עבור לתוכן

זמזום חזק מסאבוופר כשהמחשב במאמץ, אפילו כהווליום מושתק

Featured Replies

פורסם

הרעש בעיקרון נמצא בקווי המתח (vcc ואדמה) בלוח ובספק

מבחינת ה vcc של הכרטיס קול אין הרבה מה לעשות, אבל אני חושב על דבר כזה : למה ברמקולים אחרים אין את הבעיה הזאת ? - יכול להיות שברמקולים הבעייתיים יש התנגדות כניסה גבוהה במיוחד ולכן הם "לא מעמיסים" את המגבר של הכרטיס קול. יכול להיות אוליי שבמצב הזה המגבר יעביר יותר רעש (כלומר SNR לא קבוע) - לא יודע אבל קל לנסות את זה - להעמיס אותו יותר על ידי נגד כלשהוא במקביל לרמקולים - זה יכולים להיות סתם נגדים של 100 ohm ויכולים להיות אוזניות דרך מפצל (שמחבר אותן במקביל לרמקולים ויש להן התנגדות בסדר גודל דומה)

מבחינת האדמה יש קטע כזה : הרעש אמור להיות מינימלי כשחיבור האדמה הוא יחיד ופשוט בין המחשב והרמקולים (ואם חוט האדמה קרוע אז כשמחברים אדמה מקבילה בין המחשב והרמקולים למשל כמו שעשית אם המגע של ה USB), כי אז כל רעש שנמצא באותה פאזה על שתיהם מתבטל (רעשים של הספק כוח למשל שנשמעים דומה מאוד למה שאתה מתאר). צפוי יותר רעש כשהאדמה היא בצורת לולאה - למשל אם גם לרמקולים יש אדמה דרך החשמל, ואז חלק מהאות עובר דרך האדמות של הרמקולים, החשמל, הספק של המחשב והלוח. כל הפרש בין הרעש באדמה ובאות יישמע ברמקולים במצב הזה

פורסם
  • מחבר

אהמ לפי מה שאני מבין, האוזניות דווקא מעמיסות הכי הרבה (אין מגבר חיצוני) והרמקולים דווקא לא מעמיסים בכלל... אז בשני המצבים האלה אין רעשים אם ככה ... לא שולל או משהו, סתם מנסה להבין :)

וזה הגיוני בעיה כלשהי שקשורה לאדמה? כי זה קטע מוזר, אם ראית את הסרטון שלי, כשאני מסתכל לכל נקודה אחרת במשחק יש צליל אחר וקבוע לכל נקודה... כאילו לפי הרמת עומס או משהו.

אתה יודע במקרה אם אני צריך להתקין דרייבר מחדש בNVIDIA אם אני אנסה לשים את הכ.מסך בPCIE התחתון, לראות אם יש שינוי כשהוא רחוק מהכרטיס קול ?

פורסם

לאוזניות יש התנגדויות בתחום של בין כמה עשרות ohm לכמה מאות ohm. לרמקולים אם הגברה יכול להיות יותר, אבל בכל מקרה בתכנון של המגבר עדיף שיהיה נגד כלשהוא ש "מקבל" את האות ומודדים את המתח עליו ולא לתת ישר בשקע כניסת האות רגל של רכיב אלקטרוני

הערך של הנגד הזה יכול להיות שונה מרמקול לרמקול ולכן יש כאן מקום למשחק

בכל נקודה במשחק רמת המאמץ או "תבנית המאמץ" שונה והגיוני שיהיה צליל שונה. זה קשור להיווצרות שלהרעש הזה, האדמה היא רק אחת מהדרכים שהוא יכול להתפשט. יכול להיות שהתקנת דרייבר או העברת הכרטיס מסך תשנה משהוא. יכול להיות שהצליל ייעלם, יכול להיות שהוא ישתנה אבל יהיה צליל אחר עכשו, ויכול להיות שלא ישתנה כלום

פורסם

נראה לי שזה מתפתח לכיוון אלקטרוניקה ומודינג - מועבר

בהצלחה,

גבריאל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים