עוד מספר שנים התושבת של האסוול ממילא לא תתאים.

בעתיד הרחוק יותר מדברים גם על מעבדים מולחמים ללוח, בנוסף גם יכנסו לשוק זכרונות מסוג DDR4 ויתכן שתקנים ופ'יצרים חדשים שלא

קיימים בלוחות הללו של אייבי והאסוול. לגבי שידרוג של כל מה שמסביב, אין שידרוג שתוכל לעשות בלוח של האסוול שלא יתאים בלוח של אייבי.

אני לא אומר חלילה אל תלך בשום פנים על האסוול, אם בא לך לשלם את האקסטרה שקלים זה גם בסדר, רק מציע אלטרנטיבה

שיכולה לתת תמורה מעט טובה יותר לכסף, אם אין לך בעיה לקנות רכיב יד שניה אני במקומך ועוד איך הייתי מנצל את העובדה

שניתן למצוא מעבדי אייבי במחירים טובים, ממילא זה הרכיב הכי אמין במערכת ומרבית מעבדי האייבי שנמכרים כמשומשים נמצאים תחת אחריות.

ואתה יכול למצוא 3470 במחיר נמוך יותר מ-700 שקלים, יש פה במדור אחד ב-450 וביד 2 ראיתי אחד ב-600. זה כמובן לא חייב להיות רק

3470, זה גם יכול להיות 3330\3570, תלוי במחיר.

לגבי הבאנדל כמו שאמרתי, תעשה חשבון של כל העלויות מסביב ותראה מה יוצא לך משתלם יותר.

בעניין הקשיח - מסכים, ה-2TB יותר משתלם ונותן תמורה טובה יותר של נפח פר שקל. יש פה כמובן שיקול נוסף של תקציב וצורך.

אישית לא מכיר את החנות הזו כלל, לכן אני גם לא יודע לומר. אתה יכול לפנות למדור צרכנות ולשאול שם בנוגע לזה

פורסם

הייתי לוקח את ה3470 בתקציב הזה, ההבדל בטורבו שלהם 3600/3200=12.5%

פורסם
  • מחבר

אני אשב על המפרטים מחר ואחשוב על זה מכל הבחינות.

יש לציין שאשמח להריץ משחקי סימולטור של מטוסים, אם זה SFX או X-Plane, אנא עארף איזה יש*~*.

אם אוכל להשיג I7 בזול יחסית, האם כדאי ללכת עליו או לקחת GTX770?או בכלל להשאר עם I5 וGTX760?

שאלה שלא הכי קשורה, יש איזה מתאם שאפשר לרכוש בכמה עשרות שקלים שיהיה אפשר לחבר את הסוני פלייסטישן 2 למסך/מחשב?

פורסם
  • מחבר
אין קשר וזה אכן שטויות, אינטל מחליפה תושבות כמו נעליים ושתרצה לשדרג מעבד עוד מספר שנים התושבת של האסוול ממילא לא תתאים.

בעתיד הרחוק יותר מדברים גם על מעבדים מולחמים ללוח, בנוסף גם יכנסו לשוק זכרונות מסוג DDR4 ויתכן שתקנים ופ'יצרים חדשים שלא

קיימים בלוחות הללו של אייבי והאסוול. לגבי שידרוג של כל מה שמסביב, אין שידרוג שתוכל לעשות בלוח של האסוול שלא יתאים בלוח של אייבי.

אני לא אומר חלילה אל תלך בשום פנים על האסוול, אם בא לך לשלם את האקסטרה שקלים זה גם בסדר, רק מציע אלטרנטיבה

שיכולה לתת תמורה מעט טובה יותר לכסף, אם אין לך בעיה לקנות רכיב יד שניה אני במקומך ועוד איך הייתי מנצל את העובדה

שניתן למצוא מעבדי אייבי במחירים טובים, ממילא זה הרכיב הכי אמין במערכת ומרבית מעבדי האייבי שנמכרים כמשומשים נמצאים תחת אחריות.

ואתה יכול למצוא 3470 במחיר נמוך יותר מ-700 שקלים, יש פה במדור אחד ב-450 וביד 2 ראיתי אחד ב-600. זה כמובן לא חייב להיות רק

3470, זה גם יכול להיות 3330\3570, תלוי במחיר.

לגבי הבאנדל כמו שאמרתי, תעשה חשבון של כל העלויות מסביב ותראה מה יוצא לך משתלם יותר.

בעניין הקשיח - מסכים, ה-2TB יותר משתלם ונותן תמורה טובה יותר של נפח פר שקל. יש פה כמובן שיקול נוסף של תקציב וצורך.

אישית לא מכיר את החנות הזו כלל, לכן אני גם לא יודע לומר. אתה יכול לפנות למדור צרכנות ולשאול שם בנוגע לזה

לאחר הרבה מחשבות הגעתי למפרט סופי, אני מקווה לפחות.

זה המפרט:

מעבד:

Intel Qued-core I5 3470 3.2 Ghz

מחיר:700 ש"ח.

קירור למעבד:

Zalman 7000V

http://www.tms.co.il/product/10521

מחיר:46 ש"ח.

לוח אם:

Gigabit GA Z68XP-UD3P

http://www.tms.co.il/product/10291

מחיר:669 ש"ח.

מחיר לחברי הפייסבוק:440 ש"ח.

מארז:

NZXT PHANTOM 410.

http://www.skypc.co.il/pl_product~931533~6~0.htm

מחיר:498 ש"ח.

ספק כח:

Seasonic 620W

http://www.tms.co.il/product/7943

מחיר:389 ש"ח.

זיכרון:

Crucial 8GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11.

http://www.tms.co.il/product/12712

מחיר:295 ש"ח.

כרטיס מסך:

Gigabite Geforce GTX760 windforce X3 2GB

מחיר:1250 ש"ח.

כונן קשיח:

Seagate Barracuda 7200. 14 2TB

http://www.tms.co.il/product/12261

מחיר:453 ש"ח.

כונן אופטי:

LG DVD-RW X22 Duel Layer.

http://www.tms.co.il/product/7423

מחיר:108 ש"ח.

מסך:

Dell ULTRASHARP led 23" u2312hm.

http://www.tms.co.il/cat/45/manuf:Dell

מחיר:820 ש"ח.

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב..

מחיר:חינם.

סה"כ - מחיר:4999 ש"ח.

הערות והבהרות לי על המפרט:

מעבד דור קודם, מעולה למחיר.

קירור למעבד, לא חושב שיש צורך יותר מזה.

לוח אם, בטח כולם יקפצו עליי פה.

אני יודע שהוא אוברקיל רציני בשביל המפרט הזה אבל במחיר כזה זה יהיה טיפשות לא ללכת עליו.

במיוחד כשבתיכנון זה טווח המחירים שהייתי משלם על הלוח אם.

לוח מפוצ'ר מאוד, נותן מעל ומעבר ביחס למחיר.

כמובן שבעתיד לדעתי כשארצה למכור את המחשב יהיה אפשר לקבל עליו עוד כמה ג'ובות.

מארז, לדעתי הוא יפה מאוד עם מראה "חדשני", קראתי עליו רבות והוא בהחלט שווה את המחיר לדעתי.

ספק כח, גם הוא מצויין, יחזיק את המערכת יופי.

זיכרון, זה כרגע מספיק לדעתי ואין צורך יותר מזה, אם יהיה מבצע מיוחד אשכול להוסיף עוד סטיק.

כרטיס מסך, לפי הרבה דעות בפורום זה אמור להספיק לרוב המשחקים כיום, חוץ מזה, אין לי מספיק תקציב כדי לעלות לGTX770.

קשיח, לקחתי 2TB כי זה הכי משתלם וגם מתוך מחשבה על העתיד ובנוסף לכך שלא יהיה עומס על הכונן ואז יהיה האטה כללית של המחשב.

כשיהיה מבצע על הSSD אשקול להוסיף אחד.

צורב, אין צורך יותר מזה.

מסך, מחיר מאוד משתלם למסך מעולה.

הלוח אם שצויין במפרט הנ"ל לא כולל כרטיס רשת המסוגל לקלוט רשתות WI-FI נכון?אם כן אשמח לקבל המלצה לכרטיס רשת פנימי טוב ולא יקר.

אשמח לשמוע את דעתך לגבי המפרט.

כמו שציינתי בתגובות למעלה, אני יותר מאשמח להריץ סימולטורים למינהם, כגון:SFX, X-Plane או כל דבר אחר.

אני גם אשמח אם תוכל להמשיך לעקוב אחרי אשכול זה כי אתה ממש עוזר לי.

*אשמח לדעת אם הלוח אם תומך ברמקולים 2.1?אם אני לא טועה ראיתי רק 2.0/4.0/5.1/7.1 זהו נראה לי.

אני כנראה אלך על רמקולים SOLO3C.

אשמח לדעת מה הממדים שלהם.

תודה מראש!

פורסם
  • מחבר

בבקשה אנשים, אני צריך חוות דעת אחרונה.

אשמח לקבל הצעה לרמקולים 2.0/2.1/5.1 עד 500 ש"ח מTMS, פתחתי גם בפורום אודיו אבל שםמרק אחד עוזר לי אבל אני צריך חוות דעת נוספת.

כרגע מה ששמתי עין עליו זה SOLO3C אבל שוב, אני רוצה לקבל גם המלצה ל2.1 ו5.1.

חובה של microlab, וזה אמור לשמש למוסיקה וגם בתור רמקולים שיחוברו לממיר של הוט (איכשהו)

וגם למחשב.

תודה מראש!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים