עבור לתוכן

עזרה בבניית רשת בין 2 מחשבים

Featured Replies

פורסם

השגתי סוף סוף לאחותי PII ושיפצתי אותו קצת, סוף סוף היא תעזוב אותי למנוחה עם ה ICQ שלה :D :D

עכשיו אני רוצה לעשות רשת, אני לא מבין גדול ברשתות אבל לפי מה שהבנתי אפשר להשתמש במשהו שנקרא כבל מוצלב ולא צריך HUB (בין 2 מחשבים). זה בכלל אפשרי ? ואם כן אז צריך 2 כרטיסי רשת למחשב שהיא תתחבר אליו ?, והאם תהיה לי ולה כתובת IP משלעצמנו ?

ועוד משהו קטן, האם יש תוכנה אשר תגביל את הרוחב פס שלה ? (לא רוצה לתת לה להנות יותר מדי :);) ;D)

תודה :)

פורסם

כן אתה יכול לחבר 2 מחשבים ברשת ולשתף אינטרנט בלי שום חלקים מיוחדים אבל המחשבים תלויים אחד בשני כלומר אם המחשב שלך מכובה אז היא לא תוכל לגלוש.

אתה תצטרך לזה:

2 כרטיסי רשת (1 לכל מחשב)

כבל מוצלב באורך הרצוי

יש תוכנות להגבלת הרוחב פס... אני אמנם לא מכיר אף אחד כאלו כי אף פעם לא ניסיתי להגביל את הרוחב פס של האחים שלי.. (הם אף פעם לא זללו לי אותו..) חכה לתגובה הבאה... :)

פורסם

גם לי יש רשת בין שני מחשבים...

אתר שמאוד יכול לעזור הוא האתר הבא: www.adsl.org.il

לא מתעדכן יותר אבל בעל מידע שימושי מאוד...

בכל מקרה אם אתה תרצה להוסיף עוד מחשב בעתיד אולי כדאי לך לחשוב כבר על תשתית ל3. אם לא מה שאתה צריך לעשות זה ככה:

קודם כל אתה צריך כרטיס רשת אחד בכל מחשב. אם המודם שלך מתחבר גם דרך כרטיס רשת, אז אתה צריך שני כרטיסי רשת בשרת. רצוי שהמחשב שמתפקד כשרת יהיה המחשב החזק יותר. את המחשבים אתה מחבר עם כבל מוצלב. אח"כ אתה מריץ את הWizard של הXP (אם יש לך... אם לא יש כל מני תוכנות לשיתוף אינטרנט כמו Sygate). על שני המחשבים אתה מריץ את האשף הזה לפי ההוראות...

בד"כ בנקודה הזאת זה צריך לעבוד, אבל ראיתי שלפעמים האשף לא עושה את כל ההגדרות.

אם השיתוף אינטרנט בכל זאת לא עובד, כנס לwww.adsl.org.il ושם תבדוק את ההגדרות שצריך לעשות במחשב לקוח.

בקשר לIP - המחשב שמתפקד כשרת יש לו IP משלו שמקבל מהספק אינטרנט, אבל ללקוח אין IP משלו.

זה צריך לעבוד.

בהצלחה.

פורסם

אוקיי,אז ככה..

זה אפשרי מה שאתה אומר.

במקרה ואתה משתמש במודם USB אתה צריך רק כרטיס רשת אחד בכל מחשב וכבל מוצלב בינהם.

במקרה שאתה משתמש במודם רשת אתה צריך 2 במחשב הראשי ואחד בשני.

אני מאמין שיש פה מדריך בפורום על זה... במקרה שלא,קבל את הבסיס המקוצר.

מחברים תכבל בין הכרטיסי רשת.

מאפינים על החייגן לאינטרנט,ADVANCED סמן את 3 ה V שמדברים על ICS (התחתונים בד"כ..) לאחר מכן אישור. אם זה מבקש לבחור כרטסי רשת אתה בוחר את זה שמחובר לאחותך.

אתה הולך למחשב השני שם על OBTAIN IP AUTOMATICALLY(בהגדרות כרטיס הרשת)

ואז אמורה להיות רשת(כמובן שכמעט תמיד יש תקלות).

בקשר לתוכנה להגבלה,Bandwidth controller

אך היא מאפשר להגביל רק במקרה ואתם מחוברים בכרטיס רשת וכל התנועה עוברת דרכך.

תגגל עליה קצת.

פורסם

אני מאמין שיש פה מדריך בפורום על זה... במקרה שלא,קבל את הבסיס המקוצר.

איך אפשר לפספס סטיקי פה בראש הפורום?

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=11;action=display;threadid=44963

בקשר לתוכנה להגבלה,Bandwidth controller

מתוך הסטיקי "מידע שימושי וקישורים חשובים":

Bandwidth Controller

זוהי תוכנה להגבלת מהירות המידע שעובר בכרטיס הרשת שלכם. אם אתם רוצים להגביל את כמות המידע הנכנס/היוצא ברשת שלכם, התוכנה הזאת עושה את העבודה באופן קל מאוד.

קישור להורדה: http://download.com.com/3000-2085-10188776.html?part=107681&subj=dlpage&tag=button

ממש מעל לאף שלכם (כן, מעל. סטיקים הם למעלה הרי, לא?... ;))

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות. הייתי רוצה לדעת משהו קטן, מה אתם חושבים על חיבור של רשת באלחוטי ? האם זה יקר ואם כן עד כמה ?

10XZ :)

פורסם

תודה על התשובות. הייתי רוצה לדעת משהו קטן, מה אתם חושבים על חיבור של רשת באלחוטי ? האם זה יקר ואם כן עד כמה ?

10XZ :)

זה מצריך קצת מכשור שונה. אני לא אוהב אלחוטי, לא ידוע למה, אני מעדיף כבלים למרות שהגישה היום היא "מינימום כבלים". אני לא יודע בקשר למחירים, אבל אני יודע שהמכשירים שתרכוש יצטרכו להיות מיוחדים לאלחוט. וחשוב מאוד שבחדר שאתה נמצא בו לא יהיה מיסוך או משהו בסגנון אחרת זה חוסם כל אפשרות כמעט לתקשורת אלחוטית.

פורסם

זה מצריך קצת מכשור שונה. אני לא אוהב אלחוטי, לא ידוע למה, אני מעדיף כבלים למרות שהגישה היום היא "מינימום כבלים". אני לא יודע בקשר למחירים, אבל אני יודע שהמכשירים שתרכוש יצטרכו להיות מיוחדים לאלחוט. וחשוב מאוד שבחדר שאתה נמצא בו לא יהיה מיסוך או משהו בסגנון אחרת זה חוסם כל אפשרות כמעט לתקשורת אלחוטית.

'

כן בהחלט,זה מצריך מכשור שונה,מצריך ראוטר אלחוטי\אקסס פוינט אלחוטי,מצריך כרטיסי רשת אלחוטיים בכל מחשב,אפשרי גם בלי אקסספוינט או ראוטר במקרה של רשת של 2- ADHOC.

גם אני בדעה שלך ולא אוהב את הרשת הזאת,מפני שהיא פועלת עדין במהירות יחסית נמוכה(22MBPS) בתקן B ובתקן G בערך ב 80-90 mbps ככה שרשת קווית עדיפה.

בנוסף ברשת קווית כל יותר לנטר תקלות. והציוד שלה יותר בזול.

המחירים לגבי חבילה של ראוטר אלחוט+כרטיס אלחוטי למחשב רגיל USB וכרטיס PCMCIA לנייד בערך כ900 שקל.

ראוטר עולךה בסביבות ה400-600 שקל וכרטיסיים עולים בסביבות ה 150-200.

פורסם

איך אפשר לפספס סטיקי פה בראש הפורום?

http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=11;action=display;threadid=44963מתוך הסטיקי "מידע שימושי וקישורים חשובים":ממש מעל לאף שלכם (כן, מעל. סטיקים הם למעלה הרי, לא?... ;))

תשמע,גם ככה האתר לא פועל לי מהר,נראה לך שיש לי כוח לעשות אחורה וקדימה כל שנייה כדי לבדוק איפה מיקמת את הלינקים?

לא הייתי בטוח שה ICS בסטיקי אבל הייתי בטוח שזה נמצא פה איפשהוא.

ובקשר ל BANDWIDTH CONTROLLER לא ידעתי אם פירסמת את זה בלינקים חשובים.ץ

בכל מקרה,כן קשה לבדוק ת'רדים אחרים כשאני עונה,כשאני עונה אני עונה ממה שאני יודע ולא ממה שמשתמשים ותיקים יותר פה יודעים.

פורסם

אני מצטער מאוד לשמוע ש"אין לך כוח"... ::)

גם לי "אין כוח" לקום בבוקר כל יום. אז אני אשאר כל החיים שלי במיטה?

החיים קשים. לפעמים צריך לעשות גם דברים ש"אין לך כוח" אליהם. תרצה או לא תרצה.

אם תשים לב, search.gif בפורומים לפני פירסום הודעות הוא אחד החוקים פה.

אני שמח שיש לך נכונות לעזור לאנשים. אבל בתור משתמש "קצת" יותר וותיק ממך, אני יכול לחתום לך שעד מהרה יימאס לך לענות על אותן השאלות שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב. ואז אתה תהייה זה שיטיף לאנשים לעשות search.gif קודם כל ורק אח"כ לשלוח הודעות.

פורסם

אממ,אני רואה שלא קראת בדיוק את ההודעה שלי?

אני יצטט

"אני מאמין שיש פה מדריך בפורום על זה... במקרה שלא,קבל את הבסיס המקוצר"

המשפט הזה אומר לו שהוא יחפש,במילים קצת אחרות נכון,אבל עדיין.

תראה אני לא זה שפירסמתי את השאלה,אני זה שבאתי לעזור,לא מחובתי לעשות חיפוש לפני כתיבת ההודעה ומספיק מה שכתבתי לו כידע בסיסי,כתבתי לו בנוסף שיחפש בפורום מדריך ל ICS(אני הרי לא צריך לעשות בשבילם הכל..).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים