עבור לתוכן

windows לא עולה לאחר התקנת ubuntu

Featured Replies

פורסם

היי,

ניסיתי להתקין ubuntu 12 על מחשב שהיה בו dualboot של win7 וubuntu13, (המטרה היתה להחליף את 13 ב12). במהלך ההתקנה קיבלתי הודעה שאין מספיק מקום בפרטישן כדי להחליף את האובונטו. שיחקתי שם קצת עם הpartition אך לא הצלחתי להתקין את האובונטו. עם זאת, לאחר שהפעלתי את המחשב מחדש ואני מנסה לעשות Boot כרגיל לווינדוס אני מקבל את ההודעה שבתמונה.

משהו יודע מה אפשר לעשות?

פורסם

אתה צריך לעשות REPAIR לBOOT של הווינדוס, כנראה בזמן ההתקנה נדפק הMBR.

http://www.tomshardware.com/news/win7-windows-7-mbr,10036.html

יש שם מדריך לתיקון הMBR

(Master Boot Record), שאחראי על תהליך הBOOT.

תנסה את זה ותודיע.

נערך על-ידי DarkShock

פורסם

האובונטו עובד ? אם כן תעלה אליו ותריץ

sudo update-grub

- תבדוק אם סידר את זה

ולמה אתה מנה לרדת מ 13 ל 12 ?

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה זה עובד.

אובונטו 13 עשה לי בעיות עם תוכנות כמו Octave...

שאלה: התקנתי את האובונטו על כונן נפרד מהווינדוס. כשאני נמצא על הווינדוז אני לא יכול לגשת לכונן שעליו מותקן האובונטו. יש אפשרות לשנות את המצב? (אגב, ההפך אינו נכון - מהאובונטו אני יכול לגשת לשני הכוננים).

תודה רבה!

פורסם

המחיצה של אובונטו מפורמטת בדרך כלל ב EXT4 - זו מערכת קבצים לינוקסית. וינדוס מכיר רק NTFS ו FAT

קיים דרייבר לוינדוס שנבנה במקור לאפשר קריאה של מחיצות EXT2, הוא יכול במקרים מסוימים לעבוד אם 3 ו 4 אבל בצורה מוגבלת - http://www.ext2fsd.com/

אם אתה הולך להתקין מערכת לינוקס שוב תשקול לפרמט את המחיצות ב EXT3. זה גרסה ישנה יותר אבל היא דומה יותר ל 2 ולכן הכלים של 2 מסתדרים איתה טוב יותר (אתה יכול לפרמט גם ב 2 עצמה אבל זה לא מומלץ כי היא פגיעה מנזקים מכיבוי פתאומי והפסקות חשמל - סידרו את זה ב 3). ההבדלים בין 3 ו 4 לא משמעותיים לשימוש רגיל

פורסם
  • מחבר

מעולה זה עובד מצוין.

עוד שאלה, שיחקתי קצת עם האובונטו כדי שיאפשר שיהיה HILBERNATE בתפריט. אבל כעת אני לא מצליח לעשות HILBERNATE מהווינדוז! כשאני לוחץ HILBERNATE הוא פשוט יוצא מהחשבון אבל לא נכנס למצב HILBERNATE. מה עושים?

פורסם

לנסות בחלונות להריץ הפקודה

powercfg /h on

פורסם
  • מחבר

ניסיתי, אך זה לא עובד. יש שיטה חלופית?

תודה

פורסם

שינית משוהא בביוס ?

פורסם
  • מחבר

כן, שיחקתי קצת עם ההגדרות של איזה כונן קשיח יעשה בוט ראשון.

פורסם

חוצמזה ?

הקטנת את המחיצה של הוינדוס ? אם כן בכמה - כמה מקום פנוי יש בה עכשו ?

פורסם
  • מחבר

לא חושב שהקטנתי את המחיצה של הווינדוז. יש שם 46 ג'יגה.

פורסם

מחיצה אחרת שבה הוינדוס שומר את ה hibernation file שלו ?

פורסם
מחיצה אחרת שבה הוינדוס שומר את ה hibernation file שלו ?

את הקובץ הזה לא ניתו להזיז למחיצה אחרת !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים