עבור לתוכן

איזה אל פסק מתאים למערכת שלי

Featured Replies

פורסם

המפרט של המחשב מפורט בצד, בנוסף יש מסך Dell WA2209, כונן קשיח חיצוני LACIE 2T ויש גם פלאזמה פנסוניק 42" אבל אם זה מעלה את המחיר של הספק משמעותית אז לא צריך.

על איזה אל פסק אתם ממליצים? אשמח לשמוע על כמה אופציות וההבדים ביניהם.

תודה.

פורסם

יש כמה דברים שצריך להבין ולקחת בחשבון, אולי אלו יעזרו לך:

http://esystems.co.il/ups-systems/ups-how-to-choose1.html

http://www.mako.co.il/nexter-archive/Article-4c02a8e94b77121004.htm

http://www.wisebuy.co.il/ArticlePage.aspx?AID=1660&PcatID=575

אני חושב שאל פסק באיזור ה-850-1000VA יעשה את העבודה למערכת שלך, אחד מחברה אמינה.

פורסם
  • מחבר

אני שואל פה כי אין לי סבלנות לקרוא את כל זה חח... אשמח לקבל לינקים למשהו מומלץ.

זה נראה חביב: http://www.skypc.co.il/pl_product~EP850~72~0.htm

השאלה אם זה מספיק חזק...

פורסם

כדיי לבחור UPS צריך לחשב ולסכם W כל הדרך, ובסוף לבחור UPS שמתאים לפי W. לא ניתן להשוות W ל VA - זה לא אותו נתון

כרטיס מסך - 230W

מעבד - 80W

כל יתר המחשב - 100W

ביחד - 410W

ספק כוח 80+

410/0.80 = 512W ולכן המחשב לוקח 512W

כלומר : המחשב לבד, ללא אוברקלוק, ללא אפשרות שדרוגים ולא כולל מסך יכול לקחת עד 512W. ה UPS הקרוב ביותר הוא 600W. את זה יש ב UPS של 1000VA, כלומר אנחנו מתחילים מ UPS של 1000VA

מסך 2209 - 52W

כונן קשיח חיצוני - אם 2.5 לא משמעותי, אם 3.5 ומתחבר על ידי ספק כוח משלו אז 15W (כולל הספק)

ביחד - 564-579W (תלוי אם יש או אין את הכונן הקשיח). על הטלויזיה אין מה לדבר אפילו - בשבילה נצתרך את הגודל הבא של UPS לפחות

כמעט 600W

בדרך כלל למחשבים שלוקחים 400-500W והמשתמש מחפש UPS שלא עולה כמו המחשב עצמו, אני ממליץ (אם כי לא בלב שלם) את ה advice PRPC1050 או FSP EP1000, שתיהם UPSים של 600W "על הנייר" והסוללה שלהם לא בעומס יתר קיצוני (היא כן בעומס יתר קיצוני בדגמי ה 650 ו 850 של כל החברות)

למעשה יש בעיה אם ה UPSים האלה. הם לא באמת 600W. הם יתמודדו אם מחשב שלוקח 400-500 בצורה גבולית אבל מעבר לזה מתחיל הפוטנציאל הגדול שלהם לבלאגן - סוללות שרופות, ממתגים שרופים וכן הלאה פשוט כי אלה UPSים גנריים זולים שלא באמת בנויים למה שכתוב עליהם

לא סכנת שריפה כמו מוצרים של איתן הנדסה, אבל עדיין UPSים שתוכננו לפי הכללים "עד שהרכיב שנמצא בעומס יתר יספיק להישרף הסוללה תיגמר" ו "כמה כבר יש הפסקות חשמל - אחת לשנה, יחזיק...."

למחשב שסוחט את כל ה 600W עד הטיפה האחרונה צריך UPS שבאמת בנוי ל 600W (שגם עולה בהתאם....)

בעבר לאדוויס היה דגם SL1000 - זה היה UPS טוב שהייתי ממליץ עליו במקרים האלה. אין אותו יותר, יש להם כרגע SV שלטענתם מחליף את ה SL אבל אני ממש לא בטוח שה SV הזה נותן את אותן יכולות - ההיכרות שלי היתה לפתוח אותו מהקרטון באופיס דיפו ולהסתכל עליו מבחוץ, יותר מזה לא יצא לי לבדוק אותו.....

יש את ה SUA1000 של APC - הוא נראה לי UPS רציני ובנוי טוב והייתי לוקח אותו. מה שכן מצאתי משהוא עליו שלא אהבתי -

http://nissandiesel.dyndns.org/viewtopic.php?t=2891

אכן לא נראה טוב אבל מוסבר שם איך לתקן, ואם זאת (אחריי תיקון הבעיה כפי שמוסבר) הוא עדיף בהרבה כל יתר מה שעולה בזאפ....

אין משהוא חד משמעי שהייתי ממליץ אז ככה :

האדוויס SV - אני לא יודע עד כמה הוא נוי טוב כמו שה SL היה. מה אם גם בו שמו רכיבים חלשים יותר ממה שכתוב עליו ? - עד שלא אבדוק אחד כזה פתוח לא אדע

ה APC SUA - אחריי תיקון הבעיה כנראה שהוא יהיה בסדר

או שתמצא UPS 1500VA טוב (יש שם כמה שעדיין מפרסמים את האדוויס SL1500 ואחד שמפרסם SV אם תמונה של SL) - אם בי זה כבר הרבה יותר יקר ומתקרב ל 2000 שקל (!!)

פורסם

.

פורסם

לא יודע איך הגעת לצריכות האלה, בינארי.

בפועל כרטיס המסך הזה צורך 160 וואט בעת משחק, המעבד יצרוך סביב 50 (הרי שהמעטפת המקסימאלית שלו היא 77 וואט וזה כולל ליבה גרפית של כ-15 וואט)

יתר המחשב זה כמה מאווררים, כוננים ולוח אם. צריכת חשמל של דבר כזה במקרה שלו לא תעבור את איזור 35 וואט.

במקרה כזה אני משער ש-850VA יעשה את העבודה, לא?

פורסם

בבחירת ספקים ו UPSים הולכים לפי המקרה הגרוע ולא לפי המקרה הטוב - אלא אם רוצים ממש לחסוך במחיר ומתחילים להתפשר. מה יקרה אם תתחיל הפסקת חשמל ברגע עומס מקסימלי ?

כרטיס מסך - 230W TDP לפי כל התוצאות בגוגל. אם הכרטיס לוקח 160 במשחק מסויים, הוא יכול לקחת עד 230 מלאים בנסיבות אחרות ולכן הוא נשאר 230

מעבד - 77W TDP. אני לא יודע בכמה זה יורד אם נוריד ליבה גראפית ולכן משאיר את זה 77

יתר המחשב - 50W במחשב בסיסי כלשהוא (מקדמי בטחון כבר בפנים), אבל תוסיף פנימה כונן קשיח נוסף (זה שנאמר למעלה) - בכיף 15-20W אם זה כונן חיצוני שמגיע אם ספק משלו, עוד 10W על חומרת ביצועים (זכרונות תזמונים נמוכים ודומיהם - בין אם זה אלה שיש או שדרוג עתידי קטן), וגם אם זרקתי 100W בהגזמה בהערכה מקודם פיספסתי רק ב 20-30W. ניתן לתת כאן הנחות כמה שרוצים, אבל בוא ניתן הנחה בחזרה ל 50 - מספיק רחוק

קיבלנו 357W. בתוספת ספק 446W. בתוספת מסך 498W

כן, אפשר לשים את זה על PRPC1050 שנותן 600W. אבל זה הבעיה איתו, הוא לא בדיוק UPS של 600W, ומבחינתי לחבר אליו 500+ זה "לא בסדר" - עדיף מכלום ולכן ניתן להתפשר עליו אם למשתמש אין תקציב, אבל קצת יותר מזה מתחיל אזור הסיכון - ואני ממש לא רוצה לראות אחריי שנה דיון בפורום על זה שהיתה הפסקת חשמל וה UPS לא נדלק יותר

אם אין תקציב - PRPC1050 - הוא מספיק על הנייר אבל זהו שמחוץ לנייר אין ודאות

אם יש תקציב - אז כל UPS נורמלי של 600W, כש "נורמלי" זה UPS שכתוב עליו 600W והרכיבים הפנימיים אכן מיועדים ל 600W (זה לא דרישה סבירה ?)

עכשו, כמה דברים נוספים

1

VA אינם W. לכל UPS יש נתון ב VA ונתון ב W, שתיהם חשובים ולשתיהם יש משמעות חשמלית - שונה אחד מהשני. היצרנים של ה UPSים אוהבים יותר את הנתון של ה VA (כי הוא גדול יותר) ולכן לא תראה הרבה התייחסות ל W בבחירה של UPSים. הקטע הוא שהבעיה האמיתית קוראת ב W איפה שהנתון של ה UPS קטן יותר. ה "דרגות" של VA אצל אדוויס ו FSP זהות לאלו של הרבה יצרנים אחרים ואלה נתוני ה W המובטחים שלהם :

650VA : 360W

850VA : 420W/480W

1000VA : 600W

1500VA : 900W

...

X VA : ~0.6X W

כפי שניתן לראות אפילו תחת זה שנתנו 62W הנחה בהשוואה לחישוב הקודם, ותחת ההנחה הלא מציאותית בעליל ש UPS של 850VA יכול להחזיק 420-480W (תלוי את מי מהחברות שואלים), אנחנו פשוט לא נכנסים ביכולות שלו.....

2

ה UPSים של 650VA ו 850VA לא עומדים בנתוני ה W שלהם ולכן כמעט תמיד יפלו אפילו על מפרט נמוך בהרבה

נתחיל מה 650. הוא אמור להוציא 360W במתח 240V AC. נא לזכור שהוא ממיר את המתח הזה מ 12V DC של סוללה. יעילות ההמרה הזאת כ 90%, כלומר כדיי לקבל מבחוץ 360W, הוא אמור לקחת מהסוללה 360/0.9 = 400W. המתח של הסוללה 12V ולכן הזרם 400/12 = 33A

נמשיך אם ה 850. הוא אמור להוציא 420W או 480W תלוי את מי שואלים (אדוויס או FSP). לפי אותו חישוב מקבלים 39A או 44A בהתאמה

אלה נתוני יצרן (לינק) של סוללה 7Ah רגילה שיש ב UPSים האלה - לפחות בזה של ה 650. זרם פריקה מתמשך מקס' 29.1A (משבצת ראשונה בטבלה הראשונה בתחתית העמוד). איך בדיוק הם מתכוונים להוציא מהסוללה 33A ויותר ? - ובכן הסוללה תיתן כל מה שרוצים, גם 70A (למשך 5 שניות כפי שכתוב בסיכום למעלה באותו עמוד - אם משאירים 70A יותר מ 5 שניות הסוללה פשוט תימס). אלא שיש סיבה למה היצרן לא נותן נתוניפם של יותר מ 29.1A - הסוללה פשוט לא בנויה להחזיק את זה בצורה מתמשכת (כמה דקות זה בהחלט צורה מתמשכת) - אחריי זה יש הפתעות למה ה UPS נדפק אחריי 2 הפסקות חשמל....

לפעמים היצרנים שמים סוללות "משודרגות" - מאדוויס אין הרבה מה לצפות כאן - הם יכולים לשים גם את אותה 7Ah בדיוק כמו ב 650 או את ה 7.5 ולחשוב שהם עושים טובה למישהוא, אבל FSP מתחייבים לסוללה משודרגת של 9Ah נתוני יצרן (לינק) שיכולה להחזיק 37.4A - ורוצים להוציא ממנה 44.....

והתשובה נמצאת כאן. תנסה להיזכר מה היצרנים של UPSים אומרים על אורך החיים של סוללות - בדרך כלל דברים כמו 2 שנים. היצרן של הסוללה - כפי שניתן לראות בחלק העליון של נתוני היצרן של הסוללות - אומר 5 שנים. המחיר של סוללה כזאת כ 150 שקל. גם אם היא לא תחזיק 5 שנים מלאות, זה לא מעלה את השאלה האם משתלם בכלל לחסוך על UPS במקום לקחת UPS גדול יותר/טוב יותר שלא מתעלל בסוללות ?

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

תודה בינארי.. אז בשורה תחתונה איזה דגם של ספק אתה ממליץ?

פורסם

איזה דגמים של 1000VA אתה יכול למצוא/בתקציב שלך ?

פורסם
  • מחבר

קראתי עכשיו ש-1000VA יכול להיות שלא מספיק (הודעה אחרונה בדיון):

http://hwzone.co.il/community/threads/505954-%D7%A7%D7%A0%D7%99%D7%94-%D7%A7%D7%91%D7%95%D7%A6%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%9C%D7%90%D7%9C-%D7%A4%D7%A1%D7%A7-%D7%A2%D7%93%D7%9B%D7%95%D7%9F-%D7%94%D7%94%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%94-%D7%94%D7%AA%D7%97%D7%99%D7%9C%D7%94/page25

"התפנה לי קצת זמן ולקחתי את דגם הAVIEM 2100 PRO (1000VA( לבדיקה. לצערי הרב האל פסק לא הצליח להחזיק את המחשב והמסך שלי (מפרט בצד) במאמץ וקרס מייד. מי שחשב לקנות אותו כפתרון למערכת HIGHEND מוזמן לחפש דגם אחר."

פורסם

קיימת האפשרות שהוא היה אם סוללות לא ממש טובות (יכול להיות שמדובר על UPS הדגמות שכבר הסתובב ועשה כמה פריקות עמוקות אם הסוללות שהיו, והן נהרסו קצת, אבל כך שהוא עדיין החזיק מחשבים חלשים יחסית)

אבל יש גם את הפקטור של ההבדל בין UPS של 600W אמיתי ו UPS של "600W" פשוט ובסיסי..... במקרה הזה מדובר על UPS פשוט ובסיסי, והוא קרס - חצי צרה, יש UPSים שממשיכים לנטות לעבוד ונשרפים כי הם לא באמת בנויים להחזיק עומס מלא

פורסם

יש בכלי הזה אפשרות להוסיף כרטיס מסך ?

פורסם

לא שראיתי.

אבל מה זה משנה? תוסיף other devices ותחליט כמה Watt אתה רוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים