עבור לתוכן

איפה ניתן להשיג משככי כאבים לכאבים בינוניים?

Featured Replies

פורסם

שלום. לפני יומיים עברתי ניתוח קטן ברגל. יש לי תפרים וכאבים בלתי פוסקים, בדרגה של בערך 4 - או 5 אם אני מזיז את הרגל בצורה לא טובה. בטופס השחרור נכתב ׳ניתן ליטול כדורים שנוהגים לבלוע כנגד כאבי ראש במידה ויהיו כאבים׳. ניסיתי נורופן, הוא לא מספיק חזק. הוא מעביר בערך 50% מהכאב והוא פג לפני שמותר לקחת עוד (1-2 כדורים כל 4-6 שעות - 2 כדורים פגים אחרי שעתיים). יש לי תור לרופא לעוד 40 דק׳, אבל בית המרקחת שליד הבית שלי סגור כי הרוקח יצא לחופשה. אני ממש לא מעוניין להיתקע בלי משככים בשישי-שבת. האם יש בית מרקחת כלשהו במרכז שפתוח בשעות נוספות?

• תגובות 47
  • צפיות 13.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

בשבילך רק מורפיום ושום דבר אחר לא היה חזק מספיק:gguyz:

פורסם

לכאבים חזקים אחרי ניתוח פחות מפרקוסט זו בדיחה לא מצחיקה.

אבל אם זה ניתוח קטן והכאב בעיקר מהתפרים, לא יקרה כלום אם תסבול איזה שבוע שבועיים.

פורסם

art, יש גם את ה קוד-אוברול שבארץ אוהבים להתעלם ממנו (פרצטמול מגובה ע"י קודאין), הוא משמעותית פחות אגרסיבי על המערכות מפרקוסט (וד"א איבופרופן (אדוויל, אדקס איבופן וכו' ודיפרון ברוב המקרים יעשו את העבודה לכאב בינוני - לדיפרון יש גרסה בטיפות - טיפות אופטלגין נוזלי - היתרון שלהם זה האפשרות לשחק עם המינון והספיגה האולטרא מהירה לתוך חילוף החומרים מאפשרת תחילת פעולה מהירה מאד, בשנים האחרונות הפניה לאופייאטים מהירה מדי לטעמי.).

אבל לשאלת הפותח של הדיון, גאנג'ה.

עוזרת הרבה יותר מכל החרא החצי סינטטי הזה, לא מרעילה אותך, לא ממכרת וברשימת תופעות הלוואי שלה תמצא תופעות חמורות כמו לגכח הרבה, מאנצ' (שאותו אפשר למנוע די בקלות) וללכת לישון כמו תינוק.

עריכה לפותח הנושא - משכחי כאבים הם בפירוש לא תרופות פלא. הכאב *אף פעם* לא יעבור לחלוטין, הוא רק יוקל, ולא לאורך זמן. קח את זה בחשבון לפני שאתה מזיין לעצמך את הכבד והכליות בכדורים.

פורסם

מישהו מכם קרא את הפוסט בכלל? הוא לא שואל איזה כדורים לקחת (ואנשים פה מגלים בקיאות מרשימה ומוזרה במשככי כאבים), אלא איפה הוא יכול להשיג כדורים לפני שישי שבת/במהלך שישי שבת...

הוא הולך לרופא בשביל לקבל כדורים, לא נראה לי שהוא צריך להסתמך על עצות בפורום מחשבים. :undecided:

פורסם

תמשיך לסמוך באופן עיוור על רופאים (להזכיר לך, מערך הרפואה מופרטי, אין חברי קופת חולים, יש לקוחות ורופאים מקבלים בונוסים שמנים מחברות התרופות. ככה שאתה צודק, האינטרס הכי גדול שלהם הוא טובת החולה, זה בדיוק למה מספיק לך היום לצייץ ויש לך מרשם לריטלין ואוקסיקונטין).

איפה? רושמים בגוגל בית מרקחת תורן.

בקיאות מוזרה? תסביר לי בדיוק איך ידע ובקיאות יכולים להיות מוגדרים כ"מוזרים"?

(אם באמת מעניין אותך מה הסיבה לידע הזה, תרגיש חופשי לשאול)

פורסם

איך ידע ובקיאות יכולים להיות מוגדרים כמוזרים? כשמישהו מבין בנושא שרוב האוכלוסיה לא בקיאה בו, ואף לא הייתה רוצה להיות בקיאה בו, נראה לי אפשר לקרוא לבקיאות חריגה (חפש את ההגדרה למילה "מוזר"- דבר החורג מהנורמה). אדם שמבין בצורה חריגה במשככי כאבים נופל אצלי להגדרה הזאת.

בנוגע ל"תמשיך לסמוך באופן עיוור על רופאים" - אתה צודק ב-100%. עדיף לסמוך על משתמש בhwzone עם 4200 הודעות מאשר על רופא, שגם אם אני לא יודע לגמרי מה מניעיו, אני יודע שהוא לפחות לא ימליץ לי על תרופות בלי היכרות עם תרופות קודמות שאני לוקח, עם מצבי הבריאותי הכללי ועם ההיסטוריה הרפואית שלי. ואם הוא כן - לפחות אותו אני יכול לתבוע ברשלנות. אתה, מנגד, ממליץ באינטרנט. אין לאף אחד מושג מה ההכשרה הרפואית שלך (אני בספק אם יש לך אחת כזאת בהתחשב בכך שאתה חושב שכותבים "משכחי כאבים", והמלצתך על מריחואנה), אין לך מושג איזה ניתוח הוא עשה, איזה כדורים הוא מקבל, בן כמה הוא, מה המשקל שלו. אתה ממליץ על סמים לא חוקיים ועוד מזהיר בסוף להימנע מתרופות ש"ידפקו לו את הכבד". צודק, עדיף להקשיב לך מאשר לרופאים.

בלי קשר, אולי הסמים קצת בלבלו אותך, כי בתגובה שלך אתה מתייחס כל הזמן להמלצות שלך לתרופות כ"תשובה לפותח הדיון" למרות שאם תקרא קצת בעיון השאלה היחידה שלו זה איפה אפשר לקנות, ולא מה לקנות. וגם על שאלה זו לא ענית לבסוף, כשרק המלצת על סמים ולא סיפקת לו לינק לספק בשישי-שבת.

פורסם
art

עריכה לפותח הנושא - משכחי כאבים הם בפירוש לא תרופות פלא. הכאב *אף פעם* לא יעבור לחלוטין, הוא רק יוקל, ולא לאורך זמן. קח את זה בחשבון לפני שאתה מזיין לעצמך את הכבד והכליות בכדורים.

הקטע המרגיז הוא שחלק מהכדורים האלו, כמו פרקוסט והקודאין משלבים פרצטמול, שהוא הוא הדבר שדופק את הכבד, ומיותר לחלוטין בכדור!!!

סתם דוחפים אותו פנימה בכוח.

פורסם
איך ידע ובקיאות יכולים להיות מוגדרים כמוזרים? כשמישהו מבין בנושא שרוב האוכלוסיה לא בקיאה בו, ואף לא הייתה רוצה להיות בקיאה בו, נראה לי אפשר לקרוא לבקיאות חריגה (חפש את ההגדרה למילה "מוזר"- דבר החורג מהנורמה). אדם שמבין בצורה חריגה במשככי כאבים נופל אצלי להגדרה הזאת.

נכון, כל דבר שאתה לא יודע ולא רוצה לדעת,מוזר. בורות עדיפה! ובכלל איך אני מעז לסוטת מהנורמה, שכחתי החתים אותך על אישור ב 3 העתקים!

בנוגע ל"תמשיך לסמוך באופן עיוור על רופאים" - אתה צודק ב-100%. עדיף לסמוך על משתמש בhwzone עם 4200 הודעות מאשר על רופא, שגם אם אני לא יודע לגמרי מה מניעיו, אני יודע שהוא לפחות לא ימליץ לי על תרופות בלי היכרות עם תרופות קודמות שאני לוקח, עם מצבי הבריאותי הכללי ועם ההיסטוריה הרפואית שלי. ואם הוא כן - לפחות אותו אני יכול לתבוע ברשלנות. אתה, מנגד, ממליץ באינטרנט.

דבר ראשון, אם אתה לוקח המלצות של מישהו (וזה ממש ממש לא משנה מי) בלי לבדוק ולחקור בעצמך אתה אידיוט מדופלם. ההמלצה שלי היא המלצה, לא ציווי ולא הוראה, אחריותך לבדוק כל המלצה שאתה מקבל, אל תאשים אותי בבורות שלך. יש לך אינטרנט בדיוק כמוני, לך תבדוק, אני רק נותן *עצה*. בנוגע לתביעה.. תהנה מהתביעות שלך, בטוח שכמה עשרות אלפי שקלים שווים את הבריאות שלך ואת הסבל עד סוף החיים. למה מה זה בריאות לעומת כסף נכון?

אין לאף אחד מושג מה ההכשרה הרפואית שלך (אני בספק אם יש לך אחת כזאת בהתחשב בכך שאתה חושב שכותבים "משכחי כאבים", והמלצתך על מריחואנה), אין לך מושג איזה ניתוח הוא עשה, איזה כדורים הוא מקבל, בן כמה הוא, מה המשקל שלו. אתה ממליץ על סמים לא חוקיים ועוד מזהיר בסוף להימנע מתרופות ש"ידפקו לו את הכבד". צודק, עדיף להקשיב לך מאשר לרופאים.

הכשרה רפואית? בעברי אני חובש. היום אני מהנדס ביומכניקה (שילוב של מכונה במבנים ביולוגיים או להיפך שילוב של מבנים ביולוגיים במכונה). עוסק בתחום המדיקל (חיצוני ופולשני). בוא הוד חוכמתך תגדיר לנו את ההבדל בין סמים לא חוקיים וסמים חוקיים (אני אתן לך רמז, אי אפשר להשתמש במוגדר או בחלקו על מנת להגדיר אותו). מה שאני מסיק ממה שאתה כותב זה שלא קראת אפילו מחקר אחד מימיך ואין לך מושג ירוק מה מגדירים לך בתור "תרופה". בקשר למריחואנה.. נכון, היא לא משכח כאבים יעיל, לא מעודד נוירורגנרציה, אין לה תועלת רפואית בכלל, סגרת לנו תנושא סופית, זין על החוקרים ברחבי העולם, זין על החולים שנעזרים בקנאביס, כולם הביתה. עדיף לטחון רעלנים כימיים שמסונתזים בתהליכים תעשייתיים, ידוע לכל שחברות התרופות מחפשות תמיד את קידום האנושות.

בלי קשר, אולי הסמים קצת בלבלו אותך, כי בתגובה שלך אתה מתייחס כל הזמן להמלצות שלך לתרופות כ"תשובה לפותח הדיון" למרות שאם תקרא קצת בעיון השאלה היחידה שלו זה איפה אפשר לקנות, ולא מה לקנות. וגם על שאלה זו לא ענית לבסוף, כשרק המלצת על סמים ולא סיפקת לו לינק לספק בשישי-שבת

כשבנאדם מתלונן שמה שהוא לוקח לא כ"כ עוזר לו האינסטינקט הראשוני שלי הוא לנסות לעזור לו אבל הי אתה צודק, אם יש לי ידע שיכול לעזור לבנאדם אחר, אני צריך לשמור אותו לעצמי עד שהוא ישאל אותי ספציפית. לא צריך להיות לי אכפת שאולי הוא לא חשב על כיוון מסויים. ודבר שני, ההודעה השניה בשרשור הייתה שלך וכתבת לו על בתי מרקחת תורנים. לחזור על מידע קיים לא מוסיף.

בקיצור הר-דושבאגיו, שן על האף. העובדה שאתה חסר ידע, לא מחייבת את כולם להיות בורים. תבדוק תעובדות שלך לפני שאתה נכנס לויכוחים עם אנשים כי אתה מסתכן בלהוציא את עצמך בתור אידיוט.

אה כן ושכחתי עוד דבר.. אם אין לך מושג ירוק ברפואה אל תדחוף תאף, ניהול כאב שאינו נוירופטי בחלקים הפריפיראליים של הגוף לא משתנה בין חולים או הטיפולים שהם עברו. רק המינון (שאותו הוא חייב לקרוא בעצמו כמו ילד גדול בעלון לצרכן. חייב, גם אם רופא התווה לו מינון, כי נחש מה, גם רופאים טועים.).

art

כן ולא.. לפרצטמול יש יכולת אנטי דלקתית מצויינת (בהנחה שהחולה לא משתמש לרעה בחומר ולא פיתח עמידות), לכן דווקא הקוד-אוברול החלש יותר הרבה פעמים יעיל יותר מפרקוסט בשיכוח כאב אחר-ניתוחי בגלל שברוב המקרים ישנה מיקרו דלקת מקומית ברקמות שעברו טראומה (ניתוח במקרה הזה) והפרצטמול מרגיע את הדלקת הנ"ל תו"כ הרגעת המקום (בלי קשר לזה שפרצטמול הוא משכח כאבים קלים-בינוניים בעצמו).

פורסם

האמת שלאור התגובה הקודמת שלך, הייתי בטוח שאם אני לא אשאל בצורה מפורשת אז אני אוכל להימנע מתגובה שמפרטת מאיפה ולמה יש לך מידע על משככי כאבים, כנראה שטעיתי.

בנוגע לתגובה הנוכחית, אני מקווה שפותח הת'רד מספיק חכם בשביל להתעלם מהמלצות רפואיות מאנונימים בפורום מחשבים. שאר ההתקפות שלך (ניכר שהתעצבנת מהתגובה שלי אגב, לפעמים לא נעים ששמים לך מראה מול הפרצוף, מצטער) לא ממש רלוונטיות למה שניסיתי להגיד בהודעה הקודמת. זה לא כזה משנה שאתה מהנדס ושאין פגיעה באיברים הפרפריאלים, ואם מריחואנה זה משכך כאבים טוב או לא. בשורה התחתונה אתה לא ממש מקור בר סמכא להמלצות כאלה ואני בספק אם אתה תקח אחריות על מישהו שיקשיב לך.

פורסם

מה זה משנה אם זה בפורום או לא בפורום.

יש אנשים שעברו תאונות וניתוחים ויודעים(לפחות באותן סוביקטיבי) לא מעט על כאבים ומשככים.

ברור שהם לא רופאים.

אבל אתה יודע מה, את הרופאים לא ממש מעניין הכאב שלך.

בניתוח השני שלי בבית חולים כשהלכתי לחתום כתב וויתור אצל המרדים, אמרתי לו שבפעם הקודמת המשככי כאבים היו בדיחה, שבאופן כללי יש לי עמידות למשככי כאבים, שבכל חיי כדור אקמול לא השפיע עלי אפילו מעט, ושהפעם אם אני לא מקבל מספיק אני מביא תרופות משלי.

אתה יודע מה הוא עשה?

אישר לי אפידורל בלי שאפילו ביקשתי את זה ספציפית.

הייתי היחידי בכל המחלקה שקיבל אפידורל, והאחיות היו מופתעות כי כנראה שזה לא דבר נפוץ.

אז אני "קצת" מבין במשככי כאבים, לפחות אלו שיצא לי להתנסות בהם.

ושום דבר רע לא יקרה אם אדם שיש לו כאבים חזקים יוצאי דופן(באופן יחסי לשאר הזמן) יקח קצת כדור לכאבים בדרגה 7 למשך שבוע שבועיים של כאבים בדרגה 5.

אם תסמוך על ה"סולם" כאב על פיו הרופאים נותנים לך תרופות אתה תגלה שיש להם נטיה מאוד חזקה למנוע הוצאות לקופת/בית החולים.

במדינה שלנו צריך להתעקש כדי לקבל את מה שהרופאים היו בעצמם לוקחים או נותנים למשפחתם/חבריהם אם היו באותו מצב.

פורסם
האמת שלאור התגובה הקודמת שלך, הייתי בטוח שאם אני לא אשאל בצורה מפורשת אז אני אוכל להימנע מתגובה שמפרטת מאיפה ולמה יש לך מידע על משככי כאבים, כנראה שטעיתי.

בנוגע לתגובה הנוכחית, אני מקווה שפותח הת'רד מספיק חכם בשביל להתעלם מהמלצות רפואיות מאנונימים בפורום מחשבים. שאר ההתקפות שלך (ניכר שהתעצבנת מהתגובה שלי אגב, לפעמים לא נעים ששמים לך מראה מול הפרצוף, מצטער) לא ממש רלוונטיות למה שניסיתי להגיד בהודעה הקודמת. זה לא כזה משנה שאתה מהנדס ושאין פגיעה באיברים הפרפריאלים, ואם מריחואנה זה משכך כאבים טוב או לא. בשורה התחתונה אתה לא ממש מקור בר סמכא להמלצות כאלה ואני בספק אם אתה תקח אחריות על מישהו שיקשיב לך.

יש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא או לחילופין אתה אפילו לא טורח לקרוא את ההודעות של האנשים שאתה מתדיין איתם, בכל מקרה לא חכם במיוחד.

אם היית קורא איזה מהנדס אני היית מבין שהידע הרפואי שלי מאד רלוונטי.

לא דיברתי על פגיעה באיברים פריפריאליים. דיברתי על ניהול כאב בחלק פריפרייאלי שמקורו אינו נוירופטי.

שורה תחתונה, אף אחד לא מקור בר סמכא חוץ מהאדם שמקבל החלטה עבור עצמו.

עצוב שגבר בן 24 לא יודע לקרוא.

פאקינג עצוב.

פורסם

קראתי, והחלטתי שזה לא רלוונטי למרות שאתה חושב שזה נורא מגניב שאתה מהנדס whatever.

אגב, בגלל זה מלכתחילה לא שאלתי מאיפה הידע שלך. כי זה לא רלוונטי. גם אם היית אומר שאתה רוקח זה לא כזה משמעותי כמו שאני בתור עורך דין לא אחלק עצות משפטיות בפורום באינטרנט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים