עבור לתוכן

בעיה: תוכנת הגיבוי של הלפטופ לא מזהה את הכונן

Featured Replies

פורסם

יש לי לפטופ LENOVO G-555. רציתי להתקין לינוקס ולכן יצרתי מחיצות עם התוכנה של WINDOWS. כשסיימתי להתקין לינוקס המחשב לא עבד. תיקנתי את הבעיה עם G-PARTED אבל אז גיליתי שהWINDOWS לא עולה לי, משהו נפגע.

ניסיתי כלי אחר בשם MINI TOOL ומחקתי לחלוטין את כל המחיצה של C ויצרתי אותה מחדש, אבל לא הייתה לה אות. בגלל הסיבה הזאת תוכנת השחזור המובנית בלפטופ לא ידעה לאן לשחזר את המערכת ולכן התהליך נכשל.

פניתי לMINI TOOL בכדי לשים אות לכונן החדש, שיהיה C וכך אוכל לשחזר את WINDOWS, אך האופציה אפורה.

וכעת אני לא יכול לשחזר את WINDOWS, הלינוקס עובד מצוין (כותב מUBUNTU 12.04 עכשיו).

פורסם

תסביר לשחזר?

האם הבעיה זה שיש לך מחיצה עם מערכת הפעלה אבל אתה לא מצליח לבצע BOOT?

האם נמחק BOOT?

בגדול זאת אחת הסיבות שאני תמיד מעדיף מכונות וירטואליות על פני dual boot

הרבה יותר "פשוט".

פורסם
  • מחבר

לשחזר הכוונה להשתמש במחיצה הנפרדת שLENOVO יצרה עם תוכנת שחזור מובנית.

יש לי מחיצה נפרדת שכרגע היא ריקה, אין שם אפילו WINDOWS.

אני לא חשבתי אפילו על מכונה וירטואלית, זה נשמע לי יותר מסובך...

פורסם

מחיצות השחזור האלה הן בעיה כי הם משתמשים בבוט לואדר לא סטנדרטי. לינוקס מגיעה אם בוט לואדר משלה (grub או syslinux), ואם אתה מנסה לשחזר וינדוס על ידיי repair מדיסק התקנה רגיל הוא ישחזר את הבוט לואדר הרגיל שלו (ntldr וכו) ולא את הבוט לואדר המיוחד של המחשב

לפניי זמן מה הייתי בתקלה דומה כשתיקנתי למישהוא לפטופ שהריץ XP - נכנם אליו וירוס ודפק את כל מערכת ההפעלה למצב שהיא לא עולה יותר, ולא השאיר אפשרות להיכנס למחיצת השחזור (שם אין את לחצן ה think vantage אלא הכניסה היחידה היא מתוך הוינדוס המותקן - פשוט גאוני). בסוף הצלחתי לעלות את מערכת השחזור על ידיי דיסק התקנה של וינדוס XP - ראה כאן - יכול להיות שתוכל לנצל משהוא ממה שעשיתי במקרה שלך

המלצה על VM - כן ולא - תלוי מה אתה רוצה לעשות אם המחשב

כדיי שתוכל להשתמש בלינוקס בצורה מלאה (ובמהירות מלאה) הוא אמור להיות מותקן על החומרה. אבל אז אם חשוב לך להיות יכול לשחזר את הוינדוס ממחיצת השחזור, אתה בבעיה : יצרן המחשב לא חושב אפילו על זה שהמשתמש ירצה לחלק את הדיסק ל C ו D, שלא לדבר בכלל על התקנת מערכת הפעלה שניה. מערכת השחזור לא מתוכננת להסתדר אם מצב כזה

על מנת שתוכל להשתמש אם השחזור של החברה תצתרך להסתבך הרבה : לגבות את הבוט לואדר "המיוחד" לפניי התקנת הלינוקס - למשל על ידיי הכלי dd של לינוקס - ולשמור אותו בהישג יד. הבעיה היא שכדיי להשתמש איתו תצתרך להעתיק אותו בחזרה, וכנראה כולל טבלת המחיצות, מה שאומר שהלינוקס מועף מהמחשב והוינדוס שוב יתפוס את כל הדיסק - תצתרך שוב להקטין את הוינדוס ולהתקין את הלינוקס מאפס או לשחזר אותו מגיבוי שעשית לבד......

האפשרות השניה - שאני חושב שהיא מציאותית יותר - להתקין את הלינוקס על וינדוס נקי (ישר אחריי שחזור להגדרות יצרן והסרת תוכנות יצרן מיותרות, ולפניי שהתחלת להרוס אותו על ידי התקנת תוכנות אחרות), ליצור גיבוי חדש של מחיצת הוינדוס, ולשמור אותו בתוך מחיצת הלינוקס. כך תוכל לשחזר את הוינדוס בכל רגע שבא לך מתוך הלינוקס, אבל הלינוקס יהיה חלק בלתי פנרד מהמערכת שלך (אם זאת, לא תהיה לך בעיה לעבור בין מערכות לינוקס שונות

ניתן לעשות גם קצת יותר מזה ולשמור גיבוי של הבוט לואדר ומחיצת השחזור בדיסק קשיח חיצוני, ואז אתה תוכל באמת להחזיר את המחשב בדיוק למצב החדש מהחברה אם הוינדוס בלבד

פורסם
  • מחבר

הבעיה העיקרית שלי היא ליישם את השחזור. אני צריך ליצור כונן שהשחזור יקרא (על פי פורומים באינטרנט הוא חייב להיות C) ובגלל שהכל "שבור" אני לא מסוגל לעשות כלום. איך אני משחזר את המחיצות מבלי לפגוע בשתיים האחרות שלי (אחת 200 MB שזה הBOOT והRECOVERY שכבר יש לי על דיסק והשנייה 20 GB שמכילה את כל תוכנות השחזור של המחשב?

או שאני צריך למחוק את כל הדיסק לחלוטין ולהתחיל משם?

פורסם

תפתח טרמינל על האובונטו ותריץ

sudo bash
]סיסמה]
lsblk
cfdisk

(לא בכל המערכות לינוקס יש lsblk - אם הוא אומר שאין פקודה כזאת תמשיך הלאה)

ותעלה לכאן את התשובה שאתה מקבל על כל אחת מהפקודות

פורסם
  • מחבר

בעיקרון כבר אין לי UBUNTU. ניסיתי להתקין WINDOWS מדיסק חיצוני ואז לדרוס אותו עם הגיבוי אבל גם זה לא עבד. אני חושב שפשוט אמחק הכל ואתקין WINDOWS פרוץ וזהו. ניסיתי כמעט כל דרך אפשרית. תודה על העזרה

פורסם

אתה עדיין יכול לעלות אובונטו מדיסק ההתקנה שלו ולבדוק משם מה קורה. תעלה את ה live cd ותבדוק מה נותנות הפקודות מלמעלה

פורסם
  • מחבר

Sudo bash- נותן לי ROOT

lsbik- לא נותן כלום, חסרה החבילה שמכילה את הפקודה

cfdisk:

cfdisk (util-linux 2.20.1)

Disk Drive: /dev/sda

Size: 250059350016 bytes, 250.0 GB

Heads: 255 Sectors per Track: 63 Cylinders: 30401

Name Flags Part Type FS Type [Label] Size (MB)

------------------------------------------------------------------------------

Unusable 1.05*

sda1 Primary ntfs 209.72*

sda2 Primary ntfs [system Reserved] 367.01*

sda3 Primary ntfs 117409.06*

Unusable 116229.41*

sda4 Boot Primary ntfs [LENOVO_PART] 15843.13*

SDA1 וSDA4 - הכוננים המקוריים שהגיעו עם הלפטופ.

פורסם

מחיצת ההתקנה של Lenovo עדיין קיימת ?

אם כן הפוך את המחיצה למחיצה נראית, כרגע היא במצב hiden בעזרת תוכנות לטיפול במחיצות שיש בתקליטור של Hiren

בהפיכת המחיצה לניראת תוכל לבצע התקנה מחדש של מערכת ההפעלה בהפעלה מחדש לאחר השינוי.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי שוב להקטין את כל הכוננים לכונן אחד וזה עבד, המערכת הצליחה לשחזר. באופן מוזר מקודם זה לא עבד... תודה לכולם על העזרה!

פורסם

מסקרנות שלי - אתה יכול לעשות שוב cfdisk שאני אראה איך זה נראה במצב התקין ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים