עבור לתוכן

האם יש לי אפשרות לגשת לבגרות 5 יח' במתמטיקה

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בן 22 ומתכנן לעשות תואר ראשון במדעי המחשב.

כרגע יש לי בגרות של 3 יחידות מתמטיקה אבל אני לא זוכר כלום ממה שלמדתי בתקפות הבית ספר (וגם לא ממש השקעתי הרבה בנושא באותה תקופה).

השאלה שלי היא האם אני יכול בכלל לעשות קורס של 5 יחידות במתמטיקה במצב שלי?

כי לפי חיפושים שלי ב-GOOGLE זה די "שמיים וארץ" מ-3 יחידות (שאני מזכיר שאני לא זוכר כלום מהתקופה שלמדתי) ויש כאלה שאומרים שזה בכלל לא אפשרי.

אני מבין שזה יכול להיות קשה (ואני מניח גם שקשה זה טוב) אבל אולי יש קורסים ממולצים שמאפשרים ללמוד 5 יחידות גם לכאלה שאין ידע מקדים במתמטיקה.

תודה רבה.

פורסם

הקורסים בנויים לזה שאתה לא זוכר כלום מהתיכון (כמו הקורסים של הפסיכומטרי)

פורסם
  • מחבר

מצויין.

יש המלצה על מקום מסוים?

אמרו לי שיואל גבע הכי טובים.

פורסם

אני לא יכול לתת המלצה למקום כי אני לא מכיר מישהו שעשה את הקורס הזה. יש הסכמה מסויימת שהקורסי בגרות של יואל גבע הכי טובים ואני יכול להעיד על הרמה הגבוהה של HIGHQ בקורסי פסיכומטרי

פורסם

בתור מישהו שהיה בסירה דומה הייתי מציע לך גם לשקול מכינה באוניברסיטה בה אתה מעוניין ללמוד, לפחות עם ציוני הבגרות שלך לא מטורפים(שלי לא היו).

אבל אם אתה גם ככה יכול להתקבל אז תתעלם.

פורסם

ורק לי נראה משונה שבחור שנראה לו קשה להשלים ל5 יחידות מתמטיקה במקום ה3 שיש לו מעוניין לעשות תואר שדורש לא מעט מתמטיקה?

פורסם
  • מחבר

תודה על הדאגה, שמעתי כבר שלומדים בתואר הרבה מתמטיקה.

תודה לעוזרים.

פורסם

קצת יותר משליש מהתואר הוא מתמטי-טהור, ועוד קצת יותר מרבע מהתואר הוא תיאוריה של מדעי המחשב (אלוגריתמים,חישוביות, סיבוכיות וכד')

אתה לא צריך להיות מודע לזה שיש מתמטיקה בתואר, אלא כדאי מאוד שתאהב מתמטיקה אם תרצה לעשות אותו.

אני מכיר מישהו מהתואר שלי שעשה שלוש יחידות אבל החשיבה המתמטית שלו טובה.

המלצה שלי - תעשה מכינה, אם יהיה לך קשה במכינה - תוותר מראש, יהיה לך הרבה יותר קשה בתואר.

פורסם

תשוב על זה ככה - תרגיל שלם של 3 יחידות זה פסיק בתרגיל של 4 יחידות ו5 יחידות זה רמה עוד יותר גבוהה.

האם אתה יכול לעשות את זה? ברור שכן , פשוט שמתמטיקה זה הרבה תרגול , זמן , וקצת יותר מחשבה מרק לשנן חומר.

אני מעריך שאם אתה לא זוכר כלום (לפחות זה מה שאתה חושב , אבל אני מאמין שזה לא בדיוק מדויק) , אז יקח לך לפחות חצי שנה אינטנסיבית ללמוד את החומר כמו שצריך , הרבה יותר מרק קורס אחד של 5 יחידות.

אני ממליץ לך ללכת קודם ל4 יחידות , לסיים בהצלחה ואז לעבור ל5 יחידות.

פורסם

לפני חצי שנה הייתי בדיוק במצב שלך, החלטתי לעשות מכינה(לא בגרות) במתמטיקה ב HIT, בחצי מחיר וחצי הזמן לעומת השלמת בגרות

הרוב המוחלט בכיתה בא ללא ידע מוקדם ובסוף היו אחוזי הצלחה טובים מאוד.. 3 חודשים אינטנסיביים מאוד עם המון שיעורי בית.. וזהו, זה מאחורי :)

פורסם

אין שום קשר בין 3 יחידות מתמטיקה לבין 5 יחידות מתמטיקה. אבל כמו שאמרו לפני - אם אתה לא יכול להתמודד עם 5 יח"ל מתמטיקה, תואר במדמ"ח לא כ"כ רלוונטי עבורך, אתה תמיד יכול ללמוד תכנות כמקצוע. עדיף שתשלים קודם 5 יח"ל (המכינה ב-HIT מהירה מדי, ולא מכסה את כל החומר של 5 יח"ל) ואחרי שתעמוד בזה, פסיכומטרי ואז לימודים.

פורסם
  • מחבר

אני מסכים איתכם שאם יהיה לי קשה לעשות 5 יח' זאת בעיה, זה מובן מאליו.

השאלה הייתה אם יש לי אפשרות ללמוד 5 יחידות ללא ידע מקדים מבחינת המבנה של הקורסים.

הבנתי מהתגובות שלכם שזה אפשרי עם הרבה השקעה, ואני הולך להשקיע בזה הרבה.

אם אני אראה שזה מעבר ליכולת שלי או שזה לא בשבילי, אז אני אחשוב על איזה קורס במקום התואר.

פורסם

בקיצור, תעשה מכינה. גם תשלים את מה שאתה צריך וגם תטעם קצת מהאינטנסיביות של הלימודים.

המתמטיקה בתואר קשה מאוד, הרבה מעבר לתרגול ושינון.

פורסם
תשוב על זה ככה - תרגיל שלם של 3 יחידות זה פסיק בתרגיל של 4 יחידות ו5 יחידות זה רמה עוד יותר גבוהה.

האם אתה יכול לעשות את זה? ברור שכן , פשוט שמתמטיקה זה הרבה תרגול , זמן , וקצת יותר מחשבה מרק לשנן חומר.

אני מעריך שאם אתה לא זוכר כלום (לפחות זה מה שאתה חושב , אבל אני מאמין שזה לא בדיוק מדויק) , אז יקח לך לפחות חצי שנה אינטנסיבית ללמוד את החומר כמו שצריך , הרבה יותר מרק קורס אחד של 5 יחידות.

אני ממליץ לך ללכת קודם ל4 יחידות , לסיים בהצלחה ואז לעבור ל5 יחידות.

לא מסכים ל"תנסה קודם 4 ואח"כ 5", יש לי חבר שנכנס בתיכון לכיתה שבה עושים 3 יחידות במתמטיקה. בסוף כיתה י"א הוא החליט שהוא רוצה לעשות 5 יח', אבל משום מה עשה זאת כך שהשלים את כל 7 השאלונים לבגרות, זה היה בזבוז זמן, למזלו בשירות הצבאי היו לו לא מעט "שמירות" שבהם היה יכול ללמוד בשקט ובשנה השנייה לשירות הוא סיים את השאלון השביעי (007, ממש לפני שהתכנית השתנתה). - מה שכן היום הוא אולי יכול להיות מורה מעולה לכל הרמות xD

מר בחור פותח הת'רד, לא בדיוק הבנתי אם אתה שואל אם אתה מסוגל/יכול ללמוד לבד לבגרות 5 יח"ל? או שאתה מבקש המלצה לקורס?

אם אתה שואל על ללמוד לבד, אני האחרון שיגיד שזה לא אפשרי. תלוי במידת הרצינות וגם במידת העניין שלך במתמטיקה. (אותו חבר שהזכרתי קודם, קורא ערכים במתמטיקה בוויקיפדיה בזמנו החופשי וכשמשעמם לו... אני כנראה לא אבין לעולם את הדחף הזה...)

רוב המתמטיקה של 5 יחידות היא מאוד מאוד טכנית (גיאומטריה אוקלידית, אנליטית, סדרות, אינדוקציה, חקירת פונקציות, אינטגרלים, וקטורים, טריגו' במרחב, משוואות פרמטריות/מטריצות, מספרים מרוכבים, סטטיסטיקה והסתברות) מה שמצריך הרבה תרגול, וכמובן הבנה לפני שניגשים לכל התרגילים.

אם מנסים ללמוד לבד ואין ספר שמסביר כמו שצריך או מורה טוב/ה, חוסר הבנה גם יכול לגרום לתסכול וחבל (ובאוניברסיטה התסכול עוד גדל... :P).

לכן ממליץ לך כמו שכמה חברה הציעו פה, שתלך למכינה.

ולדעתי שים לב גם לזה:

1) לך למכינה ששמעת עליה שהיא איכותית.

2) או מכינה באותו מוסד אקדמי בו תרצה להמשיך ללמוד - אני מניח שהם יודעים מה יעזור לסטודנטים בלימודים לתואר, איזה חומר הכי רלוונטי.

3) או שתירשם לקורס הכנה לבגרות במתמטיקה 5 יח', אין יותר טוב מזה.

בהצלחה!

נערך על-ידי DCAG

פורסם

עם מספיק זמן, תירגול ורצון זה אפשרי

אני עשיתי בHIT מאוד ממליץ (גם קיבלתי מלגה ממשרד הביטחון)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים