עבור לתוכן

שאלה בנוגע למבנה של מארז כסיבה לתקתוק שנשמע ממנו

Featured Replies

פורסם

היי חברים, לאחרונה אני שומע מידי פעם קולות תקתוק מכיוון המארז (TMS S1). לפי מה שקראתי כאן זה יכול להעיד על גסיסתו של הדיסק הקשיח. בכל אופן, זה קורה מידי פעם. מה ששמתי לב אליו, זה שזה מגיע מהחלק התחתון והכי קדמי של המארז הזה. בחלק הזה יש גם מן פתח (לפי המראה שלו, הוא לא תוצאה של שבר אלא או שהוא היה שם במכוון או שנפל משם משהו). בכל אופן משם יוצאים קולות, יכול להיות שיש שם גם מאוורר שאולי נתקע וממנו והוא יוצר את קולות התקתוק האלה?

מצרף תרשים שהוא בגדר יצירת אומנות, לא פחות להמחשת המקום שעליו אני מדבר.

פורסם

נתק את הדיסק הקשיח ותדליק את המחשב, אם עדיין יש רעש של תיקתוק, אז הבעיה לא מהקשיח.

יש מצב שהרעש נובע ממאוורר קדמי שנוגע במשהו.

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שהתקתוק מתרחש לסירוגין ולעיתים רחוקות. בפעם האחרונה שזה קרה הרמתי מעט את המארז והטיתי אותו לאחור ולא היה קול של תקתוק. מכיוון שאני מעדיף לא להתעסק שם עם הכבלים אני אניח לזה בינתיים לפחות עד שאתפוס איזה חבר בהזדמנות שכן מבין שיבדוק את זה. ההארד דיסק יכול למות גם אם אין תקתוק..?

שאלה נוספת, קצת לא קשורה לנושא הנ"ל, האם זה נורמלי שכרום שפתוח עם 10-15 טאבים ומסמך וורד ישתמשו ב-30% זיכרון (8GB RAM)?

פורסם

שאלה נוספת, קצת לא קשורה לנושא הנ"ל, האם זה נורמלי שכרום שפתוח עם 10-15 טאבים ומסמך וורד ישתמשו ב-30% זיכרון (8GB RAM)?

פורסם

יש מצב שיש לך דיסק קשיח 2 טרה של סייגייט Seagate ST2000DM001 ?

יש לו תופעה מרגיזה של נעילת ראשים כל כמה דקות ללא פעילות ותקתוקים מהסוג שתארת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים