עבור לתוכן

TwitchTv traffic shaping

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי תשתית בזק עם מהירות בסביבות 50 מגה, וספק בזב"ל עם מהירות 100 מגה + גיימר.

כאשר אני צופה ב-twitchtv על 1080p (לפעמים גם על 720 ומטה) אני נתקל בהרבה תקיעות, בדקתי עם תוכנה שמראה את מהירות ההורדה/ההעלאה בזמן אמת ושמתי לב שהמהירות לא קבועה בכלל היא לפעמים מגיעה למקסימוo של 12,000 kbs ולפעמים למינימום 0-200 kbs לפרקים ממושכים ואז מופיעות התקיעות...

הדבר הנ"ל מעלה אצלי חשד לסוג של traffic shaping מצד הספק...

אז 2 שאלות -

1) האם מישהו מכיר את התופעה?

2)מה ניתן לעשות?

תודה!

פורסם

גם לי יש תקיעות בtwitch זה לא תמיד ברור למה אני גם ב014 על גיימר ו1080p תלוי במזג האוויר נראה לי שבלילה העומס פשוט לא מאפשר. עדיין יש תוצאות שונות לstreamers שונים. אני חושב שזה תלוי גם בtwitch עצמו כי כשיש תחרות האתר עמוס והם מפנים משאבים לתחרויות הגדולות מה שגורם לסבל. עדיין מדובר לרוב ב"חובבים" שמתחברים לאתר ולא בהכרח מומחים בקידוד וידאו. אני מכיר מישהו שדוחף 720p ל 1mbps ע"י דחיסה אגרסיבית בצד שלו.

בכל מקרה המסלול לרוב ארוך וכדאי לברר אם הבעיה רק אצלך או גם אצל אחרים. הוידאו עובר מיוצר התוכן לtwitch ואז למשתמשים דרך רשת ההפצה של twitch לפעמים הוא עובר גם transcoding שיכול לקחת משאבים מהאתר.

לאחרונה twitch החליטו לשים מגבלות רציניות של איזה קידוד הם מרשים לשדר בשביל להקל על הtranscode שלהם. הם מכריחים את כולם לעבור ל constant bit rate . אז אם עכשיו המצב לא טוב חכה לחודש הבא . הVBR יכול לעזור מבחינת רוחב פס .

אני יכול לבדוק גם אבל רוב הסטרימרים שאני צופה בהם משדרים 720p+ עדיין יש כאילו שלא partner ואז העדיפות שלהם נמוכה אז אפשר להבין למה יש להם lag. בנתיים תבדוק יותר מstream אחד . אם זה מופיע תמיד זה כנראה מהצד של הספק אם זה מופיע רק בstreams מסויימים יכול להיות שtwitch אשם.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה המאוד מפורטת, אני נתקל בתקיעות אפילו כאשר אני צופה ב-LCS (טורניר LOL) הם מקבלים תעדוף מטורף מTWITCH אז לא נראה שזה בעיה של קידוד קלוקל או תיעדוף נמוך מצדם של TWITCH. כמובן שיכול להיות שיש עומס אך בדרך כלל ניתן לברר בצאט האם אתה היחיד שסובל מתקיעות או לא...

ולא צריך להתפלא שאנחנו הישראלים הפראיירים תמיד אלה שסובלים, בזמן שכל העולם חוגג ללא בעיות ולאגים :)

- - - תגובה אוחדה: - - -

אני מרגיש שרוב הבעיה טמונה בעובדה שזה סטרימינג, אזי צריך חיבור איכותי לאורך כל זמן קבלת השידור (בשונה מYOUTUBE שהוא יכול להוריד בBURST וליצור לעצמו BUFFER ואז לרדת למהירות הורדה נמוכה יותר [ כנראה הם עושים זאת בשביל לחסוך TRAFFIC של אנשים שלא רואים סרטונים על הסוף]).

זה גם מסביר את השינויים הדחופים במהירות ההורדה שציינתי בפוסט הראשון שלי.

השיטה שציינתי לעיל עובד ל-YOUTUBE ולא כל כך מפריעה אך הוא אסון עבור INSTANT STREAMING.

כמובן שכל זה ספקולצייה שלי מתוך הסקת מסקנות, במידה ויש מומחה בעניין אשמח לתגובה :) TEACH ME MASTER!

פורסם

אני לרוב מוריד רזולוציה במקרה הזה. אין הרבה ברירה צריך למצוא משהו שעובד זה - התוכן יותר חשוב מהרזולוציה . אני לא חושב שהLCS אצלי עובד כזה טוב על מקסימום אני חושב שזה משתנה . זה באמת יכול להיות אשמת 014 . הרוחב פס שלהם לחו"ל הוא רק 140gbps ובשעות הערב מתי שיש LCS אירופי למשל העומס על האינטרנט בארץ גבוה מאוד.

אתמול ראיתי LCS NA ב480p לא כזה הפריעה הכל בגלל נסיבות אני לרוב לא ער עד מאוחר אבל התינוק חולה אז אני עושה משמרות עם אשתי. אולי יכלתי לצפות ברזולוציה יותר גבוהה אבל הטלויזיה בסלון נראת סבבה גם ב480p כמו שאמרתי התוכן יותר חשוב לי. אני לרוב צופה בminecraft streamers ולא LOL ושם יש תוצאות מעורבות.

פורסם
  • מחבר

ווייי גם לי יש תינוק :D בן 8 חודשים.

אני מבין מה אתה אומר אבל עדיין כשיש 100 מגה עם גיימר וכו וכו מעצבן שהמצב כפי שהוא... יש לי תקיעות ב-1080 אפילו ב-2 בלילה קשה לי להאמין שהם לא יכולים לספק לי מהירות הורדה קבועה של 5K קילובייט לשניה ב-2 בלילה... העניין הוא שהם פשוט לא רוצים!

פורסם

ה100 מגה הזה הוא אשליה . מה שאני ממליץ לך זה לנסות חבילות מתועדפות כמו גיימר וכו. הבעיה של "מבוגרים" עובדים בעיקר אם יש להם משפחה וילדים היא בעיקר זמן ופחות כסף. מבחינה כספית מצבינו הרבה יותר טוב מילד ב10-16 ואנחנו יכולים להשקיע משאבים גדולים יותר בשיפור מצבינו.

כדאי מאוד לבדוק אם יש מצב שתשלם קצת יותר כסף ותקבל איכות יותר טובה של חיבור כי אם תשתמש בהנחה שהזמן החופשי שלך שווה חצי מהמשכורת שלך לשעה כל סבל שהאינטרנט גורם לך עולה לך הרבה "כסף" .

עדיין ברוב המקרים בארץ השקעה כספית לא בהכרח תביא לך איכות טובה יותר ולרוב זה סתם לזרוק עוד כסף אבל המצב הצרכני בשוק התקשורת מוריד את העלות של לנסות ספקי אינטרנט שונים. אתה יכול להתנתק ולשלם רק תשלום יחסי וחוץ מזה אין קנס התנתקות.

מישהו שלח לי הודעה פרטית בקשר לשרתים והוא אמר שאם המצב גרוע אפשר לעשות refresh ולקוות שיעבירו אותך לשרת יותר אידאלי. אני אנסה אולי כל מני דברים אבל בנתיים הורדת איכות לרוב עוזרת. במקרה של משחקים התוכן לרוב הרבה יותר חשוב מהגרפיקה ובגלל זה זה פתרון סביר בינתיים.

פורסם

אתה יכול להגדיל את ה buffer של ה FLASH

בלחיצה על השידור , כפתור ימין " settings" , ולחיצה על התיקיה הצהובה.

תשנה את הסמן ל Unlimited , רוב הפעמים זה פותר את הלאגים בשידורים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים