עבור לתוכן

תוכנת אוסילוסקופ

Featured Replies

פורסם

האם קיימת תוכנה שמדמה אוסילוסקופ, כלומר, חיבור מעגל נבדק בחיבור RS232 או USB למחשב, ותצוגת מצב על המסך.

פורסם

כן ולא.

הדבר אפשרי ע"י דגימת האות בעזרת כרטיס הקול.

כמובן שאתה צריך מעגל שיקשר בין המעגל הנבדק שלך לכרטיס הקול, שידע להוריד את המתח ולדאוג שלא תשרוף את הכרטיס הקול.

תריץ חיפוש על Soundcard Oscilloscope

פורסם

זה גרוע ברמה שאין לתאר.

באופן כללי סקופים שמתחברים למחשב הם לא משהו (סקופ usb) אבל המוצר הספציפי הזה הוא שיא.

אתה לא יכול למדוד שום דבר שימושי עם קצב דגימה של 8khz. כבר עדיף לך להשתמש בכרטיס קול שלך, לפחות יש לו קצב דגימה של48khz ולבנות לו מעגל לממשק יעלה אולי 10-15 שקל.

פורסם
  • מחבר

מייק תודה,

האם יש לך שירטוט/קישור איך להתחבר לכרטיס קול?

ואם איזו תוכנה מומלץ להשתמש.

פורסם

אני השתמשתי אם סקופ כזה. אז ככה :

- השתמשתי אם תוכנת audacity - לא משהוא מיוחד....

- הכרטיס קול מיועד לקבל כ 1vp-p. תצתרך מחלק מתח שיוריד את המתח לגובה כזה

- בכניסת הקול יש קבל להורדת רמת DC. ניתן לעקוף אותו על ידיי הלחמת חוט לכרטיס קול, אני לא עשיתי את זה. הקבל דיי גדול והוא מעביר מספיק טוב כמו שהם את רוב הדברים שהיית רוצה למדוד בסקופ כזה

- זה שלמחשב יש אדמה זה בעיה - מתווסף הרבה מאוד רעש מהאדמה של המחשב למדידות. אני השתמשתי אם מחשב נייד וניתקתי מנו את המטען, כבל רשת וכו' - שיעבוד מהסוללה ויהיה "צף" בזמן מדידות

- כדיי לקבל סקאלה של vp-p תיצור מחולל גל ריבועי פשוט בתדר קבוע על בסיס 555 שמתחבר ל USB של המחשב שמשמש כסקופ. בתחילת כל מדידה תיגע אם הפרוב ביציאה של המחולל הזה וכך יהיה לך במדידה קטע של גל בגובה ידוע בשביל קנה מידה. למדידות ממש לא מדויקות (רק "איכותיות" ולא "כמותיות") אתה יכול להסתפק בלחבר/לנתק את הפרוב כמה פעמים במהירות על כל מקור מתח ידוע כמו vcc של המעגל שאתה בודק או סוללה

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובה,

לא ממש הסתדר הכל ולכן כמה שאלות,

למחשב נייד קצת קשה להוסיך כרטיס קול לא?

האם השתמשת בכניסה הורודה של המיקרופון?

בנתיים אנסה למצא את התוכנה, ואנסה לבדוק את המעגל של ה-555.

שוב תודה.

פורסם

השתמשתי אם הכרטיס קול הפנימי. ניתן לחבר כרטיס קול חיצוני דרך USB

במחשב הספציפי הזה היתה גם הכניסה הכחולה אז לא היתה בעיה, במחשבים אחרים יש הגדרה בכרטיס קול שמחליפה את הכניסה הורודה ממצב mic למצב line. אתה יכול לעבוד על מצב mic אבל במצב הזה הכרטיס קול מוציא מתח DC קטן החצה (להפעלה של מיקרופון קבל) ולכן יתכן שתצתרך לחסר אותו מתוצאות המדידה

הצעה נוספת שעלתה בעבר נדמה לי על ידי המשתמש card - אתה יכול לנסות להשתמש אם אוזניות bluetooth זולות - לפרק אותן ולהתחבר לבקר במקום המיקרופון. כך אתה מקבל סקופ "צף" גם אם מחשב דסקטופ וגם כל מה שתחבר אליו (מתח גבוה וכו) ישרוף לכל היותר את הבקר של האוזניות ולא את המחשב/כרטיס קול

פורסם
  • מחבר

רעיון יפה,

לי יש כרטיס קול חיצוני, כלומר חיבור PCI למחשב שולחני כך שמקסימום הכרטיס יינזק.

אני לא רוצה לגרום נזק לכרטיס הבילט-אין שיש על הלח-אם.

הורדתי את audcity אנסה אותה ואדווח.

פורסם

תלוי כמה מתח תחבר אליו, אם המתח מספיק גבוה זה עדיין יכול לשרוף את הלוח דרך ה PCI (כמו שמודמים של 56K בזמן פגיעת ברקים לפעמים היו שורפים לוחות ולפעמים לא) ולכן ה bluetooth הוא פתרון טוב למצב הזה

במינימום מה שאתה כן יכול לעשו, תחבר דיודת זנר אחריי המחלק כדיי להגביל את המתח ואתה יכול להוסיף שלב נוסף למחלק כדיי להוריד את המתח אחריי הדיודה ל 1-2vpp (תחבר 2 דיודות בטור בכיוונים הפוכים כדיי לקבל דיודת זנר ל AC)

פורסם
  • מחבר

טוב חברים, קודם כל תודה על העזרה והיעוץ לכולם, ולבסוף החלטתי.

כמובן לאחר התלבטויות לא מעטות החלטתי לרכוש את הסקופ הבא

http://www.ebay.com/itm/400482494887?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

עם הרעיון של חיבור דרך כרטיס הקול חששתי לגרום נזק ללוח-אם,

עם הרעיון של רכישת הסקופ הבא הבנתי שלא ניתן להוציא ממנו תדרים גבוהים.

http://www.ebay.com/itm/271100067170?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1438.l2649

לכן החלטתי אם כבר, אז כבר משהו קצת יותר טוב.

אשמח לקבל חו"ד אם יש אותו למישהו.

שוב תודה לכל העוזרים.

פורסם

עם תדר דגימה של 48MSPS לא תצליח להוציא ממנו 20MHz נורמאליים, הכלל אומר שלכל הפחות צריך פי 5, אז זה אומר שזה גג 10MHz.

אגב, אני לא יודע אם בדקת או לא, אבל מדיי פעם יש סקופים ישנים בכמה מאות שקלים ביד2. כבר מצאתי בעבר דברים לא רעים במחירים סבירים - לפעמים יש ולפעמים צריך לחכות. לדעתי סקופ שמחובר למחשב זה על הפנים, זה הרבה פחות נוח מאשר סקופ אמיתי שבו יש לך את כל הבקרה על גבי המכשיר עם מגוון רחב של חוגות ולחצנים. כל פעם ללכת לתפריטים בשביל לשנות הגדרות זה פשוט לא אותו הדבר. כשצריך לעשות דברים שחוזרים על עצמם שוב ושוב, אין על מחשב. מחברים משהו למחשב, כותבים לו תוכנה שתעשה את זה (לדוגמא ב-labview אם יש לך משהו שיש לו דרייבר לזה או שהוא תומך באחד מהדברים הגנריים), וזהו. אבל כשמודדים כל פעם משהו אחר וצריך להתעסק עם ההגדרות כל הזמן, אין מתחרים לפאנל הלחצנים של הסקופ, הוא אותו הדבר כבר עשרות שנים - פשוט כי הוא מצוין (ברוב הסקופים :)). כמובן שזו רק דעתי, וזה לא אומר שאין למכשירי USB זכות קיום.

פורסם
  • מחבר

מרדכי תודה על התגובה,

אתה ממש צודק ואני לא חולק עליך, אך לי יש מגבלה של מקום, ויש לי 2 מסכים שמחוברים למחשב כך שלא אמורה להיות בעיה של תפקוד נוח עם מסך.

בכל מקרה, אני כבר רכשתי את הסקופ הבא, ואני מקווה שזה יספק אותי לצרכים ההתחלתיים שלי עם הארדואינו.

אם יש לך מה להוסיף לגבי הסקופ הבא כמובן שאשמח לשמוע.

http://www.ebay.com/itm/400482494887?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

שוב תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים