עבור לתוכן

צריך המלצה לקירור + משחת קירור

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי מחשב עם מעבד CORE i 5 750 ולוח אם של Inetl DP55WB .( ספק כח של OCZ 600W אם זה משנה.)

המארז של EZCOOL.

יש לי כרגע קירור סטוק על המעבד + מאוורר צד על המארז.

עם תוכנת מאמץ (Heavy Load אם מישהו מכיר) המחשב מגיע לטמפרטורה של 80 ++ מעלות (לא השארתי הרבה זמן לבדיקה כי פחדתי). בנוסף, במהלך משחקים, אני שומע את המאווררים ממש רועשים.

גם שאני לא מפעיל עליו משהו ממש כבד, הוא כבר מתחמם;

לדוגמא, עכשיו אני מפעיל סרט ברקע והוא נמצא על 70 ומשהו מעלות . מצורף תמונה.

בזמן שאין משהו מיוחד שפעיל, הוא נמצא על 50 מעלות בערך.

השאלה מה אפשר לעשות, אני רוצה ומעונין להשקיע.

איזה קירור לשים? איזו משחה מומלצת?

יש מה להוסיף או לשנות במארז, אולי מאוורר צד חדש איכותי יותר?

עריכה: קראתי קצת על סירקולציה, וכמו שזה נראה אצלי היא דיי על הפנים. יש לי מאוורר צד אחד מאחורה מתחת הספק כח וזהו. יש לי עוד שני מקומות להוסיף מאוורר ושניהם בדלת של המארז.

אולי גם מקדימה אני יכול לשים? אני לא בטוח, כי זה לא נראה שייצא אוויר מהמקום הזה. זה המארז.

תודה לעוזרים!

נ.ב אני מעדיף לקנות מ TMS, אז אם אפשר להציע משם.

פורסם

לא יודע בדיוק איזה מארז יש לך, בכל מקרה ולפני הכל תנקה אבק, לאחר מכן תביא את המארז למצב של סירקולציה בסיסית (מאוורר קידמי מכניס אוויר, מאוורר אחורי מוציא) אם זה לשדרג מאווררים או פשוט להחליף מארז (עניין של תקציב וכדאית).

ואז תבדוק את הטמפ' ומשם תמשיך.

פורסם
  • מחבר
לא יודע בדיוק איזה מארז יש לך, בכל מקרה ולפני הכל תנקה אבק, לאחר מכן תביא את המארז למצב של סירקולציה בסיסית (מאוורר קידמי מכניס אוויר, מאוורר אחורי מוציא) אם זה לשדרג מאווררים או פשוט להחליף מארז (עניין של תקציב וכדאית).

ואז תבדוק את הטמפ' ומשם תמשיך.

קודם כל, תודה על התגובה.

ניקיתי אבק.

אין לי מקום למאוורר קידמי, רק אחורי ובדלת יש מקום לשניים.

מאחורה יש לי מאוורר, השאלה אם לשים בדלת יעזור. וכמה? אחד? שניים? ושיוציאו או יכניסו? ואיזה דגם אתה ממליץ לקנות?

פורסם

אין מצב שאין לך מקום בקידמת המארז תבדוק טוב, יש מצב שאתה לא רואה אותו שכן יש צורך בפירוק החלק הקידמי של המארז או שפשוט הכוננים מסתירים לך אותו.

אבל בחלקו הקידמי תחתון של המארז חייב להיות מקום למאוורר, זה יכול להיות קליפים או חורי איוורור.

המאוורר האחורי שלך צריך להוציא אוויר תבדוק את זה. כמו כן תמונה של המארז תעזור.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אני מצרף פה תמונה של המארז, גם בכללי, וגם ספציפית החלק מקדימה.

זה באמת נראה שיש מקום, אבל כשהמארז סגור, אז מקדימה זה נראה יחסית חסום.

ואיך אני יודע שהמאוורר האחורי מוציא אוויר, לפי המדבקה שעליו? כשהמדבקה כלפי חוץ, זה אומר שהוא מוציא, נכון?

פורסם

המאוורר האחורי מוציא אתה יכול לראות לפי המדבקה\להבים ולרוב יש גם חצים שמוראים את כיוון הסיבוב ודחיפת האוויר.

המאוורר הקידמי מושך אוויר מתחתית המארז (יש בפלסטקי של החזית פתח בתחתית) שים לב שאתה צריך להתקין אותו בתוך המארז ולא מחוץ.

פורסם
  • מחבר
המאוורר האחורי מוציא אתה יכול לראות לפי המדבקה\להבים ולרוב יש גם חצים שמוראים את כיוון הסיבוב ודחיפת האוויר.

המאוורר הקידמי מושך אוויר מתחתית המארז (יש בפלסטקי של החזית פתח בתחתית) שים לב שאתה צריך להתקין אותו בתוך המארז ולא מחוץ.

הבנתי.

כמו כן, אני רוצה להחליף גם את המאוורר של המעבד. אתה יודע להמליץ לי על סוג מסוים? קראתי על זה המון ביקורות טובות:

http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=6242 זה יקר, אבל נראה ששווה את ההשקעה. או שאולי זה Over Kill מידי?

פורסם

אין סיבה להחליף את הקירור של המעבד שכן הטמפ' שלך עם מאוורר קידמי יהיו בסדר.

כמו כן OC אתה לא ממש יכול לעשות ולכן אם אתה רוצה לרכוש קירור שיספק ביצועים סבירים וברמת שקט טובה אין סיבה לקחת D14 שכן זה בזבוז (תחסוך למארז או כל דבר אחר) תרכוש קירור לדוגמת הALPINE או רמה מעל הFREEZER או הKATANA ואלו יספקו אותך מעל ומעבר.

פורסם
  • מחבר

אוקי, ממש ממש תודה על כל העזרה.

את האוורור של המעבד אני בכל זאת רוצה להחליף כי אני יחסית כן מאמץ את המחשב לפעמים..

למעבד אני ייקח את זה כנראה:

http://ksp.co.il/?uin=8530

ולמארז את זה:

http://ksp.co.il/?uin=19691

שוב תודה! כמו תמיד עזרתם לי עד מאוד!:xyxthumbs:

עריכה: דרך אגב, כתבת שאני לא יוכל ממש לעשות OC, מעניין אותי למה?

פורסם

OC אתה לא יכול ממש לעשות כי יש לך לוח אם אינטל שמוגבל\עד לא מאפשר לבצע OC.

הFREEZER אחלה קירור לגבי המאוורר אני תמיד חשבתי שהמאווררים של NOCTUA יקרים יש לך פתרונות טובים גם מצד SCYTHE.

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר קניתי את המאוורר הנ"ל למעבד וגם שני מאווררים של NOCTUA, הוצאתי את המאוורר שבא ביחד עם המארז וכמובן גם את המאוורר הסטוק, הרכבתי את המאווררים החדשים, וסידרתי את כל הכבלים במארז בצורה יותר מסודרת.

בהתחלה הטמפרטורות עדיין היו יחסית גבוהות, למרות שזיהיתי שיפור. אבל לאחר שביטלתי ב BIOS את CPU Fan Control , ואת System Fan Control , הכל השתפר פלאים.

כשאני מעמיס על המעבד, המחשב מגיע לטמפרטורה של 62 מקסימום, הרצתי את הבדיקת מאמץ בערך עשר דקות. לעומת 80+ שזה היה מגיע לפני כל השינוי.

מה שיותר מדהים, זה במצב של צפיית סרט, משהו יחסית קליל בשביל המעבד, לפני השינוי זה היה מגיע ל 77-8 מעלות (בשלוש CORES של המעבד, הרביעי הגיע ל 71). אחרי השינוי המעבד הגיע למקסימום 50 51 , הבדל של כמעט 30 (!) מעלות.

בקיצור, ממש עזר כל העסק, אני שמח שהגעתי למצב הזה.

צירפתי שתי תמונות:

התמונה הראשונה זה המחשב אחרי כל התהליך וההרכבות.

לגבי התמונה השנייה, אני צריך עזרה קטנה;

יש לי כרטיס USB 3 שמחובר ביציאת PCI E ממש מתחת הכרטיס מסך. הבעייה, כמו שרואים בתמונה, הכרטיס ממש צמוד למאוורר של הכרטיס מסך. מה שכן, הוא לא נוגע בו או חוסם אותו לגמרי. אין לי עוד יציאה פנויה של PCI E.

השאלה אם זה נורא שזה ככה, או שזה בסדר?

פורסם

נראה אחלה כמו כן סגור את המארז על מנת לאפשר סירקולציה טובה (או שצילמת לפני פשוט) והכרטיס חוסם, אומנם לא באופן קיצוני אבל עדיין חוסם.

בכל מקרה אם הטמפ' סבירות (ואין סיבה שלא יהיו) אין בעיה לעבוד ככה.

פורסם
  • מחבר
נראה אחלה כמו כן סגור את המארז על מנת לאפשר סירקולציה טובה (או שצילמת לפני פשוט) והכרטיס חוסם, אומנם לא באופן קיצוני אבל עדיין חוסם.

בכל מקרה אם הטמפ' סבירות (ואין סיבה שלא יהיו) אין בעיה לעבוד ככה.

המארז סגור כמובן, זה היה בשביל הצילום.

לגבי הכרטיס מסך, אכן הטמפרטורות יחסית סבירות במצב רגוע, לא יצא לי עדיין לבדוק אותם תחת לחץ.

אם תהיה בעייה (ואני מקווה שלא) אני יעדכן.

תודה רבה על כל העזרה! עזרת לי מאוד.:yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים