עבור לתוכן

התייעצות אחרי ביקור טכנאי של בזק

Featured Replies

פורסם

יש לי חיבור 100 מגה בזק + בזק בינלאומי. לאחרי שהתחברתי קיבלתי מהירות בסביבות ה-68 Mb/s.

לאחרונה המהירות ירדה לכ-50 Mb/s. דיברתי עם 166 והם קבעו לי טכנאי.

הטכנאי היה היום ואמר שאני מאוד רחוקה מהמרכזיה (1.3 ק"מ) ולכן החיבור לא יציב ואין מה לעשות בקשר לזה.

הוא אמר שהפתרון היחיד הוא סיבים אופטיים אבל זה יכול לקחת זמן.

כמו כן הוא ראה שה-6740U שלי עובד במצב Bridge ומחובר לראוטר D-Link DIR-655 והוא לא ממליץ על התצורה הזו.

הוא אומר שכדאי לי לקחת את הדגם החדש ולעבוד איתו כראוטר בלי ה-655.

כרגע יש לי 6740U G1, הוא לא זכר את השם של הדגם החדש אבל אני מניחה שהוא התכוון ל-6740U H1 כי הוא אמר שהוא לא התכוון לראוטר Dualband.

מה דעתכם? האם אכן אין מה לעשות לגבי המהירות? ואם כדאי להחליף את הראוטר ל-H1?

במידה וכן, האם כדאי להשתמש ב-H1 כראוטר היחיד או שכדאי לעבוד גם איתו במצב Bridge עם ה-655?

אשמח לעצה. תודה מראש.

פורסם

אני גר 200 מטר מהמרכזיה שלהם, אותה התצורה רק עם נטגיר VVG2000.

לא נראה לי שהבעיה בתצורה של החיבור, אלא אך ורק במרחק מהמרכזיה או בציוד עצמו (וזה משהו שהטכנאי לא רוצה להגיד)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה אבל איך אתה מסביר את זה שהמהירות הייתה 68 מגה במשך תקופה ופתאום ירדה ל-50?

בפורום אחר אמרו לי שזה בגלל גל השדרוגים שבזק עושה ושעוד אנשים סובלים מהבעיה הזו.

כמו כן יש לי 6740 G1 ואחד המשתמשים אמר לי שאצלו ה-H1 הסתנכרן על מהירות גבוהה יותר ב-10 מגה מאשר ה-G1/G2.

אז בכל מקרה אני אחליף את הראוטר ל-H1 בשבוע הבא, להזיק זה לא יכול.

פורסם

הרבה פעמים יש בעיה בתשתית של הבית או בחיבורים בדרך אליו. מי שבונה את הבית / שיפוצניקים / ואפילו טכנאי בזק עצמם (!!) לפעמים עושים התקנה גרועה כמו חיבור חוטים על ידיי קשירה (במקום על ידיי הרכיבים המתאימים לזה), חיבור חוטים בקופסאות שעומדות בחוץ ולא סגורות כמו שצריך ולכן סופגות רטיבות, דרכים אחרות שבהן רטיבות יכולה להגיע לחוטים וחיבורים וכו

קורה גם שאיזה שהוא טלפון בבית מכיל חיבור רופף שמייצר רעש סטטי בקו

ממליץ לפתוח את כל הקופסאות חיבורים של הטלפון בבית ולבדוק אם הכול שם כמו שצריך - משהוא שטכנאי בזק הרבה פעמים לא עושים ולכן לא מוצאים את הבעיה..... ולוודא שאין איזה שהיא קופסה שכוחה בקומה -1 או על הקיר החיצוני של הבית וכדומה שממנה יש את כל הבעיות

פורסם
  • מחבר

תודה על העצות, הבעיה שאני לא יודעת לעשות את זה ואני לא יכולה לגרום לטכנאי של בזק לעשות את זה.

נראה לי שהדרך היחידה היא פשוט להזמין קו חדש וככה הם יהיו חייבים לפרוס תשתית חדשה, לא?

הבעיה היא שאני לא רוצה סתם לעבור את הטרטור הזה לחינם, לשלם התקנה והכל ושבסוף זה לא יעזור.

פורסם

זה קרה גם לי.

מ 93-94 המהירות היתה יורדת ל 70 והיו הרבה מאוד ניתוקים.

תיאמו לי טכנאי שהחליף את כבל הטלפון וזה הסתדר.

*עד שהוא הגיע, שמו אותי על RA שהעלתה את המהירות חזרה ל 94 וכתוצר לוואי גם הורידה את הפינג לאיזור ה 8 (עם VVG2000). (על הכבל הישן).

פורסם

אין כאן משהוא מסובך מידי - לפתוח את קופסאות החיבור של הטלפון ולבדוק מאחורי שקעי טלפון אם אין משהוא בולט בתור התקנה לא טובה. דברים לשים לב אליהם - חוטים מחוברים בקשירה, רטיבות, כל דבר אחר שנראה "קומבינה"

פורסם

מה דעתך על חיבור כזה?

bdaa25d45583t.jpg

פורסם

למה שלא תעברי לכבלים?

אם מעולם לא הצלחת לקבל מעל 68 מגה בבדיקות מהירות - פשוט אוי.

(אני יוצא מנקודת הנחה שהראוטר מחובר למחשב בחיבור 1GBit ולא 100Mb !!)

בכבלים את ככל הנראה תקבלי מהירות מקסימלית בלי שום בעיה.

פורסם

אכן קשירה, ושלך באורך בינוני ובלי קורוזיה = מצב טוב יחסית (אבל איפה הבידוד). בקשירות קצרות ולפעמים אפילו באורך הזה (אבל פחות נפוץ) קורה שהחוטים לא ממש לחוצים אחד נגד השני ויש התנגדות בחיבור, ומכאן יכולות להתחיל בעיות

פורסם
  • מחבר
למה שלא תעברי לכבלים?

אם מעולם לא הצלחת לקבל מעל 68 מגה בבדיקות מהירות - פשוט אוי.

(אני יוצא מנקודת הנחה שהראוטר מחובר למחשב בחיבור 1GBit ולא 100Mb !!)

בכבלים את ככל הנראה תקבלי מהירות מקסימלית בלי שום בעיה.

אני לא מעוניינת לעבור לכבלים. הייתי בכבלים והיו כל הזמן בעיות ושירות גרוע.

אני מוכנה להסתפק במהירות נמוכה יותר מאשר לחזור לכבלים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים