עבור לתוכן

באיזה תוכנת איחוי מומלץ להשתמש: Perfectdisk או האיחוי המובנה של Windows 7

Featured Replies

פורסם

אני משתמש כבר שנים רבות ב-PerfectDisk כתוכנת האיחוי העיקרית שלי (כיום גרסה 12.5).

הסיבה שאני מעדיף את PerfectDisk על פני האיחוי המובנה של מערכת ההפעלה חלונות (התחלתי להשתמש בתוכנה מאז חלונות XP) הן:

1. הצגת מפה מפורטת של הדיסק בדומה לאיך שהציג מאחה הדיסק של חלונות 98 ומטה.

2. איחוי מושלם שלא משאיר רווחים בין הקבצים והתיקיות בדיסק, ומאחה את כל הפיצולים (האיחוי של חלונות XP בזמנו היה משאיר מספר רב של קבצים לא מאוחים, והוא לא היה מאחד את כולם ברצף).

לאחרונה שמעתי מדיון בקשר ל-Diskeeper, שרבים ממליצים להשתמש באיחוי המובנה של Windows 7 על פני תוכנות איחוי צד שלישי.

אז האם מומלץ גם לי להפסיק את השימוש ב-PerfectDisk ולעבור לאיחוי המובנה של חלונות 7?

פורסם

יש גם את Auslogics Disk Defrag Pro(יש גם גרסה חינמית) וגם את O&O Defrag 16 שגם לה יש גרסה חינמית וגם את Defraggler שהיא חינמית ומבית היוצר של Piriform שגם יצרה את CCleaner ויש גם את UltraDefrag שגם היא חינמית .

גם אני השתמשתי שנים בPerfectdisk עד הגרסה האחרונה לא מזמן וגם שמתי לב שהרבה זמן היא גם לא קיבלה עדכונים בכל מקרה ניסיתי כל מיני תוכנות אחרות אבל לבינתיים אני משתמש בגרסה החינמית של Auslogics ושם האפשרות האוטומטית מאפשרת איחוי פעם אחת כל 12 שעות("to protect the disks from excessive wear") לאחר שהמחשב לא בשימוש מXX דקות(עד חצי שעה) לפי הגדרת המשתמש.

לפי הסקר הבא מסוף חודש ינואר השנה מהאתר של MalwareTips רוב ההצבעות למרות שיש מעט(123 מצביעים) ש32.52%(40 מצביעים) הצביעו לAuslogics Disk Defrag(אני מניח גרסה חינמית) ו23.58%(29 מצביעים) הצביעו למאחה המובנה של חלונות .

סקר נוסף אבל ישן מ10/30/11 מהאתר של LifeHacker רק עם הרבה יותר מצביעים(4,095) אז אני לא יודע כמה הוא כבר נחשב אבל בכל זאת ששם הרוב הצביעו לDefraggler שקיבל 39.1%(1,601 מצביעים) ואחריו המאחה של חלונות עם 26.08%(1,068 מצביעים) .

אולי גם זה יכול לעזור להחליט

Best Free Disk De-fragmenter - Updated 7. March 2013

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים