עבור לתוכן

תוכנות זדוניות

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש הרבה תוכנות זדוניות ברשת, איך אני בודק אם תוכנה מכילה וירוס/פוגענית ?

לאיזה אנטיוירוס יש את אחוזי הדיוק הטובים ביותר בתחום הזה ואיך אני יודע שהוא לא מתריע "התרעת שווא" והתוכנה אכן נקייה למרות שסימן אותה כזדונית?

כאן אני קצת סוטה מהעניין, אם זה אכן וירוס, מה ברוב הפעמים המטרה שלו? להאט לי את המחשב? לדלות ממנו מידע? למחוק לי את הזיכרון? האם כל אלה אפשריים?

פורסם

שלשום סיימתי לקרוא את הספר "קרב מוחות - ההיסטוריה הזדונית של וירוסי המחשב" של רן לוי, ממליץ בחום!

איך אתה בודק אם תוכנה מכילה וירוס? אתה סורק אותה עם אנטי וירוס ומקווה לטוב.

כשהאיראנים הותקפו ע"י וירוס flame אף אחת מ-43 תכנות אנטי וירוס שניסו לא הצליחו לאתר אותו.

בכל מקרה אני עובד עם AVG, בשבילי היא עושה את העבודה. לעתים נדירות נתקלתי בהתרעת שווא.

אבל גם תכנות האנטי וירוס של symantec וnod32 הן מצוינות.

יש כל כך הרבה וירוסי מחשב, וכן, יש גם כאלה שעושים את מה שאמרת ומעבר...

פורסם

כל הזמן מתפרסמים דירוגים שונים של אתרים שונים הבודקים את יכולות האנטי וירוסים השונים.

בין השאר בודקים גם אחוזי דיווחי שווא. אתה מוזמן לחפש כאלה, בכל מקרה כל המפורסמים מגיעים לאחוזי דיוק של 96-99%

פשוט אל תוריד קבצים ממקומות מפוקפקים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לשניכם על התשובה!

התוכנות אנטי וירוס המומלצות האלה מתריעות על קיום הוירוס בתוכנה לפני שאני פותח אותה? ועד עכשיו, כל אנטי וירוס שהיה לי הזהיר אותי כל פעם שהמקור הוא "לא ידוע", אז איך אפשר לדעת מתי הוא סתם מתריע ומתי אכן התוכנה זדונית?

פורסם

אף אנטיוירוס

vir7.png

לא להיות אידיוט

vir4.png

לא להיות אידיוט

vir1.png

לעדכן את הדפדפן כי יש אתרים שמנסים לדחוף דברים אוטומטית, ובגרסה לא מעודכנת אוליי גם יצליחו בלי שתקבל איזה שהיא הודעה

vir2.png

לבטל autorun כי יש וירוסים שמתפשטים דרכו (כמה מקומות ברגיסטי)

vir3.png

לבדוק איזה מוצרים נוספים חברות תוכנה יכולות לדחוף לך על הדרך, שאוליי לא היית רוצה כתוספות למוצר שבשבבילו באת

vir5.png

לבדוק איזה פיצ'רים נוספים חברות תוכנה יכולות לדחוף לך על הדרך, שאוליי לא היית רוצה כחלק מהמוצר המקורי שבשבילו באת

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים