עבור לתוכן

תופעה בגוגל: תוצאות המכילות חומר פרסומי בעת ביצוע חיפוש

Featured Replies

פורסם

כל פעם שאני מנסה לחפש משהו בגוגל (זה קורה לי על פי רוב בעת ביצוע חיפושים שמטרתם למצוא מידע שמטרתו להוכיח את את טענותי כלפי מיתוסים שאני טוען שהם שגויים), אני כמעט תמיד מקבל חומר פרסומי (שרובו או כולו מטעה, שקרי או Greenwashing) במקום זאת בתוצאות.

לדוגמא חיפוש "האם דשא סינטטי אקולוגי?", כדי לאשש את טענתי שמדובר מוצר מסוכן לסביבה ובלתי אקולוגי (ואני עדיין עומד מאחורי טענה זו), מוביל אותי למבול של Greenwashing וחומרי פרסומי מטעה מטעם יצרניות של דשא סינטטי ופרסומות סמויות באתרי חדשות שונים, שטוענות שלדשא סינטטי יתרונות רבים על פני דשא אמיתי. כנ"ל לגבי ניסיונותי לאמת את טענתי כי הטענה שלפיה נורות חסכניות שמכילות אמלגם ידידותיות יותר לסביבה ואינן מכילות כספית נוזלית איננה נכונה. או לחילופין, בעת חיפוש "האם LED זה שם גנרי למסך LCD?" (בדרך כלל בחיפוש השאלה המקבילה באנגלית: "?Is LED is a generic term/name for LCD display").

איך מתמודדים עם התופעה הזאת?

האם יש מנוע חיפוש חלופי שאיננו מציג פרסומות בתוצאות החיפוש, כאשר לא מבקשים ממנו לעשות זאת?

פורסם

הכל תלוי באופן ניסוח החיפוש. אם אתה מנסח את החיפוש באופן שעשוי להזכיר דברים שנאמרים בפרסומת, בוודאי שתמצא, בין השאר, פרסומות - לא כי גוגל דוחפת אותן לתוצאות, אלא כי כך הן מנוסחות. ניסיתי את החיפוש שלך לגבי הדשא הסינטטי עם משפט החיפוש "is synthetic grass harmful", והפלא ופלא, כל תוצאות העמוד הראשון מובילות לדיונים בסכנות שבדשא סינטטי (עם או בלי דיון יסודי גם ביתרונות במקביל).

אגב, גם אני תוהה לפעמים כמו קיוביקל כשאני קורא את הדיונים שאתה פותח.

פורסם

Wow

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים