עבור לתוכן

מחפש מעבד משתלם בסביבות ה600 ש"ח. או יותר, אם צריך. לא יודע אם AMD או INTEL.

Featured Replies

פורסם

שלום,

צרכים: כלליים.

ז"א VMWARE (שיריץ WINXP אוWIN7. לא בטוח אם רק מכונה אחת או ששתיים יפעלו בו זמנית) מפעם לפעם, תוכנות רבות שפועלות ברקע, אינטרנט עם כ 200 טאבים כשלפחות חצי מהם זה פלאש (בין אם יוטוב ובין אם משחקים), מעט פוטושופ בסיסי, לא ידוע לי לגבי אקסל אבל אולי בעתיד יהיו טבלאות כבדות (שמעתי שהוא לא טוב בריבוי ליבות).

משחקים: כל המשחקים העדכניים (לשנים הבאות) ברמה גבוהה מכל הז'אנרים. וכיוון שמדובר במעבד אני רוצה לציין גם משחקי אסטרטגיה בסגנון של TOTAL WAR,CIV,CRUSADER KINGS ,וכל מיני RTSים למינהם. לא יודע אם צריך לציין סדרות BF,SKYRIM או שזה ברור.

כרטיס המסך יהיה נפרד (מתישהו בעתיד אקנה משומש ברמה של 6870 כשיהיה מחיר טוב. או יותר חזק אם צריך), מסך 23/24' (זה, של DELL, שמהללים פה).

סרטי HD/תלת מימד זה מובן מאליו ואני מציין רק למקרה שאולי יש איזה פריט מידע על מעבדים שפיספסתי.

נראה לי שעדיף משהו במתכונת שניתן לעדכן בעתיד, דהיינו לא תושבת מתה (זו הסיבה שאני לא קונה FX8350 משומש ב600 ש"ח).

לגבי OC- אם יש הבדל מורגש במחיר, לא צריך. בעתיד אני אשתעשע איתו קצת אבל אני לא רואה סיבה להשקיע במיוחד.

אז...

התחלתי מתקציב של 500ש"ח +-.

מצד אחד נראה שאני צריך מרובע ליבות ולתקציב הזה נכנס A8 6600K או A10 5800K, מצד שני נראה שבבנצ'מרקים I3 חזק יותר בדברים שלא מצריכים ליבה גרפית (שאצלי תגיע מכרטיס חיצוני ואז איפה היתרון?).

אם כך האם צריך להעלות תקציב למרובע של אינטל? או שבעצם I3 יספיק?

הא, עכשיו בעצם נזכרתי- הI3 הרי מהתושבת הקודמת, אז... בעיות? אם כן, יש לאינטל בכלל משהו להציע?

דעתכם?

אשמח לנימוקים ולהתדיינות.

:)

נ.ב אני רוצה לחסוך ולכן נתתי את המספר 500, אבל המטרה הראשונית היא שהמעבד יתאים, יספיק להרבה שנים ויתן תמורה גבוהה למחיר.

ככה שאין תקציב מקסימלי, אם הייתי מגלה לפתע שI7 זה מה שצריך- הייתי לוקח (אחרת זה סתם ביזבוז כסף על ביצועים לא מספקים).

נערך על-ידי abatiah

פורסם

לא הגיוני יותר לציין תקציב לשילוש ? אתה הרי לא קונה מעבד בנפרד.

בתקציב כזה אין לך משהו יותר חזק מ - I3, עדיף כבר לעלות ל - 800 ש"ח לאיזה I5 כמו ה - 3470.

מה גם - 200 טאבים נשמע לי מוגזם, הרבה פחות מזה מצליח לפעמים לסתום לי 8GB RAM, אז בשביל שימוש כזה אתה צריך המון זיכרון.

פורסם
  • מחבר

שילוש?...

אה... האמת היא שכבר בדקתי לוחות אם וההבדלים שראיתי הם בעיקר בסביבות העשרות ש"ח (מעל 50) לטובת לוחות AMD, אז אני יכול לומר שהלוחות שראיתי ומתאימים לי מבחינת פיצ'רים יעלו כ350-400 ש"ח +-. אני מניח שזה התקציב, עם חריגה לפה או לשם.

מבחינת זיכרון- אולי קצת הגזמתי עם המספר 200, אבל כן, כבר עכשיו יצא לי לפתוח עשרות של טאבים (קלים, תוך כדי סגירת כל היישומים האחרים) ולהתעצבן שאני לא יכול לפתוח עוד.

אתה צודק, לוח האם שיקנה יכיל לפחות 32 או 64GB ראם כקיבולת המקסימלית. אני אתחיל מסטיק של 8GB ב210 ש"ח (הכי זול) ומשם כבר נראה לאן מתקדמים, אל תשכח שזה להרבה שנים. פעם גם 1GB הספיקו לכמעט אותם השימושים שלי בדיוק, אבל התעשיה צריכה להתקדם... שירותים ואתרים שונים רוצים למתג את עצמם כ'מגניבים' ומתקדמים ומוסיפים כל מיני פיצ'רים שגוזלים משאבים, בנוסף הם צריכים להתפרנס ולכן מוסיפים כל מיני דברים שעוזרים למפרסמים וגוזלים משאבים גם הם, והמשתמשים שלא מאמצים חדשים ורק רוצים להשתמש בשירות שקיבלו מקודם- נאלצים לרכוש חומרה חדשה בשביל מה שכבר היה להם.

מעצבן מאוד שבשביל 40 טקסטים (למשל דפי כלכליסט) וקצת סרטוני מוזיקה אני צריך להגיע לג'יגות של ראם.

ל

בתקציב כזה אין לך משהו יותר חזק מ - I3, עדיף כבר לעלות ל - 800 ש"ח לאיזה I5 כמו ה - 3470.

זהו, זה בדיוק אחד הדברים שאני קרוע לגביהם.

3470 היה פה גם ב400, הייתי לוקח אותו- הבעיה- זו תושבת מתה. נראה לי אם כבר אז ה4570. לא?

ואתה חושב שזה מספיק? או אולי להפך יותר מדי?

כמובן שאשמח לעוד דעות והערות. איפה אתם מגיני הAMD?

:D

עריכה- הא, כרגע ראיתי את הידיעה הזו: http://hwzone.co.il/hardware/news/141761.

בקרוב יגיעו מעבדי הKAVERI. אולי בכלל שווה לחכות?

נערך על-ידי abatiah

פורסם

אתה יכול בינתיים לצאת מנקודת הנחה שכל תושבת תהיה מתה כשתרצה לשדרג.

חפש דילים ביד שנייה.

פורסם

דף אחד באתר כלכליסט או במגוון אתרים אחרים עושה לי בעיות בגלל הפרסומות , בגלל זה אין לי ברירה אלא להשתמש בadblock.

הflash נהיה כל כך גרוע , שאני מתחיל לחשוד בadobe שהמטרה שלהם היא לקדם את HTML5.

פורסם

הסיבה לבעיות הביצועים בפרסומות האלה היא לא פלאש עצמו אלא חוסר המקצועיות של מי שבונה אותן. למרות שחצי מהעבודה עם פלאש היא תיכנותית, התפיסה המקובלת ש"פלאש זה לגרפיקאים" גורמת לזה שנותנים את העבודה לאנשים שאין להם מושג בתיכנות, והתוצאה בהתאם.

נראה לי שעדיף משהו במתכונת שניתן לעדכן בעתיד, דהיינו לא תושבת מתה (זו הסיבה שאני לא קונה FX8350 משומש ב600 ש"ח).

רק להעיר, בהתחשב בעובדה שאינטל מחליפים תושבות כמו גרביים, וגם AMD בתושבות FM שלהם לא ממש שואפים לתאימות-לאחור, אפשר לומר שAM3+ היא התושבת הכי פחות "מתה" כרגע, כלומר זו שיש הכי הרבה סיכוי שתקבל מעבדים מהדורות הבאים.

נערך על-ידי yonizaf

פורסם

מצד אחד נראה שאני צריך מרובע ליבות ולתקציב הזה נכנס A8 6600K או A10 5800K, מצד שני נראה שבבנצ'מרקים I3 חזק יותר בדברים שלא מצריכים ליבה גרפית (שאצלי תגיע מכרטיס חיצוני ואז איפה היתרון?).

לא הסתכלת בבנצ'ים נכונים או מדוייקים.

המעבד I3 (סנדי או אייבי) מצויין אבל הוא לא חזק יותר משני אלה שציינת, בטח לא בכל. בעומסים מקביליים השניים האלה לרוב חזקים ממנו. במשחקים בהגדרות גבוהות לא תרגיש הבדל, בעומסים שיודעים לנצל את הליבה הגרפית לחישובים הם חזקים משמעותית מהאינטלים. בעומסים שמנצלים ליבה אחת הם לרוב חלשים מהאינטלים (לא בכל) אבל הם מפצים בתדר גבוה יותר והם פתוחים ל-OC

אילו המחירים של AMD בארץ היו הגיוניים, הייתי מציע לך ללא היסוס את ה-FX-6300 שהוא מעבד מעולה (ברמה פחות או יותר של ה-3470), עם כוח עיבוד גבוה, משושה ליבות ויעמוד בכל הדרישות שציינת. המחירים היום בישראל גבוהים מדי ולמרות שב-680 ש"ח (באייבורי) הוא עדיין אטרקטיבי זה מתסכל כמה זה יקר יותר מהמחירים בחו"ל.

פורסם
  • מחבר
אתה יכול בינתיים לצאת מנקודת הנחה שכל תושבת תהיה מתה כשתרצה לשדרג.

חפש דילים ביד שנייה.

אילו המחירים של AMD בארץ היו הגיוניים, הייתי מציע לך ללא היסוס את ה-FX-6300 שהוא מעבד מעולה (ברמה פחות או יותר של ה-3470), עם כוח עיבוד גבוה, משושה ליבות ויעמוד בכל הדרישות שציינת. המחירים היום בישראל גבוהים מדי ולמרות שב-680 ש"ח (באייבורי) הוא עדיין אטרקטיבי זה מתסכל כמה זה יקר יותר מהמחירים בחו"ל.

טוב, אם כבר FX אז כבר הייתי הולך על משהו כזה: http://www.ebay.com/itm/AMD-FX-8350-4-2-GHz-Eight-Core-FD8350FRHKBOX-Processor-/300931994371?pt=CPUs&hash=item4610f1d303#ht_54wt_1127

8350FX ב132$ +20$ משלוח לישראל (MUSTOP) סה"כ= 572 ש"ח. ואם מחכים מספיק יש גם ביותר זול (היה אחד בקצת יותר מ120$ כולל משלוח).

השאלה היא מה קורה בעוד 3 שנים? כשהמעבד הכי חזק בסדרה שקניתי כבר לא יספיק.

כרגע, נדמה לי, שהמעבד הכי חזק מהסידרה המודרנית הוא חזק מהמעבדים בסדרות הקודמות (הן AMD והן אינטל) (לפחות ללא OC, שאני לא הולך להתעסק איתו יותר מדי), כך שבעתיד כשמחירו ירד, רמת המקסימום לשידרוג תהיה גבוהה יותר מרמת המקסימום שאוכל לשדרג אם אקנה יד שניה כיום, ואז אנחנו מדברים על החלפת כל המערכת.

ולגבי המוות של התושבת...

אתם כבר יודעים מה התושבת של אינטל? התושבת של AMD היא FM2+, אתם חושבים שזה לא יתאים לFM2?

AM3+ היא התושבת הכי חיה? מתוכננים לה מעבדים? (זה מההודעה של YONIZAF).

לא הסתכלת בבנצ'ים נכונים או מדוייקים.

המעבד I3 (סנדי או אייבי) מצויין אבל הוא לא חזק יותר משני אלה שציינת, בטח לא בכל. בעומסים מקביליים השניים האלה לרוב חזקים ממנו. במשחקים בהגדרות גבוהות לא תרגיש הבדל, בעומסים שיודעים לנצל את הליבה הגרפית לחישובים הם חזקים משמעותית מהאינטלים. בעומסים שמנצלים ליבה אחת הם לרוב חלשים מהאינטלים (לא בכל) אבל הם מפצים בתדר גבוה יותר והם פתוחים ל-OC

.

עומסים מקביליים (ככה הבנתי ממך ומaviator) הם לשם עריכה גרפית ומולטיטאסקינג (כלומר ווינדוס מנהל את התוכנות כך שהוא לא יתקע).

אבל האם זה לא אומר שאם ליבת הI3 חזקה יותר אז תוכנה שצריכה (ויכולה לרוץ ב) רק ליבה אחת תרוץ מהר יותר?

וכיצד הם יכולים לפצות בתדר גבוהה יותר אם במבחן הסופי הפעילות איטית יותר? (האמת ששאלתי את השאלה הזו בתרד אחר ולא כל כך קיבלתי תשובה...)

לגבי משחקים, שים לב שציינתי (או לפחות אני חושב שהם) כאלו שלוקחים הרבה מעבד. אם כבר, אז הכרטיס הגרפי יותר משני במשחקי סימולציה ואסטרטגיה. ומבחינת הגדרות אז לא מדובר באולטרה, אלא משהו בינוני-גבוה כמו שה6870 יכול לסחוב.

תוכל לומר אילו עומסים כיום מנצלים את הליבה הגרפית לחישובים? והאם זה לא קיים בשילוב של INTEL וכרטיס יעודי?

על אילו בנצ'ים היית מציע להסתכל?

הראשון, וזה שהסביר לי מה כל מבחן אומר, היה http://www.hardwaresecrets.com/article/A10-5800K-vs-Core-i3-3220-CPU-Review/1646/4

הPC MARK7 שלפי הבנתי (ז"א מה שכתוב שם) בודק את מרבית השימושים המשרדיים מראה עדיפות ברורה ל3220.

לדעתך I5 4570 יהיה אוברקיל?

תודה.

נערך על-ידי abatiah

פורסם
ולגבי המוות של התושבת...

אתם כבר יודעים מה התושבת של אינטל? התושבת של AMD היא FM2+, אתם חושבים שזה לא יתאים לFM2?

AM3+ היא התושבת הכי חיה? מתוכננים לה מעבדים? (זה מההודעה של YONIZAF).

לא יודע אם נכון לקרוא לה הכי חיה, אולי הכי פחות מתה (הבטיחו שישחררו לה עוד מעבדים, לא ברור אם יקיימו).

ממה שידוע כרגע, מעבדי FM2+ לא יתאימו ללוחות FM2 כי יש להם 2 פינים יותר (כלומר המעבד לא יכנס פיזית). ההפך אולי כן יהיה אפשרי, אבל זה לא עוזר לך.

פורסם

מנסיון שלי - המעבד הוא הכי פחות "חשוב" לביצועי המחשב בימינו...

הרבה יותר חשוב להשקיע באחסון מהיר והרבה זכרון

ואני לא מבין למה אתה מתכנן כל כך רחוק

מבחינתי אם המחשב מחזיק 3 שנים - דיינו...

פורסם
  • מחבר
מנסיון שלי - המעבד הוא הכי פחות "חשוב" לביצועי המחשב בימינו...

הרבה יותר חשוב להשקיע באחסון מהיר והרבה זכרון

ואני לא מבין למה אתה מתכנן כל כך רחוק

מבחינתי אם המחשב מחזיק 3 שנים - דיינו...

אה לא, ידידי. המערכת שאני קונה צריכה להספיק ל6-7-8 שנים ומספיק ורסטילית שניתן לשדרג את התפקוד שלה אם צריך.

כסף זה מצרך קצת קשה להשגה והפילוסופיה שלי אומרת למצוץ כל שקל עד ללשדו ומעבר. waste nothing.

בכל מקרה, אתה כנראה צודק לגבי המעבד- ועדיין, ניתן להרגיש הבדלים. אולי לא בשימוש משרדי סטנדרטי אבל בהחלט בשימוש יותר אינטנסיבי.

וכן, בעתיד כנראה ארכוש ssd(במבצע).

לגבי הזיכרון, אני מודע וזו אגב עוד נקודה לרעת מעבד ישן שכן הלוחות שם תומכים בפחות זיכרון( 32GB).

לא יודע אם נכון לקרוא לה הכי חיה, אולי הכי פחות מתה (הבטיחו שישחררו לה עוד מעבדים, לא ברור אם יקיימו).

ממה שידוע כרגע, מעבדי FM2+ לא יתאימו ללוחות FM2 כי יש להם 2 פינים יותר (כלומר המעבד לא יכנס פיזית). ההפך אולי כן יהיה אפשרי, אבל זה לא עוזר לך.

God dang it...

אם רק היה אפשר להיתלות בהבטחות של תאגידים... אתייחס אליה כמתה.

תודה. :)

נערך על-ידי abatiah

פורסם

מחשבים כבר מזמן זה לא משהו שאפשר לשדרג ולמתוח לאורך 6-7 שנים , כל מי שכמוני קנה מעבד Ivy Bridge ידע כבר מראש (תודות לאינטל) שאין לפטפורמה הזאת המשך , סוקט 1155 "מת" .. גם סוקט 1150 "ימות" בשנה הבאה עם שחרור Broadwell .

פורסם

ואיך זה בדיוק משנה?

המעבדים היום כל כך חזקים , שכרגע שימוש רגיל ואפילו מעבר לא מנצל אפילו 50 אחוז מהיכולות של המעבד....

רק משתמשים ממש כבדים צריכים לשדרג מעבד בתכיפות.

i5 2300 שכבר יותר משנתיים וחצי מההשקה , לא רחוק מהביצועים של מעבדים חדשים , ומספיק לרוב המשתמשים.

הסוקט לא מעניין , כשאין סיבה בכל מקרה להחליף מעבד בתכיפות.

אם מעבד החזיק יפה 2.5 שנים ויגיע לפחות ל4 שנים ויותר , אז בכל מקרה הרבה דברים ישתנו , שיש סיבה טובה להחליף את כל השילוש , וגם אם לא , עדיין המחשב מתיישן ומועד לתקלות.

ddr4 , pci-e3 , sata 3 , usb 3 , חלק פחות חשובים , חלק היו , אבל לא במלואם.

פורסם

המעבדים היום כל כך חזקים , שכרגע שימוש רגיל ואפילו מעבר לא מנצל אפילו 50 אחוז מהיכולות של המעבד....

BF3 ברשת גוזל לי 96% שימוש מהמעבד בתצורת קרוספייר ו85% עם כרטיס בודד.

כמו כן קרייסיס 3 גם אוכל את המעבד כמו שצריך.

הלוואי וזה היה 50%.

פורסם
...המערכת שאני קונה צריכה להספיק ל6-7-8 שנים ...

לא מכיר חיה כזו - גם 3 שנים זה יותר מדי לדעתי למחשב - ובא נגיד ככה אתה תוציא יותר כסף במחשב עם אפיק שדרוג \ אופק שימוש מאשר לרכוש 2 מחשבים ב-6 שנים (אחד כל 3 שנים).

אגב מחשוב היום די זול - תחלק 4000 שח (שזה די והותר למחשב מעל הממוצע) ב36 חודשים ותראה שזה לא יקר

הכוונה היא שאתה תוציא המון כסף (50 אחוז ואפילו יותר) היום כדי לקבל מחשב חזק מאוד שאולי תנצל את שיא היכולת שלו כיום ב-20 אחוז מהזמן (וגם זה בהגזמה). מאשר לקנות מחשב טוב מאוד וחזק דיו בחצי מהכסף ופשוט עוד 3 שנים להחליף במחשב חדש ממוצע שלבטח יהיה יותר חזק מזה שתרכוש היום במלוא הכסף.

תחשוב על עוד נקודה - רב החומרה במחשב היא בעלת אחריות של 1-3 שנים - ולא סתם. לאחר 3 שנים של שימוש הסיכוי לתקלת חומרה עולה וגם תשאר ללא אחריות.

מכל הסיבות שפירטתי - רכוש מחשב טוב ומספק היום - שיספיק לך ל-3 שנים (ואם תסחוב איתו 4 תהנה).

כל טוב

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים