עבור לתוכן

זמזום חזק מסאבוופר כשהמחשב במאמץ, אפילו כהווליום מושתק

Featured Replies

פורסם

היי

חיברתי סאב למחשב, שאותו הסאב עבד לי בלי בעיה פעם על המחשב הקודם

יש שתי בעיות :

-כל פעם שאני מזיז את העכבר יש רעש עד שאני מפסיק, אפילו כשאני מזיז אותו בביוס !

-כשאני פותח משחק או אפילו OCCT PSU TEST (למעבד+כ.מסך בו זמנית) נהיה רעשים ממש חזקים.

הנה דוגמא לרעשים במשחק : http://www.upf.co.il/file/708258957.html

ניסיתי בינתיים-

לחבר את הסאב מקדימה ומאחורה, כולל לנתק את הרמקולים ולחבר במקומם ביציאה הירוקה

להחליף כבל חשמל ואודיו לסאב

להחליף שקע

לכבות את כל הממ"טים בבית מלבד החדר, למקרה שמשהו מכניס הפרעות לאדמה

לנתק מהמחשב הכל חוץ מהחשמל,מסך,והסאב

לבדוק בסאב אם יש קבלים נפוחים או משהו חריג (אין)

להפעיל בביוס את הDEFAULT, כולל SPREAD SPECTRUM מופעל

אין לי נגן כלשהו לבדוק איתו, אבל זה לא כל כך משנה כי אם אני בווינדוס ולא נוגע בעכבר אין בעיה, גם כשאני מפעיל מוזיקה אין רעשים מלבד מה שצריך

3570K, Asus P8Z77V-PRO

אין רעשים ברמקולים שלי וב2 אוזניות שונות שניסיתי

מה זה יכול להיות ? :(:(:(

פורסם

הרעש שאתה מתאר הוא רעש חשמלי פנימי שנוצר בתוך המחשב (והוא לא קשור למערכת חשמל שמחוץ למחשב - מה שבדקת אם החלפת השקע בחדר וכדומה)

בדרך כלל הוא נגרם כתוצאה מ 1 מאלה :

1 נפילות מתח קטנות של הספק כתוצאה מפעילות מעבד. בכל פעם שהמעבד עושה משהוא הוא לוקח יותר חשמל ו (במיוחד בספקים לא ממש יציבים) הוא מושך קצת למטה את המתחים של הספק באותם רגעים שבהם הוא מתאמץ. הזזת עכבר למשל היא בשביל המעבד "אירוע" קטן (לקרוא את המידע מה USB, לצייר מחדש את החץ על המסך וכדומה). כשאתה מזיז את העכבר יש סדרה של כאלה ולכן גם המתח של הספק מכיל סדרה של "נפילות" קטנות בהתאמה שאותן אתה שומע מהרמקולים. במקרה של העמסה של המעבד בדרכים אחרות יקרה אותו דבר. זה נפוץ בעיקר אם ספקים גנריים

- של איזה חברה הספק שלך ?

2 רעשים של תקשורת USB שחודרת מהפלאג USB בפאנל הקדמי לפלאג של האוזניות. שתיהם מחוברים מהלוח אם כבלים ובדרך כלל מולחמים על מעגל משותף קטן שנמצא בפלסטיק הקדמי של המארז. הברבה מארזים חיבור האדמה שלהם משותף ורעשים (תקינים) של ה USB חודרים לכרטיס קול דרך החיבור הזה, זה יכול להשפיע גם אם הרמקולים עצמם מחוברים מהיציאה האחורית

- תנתק מהלוח את הכבל של הפלאג הקדמי של האוזניות ואז כשהוא לא מחובר תנסה לחבר לשקע האחורי

פורסם
  • מחבר

הספק SEASONIC 620

אני אבדוק לגבי לנתק מהלוח, תודה :)

גם לא בדקתי אם הכבל של המחשב אולי דפוק ולא מעביר הארכה/כל המפצל שאליו מחובר המחשב לא מעביר הארכה... אני אנסה גם את זה :)

פורסם

יכול להיות - תבדוק את זה. במקרה כזה הייתי מצפה לשמוע 50 Hz (רעש רגיל של "חשמל") ולא רעשים של המתחים הפנימיים של המחשב.... אבל זה לא אומר שלא אפשרי

פורסם
  • מחבר

לא עזר :(

פורסם

ספק אחר ?

הלוח מחובר למארז אם ברגים ממתכת או חלק מפלסטיק ?

יש בלוח קבלים מנופחים וכו ?

פורסם
  • מחבר

אין לי ספק אחר לנסות :\

כל הברגים מתכתיים (יש מפלסטיק? :o)

הלוח נראה בסדר הוא גם נקנה רק לפני חודש בערך

אני לא מבין את זה :( איך אין לי אבל רעשים ברמקולים הרגילים ובאוזניות שונות כשאני מחבר בדיוק לאותה הכניסה?

דבר חשוב ששכחתי לציין, זה שיש את הרעש הזה אפילו אם אני מחבר את זה סתם לLINE IN או מיקרופון בלי לשנות אותם לעבוד בתור יציאה אפילו !

פורסם

לרמקולים שונים יש רגישות שונה. לאוזניות (שלא מכילות הגברה אלא עובדות מהעוצמה שמוציא הכרטיס קול) יש את הרגישות הנמוכה ביותר, כשיש מגבר הרגישות תהיה גבוהה יותר (וזה שונה ממגבר למגבר) - אז כנראה שהרמקולים האחרים שבדקת פחות רגישים

אם יש בעיה אם הכבל בין הרמקולים למחשב או אם התקע ברמקולים - אם מוליך האדמה בכבל אודיו מנותק, זה יכול לגרום לרמקולים להיות רגישים פי כמה לרעשים חשמליים בתוך המחשב (כי הרעשים מגיעים על חוט 1 בלבד ואין חוט אדמה "מאותו מקום" שיבטל אותם). אם אתה יכול לנסות כבל אחר תנסה, אם אתה יכול להגיע ל "נקודת אדמה" כלשהיא על הרמקולים (מתכת חיצונית של תקע RCA למשל) תיגע אם חוט חשמל בנקודה הזאת ובמקום מוליך במארז של המחשב ותבדוק אם הרעש נעלם בזמן שהחוט נוגע

אם יש בעיה אם הכבל של הרמקולים ניתןלהחליף כבל / לסדר את החיבור שלהם. אם זה "באמת" רק הרגישות של הרמקולים ניתן ליצור "מתאם מוריד רגישות" מתקע אודיו רגיל ו 2 נגדים שיהיה מחובר בין המחשב והרמקולים

פורסם
  • מחבר

אבל זה רק יוריד את ההגבר סך הכל , לא ? אני גם ככה מגביר 3/4 אז אין לך כ"כ מקום להוריד הגבר כרגע...

ניסיתי כבל אחר בכל מקרה ולא עזר...

פורסם

יש לך גישה לנקודת אדמה כלשהיא בסאב ?

פורסם
  • מחבר

כן, יש לו יציאה כזו במיוחד לאדמה...

ניסיתי אגב לקחת מאריך USB מהמחשב ולגעת עם האדמה שלו בנקודה הזו בסאב ואין בכלל שינוי כלשהו בצליל שהסאב עושה

פורסם

לרמקולים אין אדמה מהחשמל נכון ?

יש לך מפצל לאוזניות ? אם כן תנסה לחבר דרך מפצל כזה את הרמקולים + אוזניות, תבדוק אם כשהאוזניו מחוברות זה מקטין את הרעש ברמקולים

פורסם
  • מחבר

אין מפצל :<

וכן לרמקול אין אדמה, התקע שלהם 2 פינים ...

פורסם

זה טוב שלרמקול אין אדמה -אם היתה זה היה יותר חמור

בכל מקרה שאלה כאת : האם אה יכול לנסות "לדחוף" 2 נגדים במקביל לרמקולים (נגד בין +R ואדמה, נגד בין +L ואדמה) ? נגדים בסדר גודל של 100 ohm או משהוא אם התנגדות דומה לניסיון הראשון. אתה יכול למשל לחבר את החיבור של הפאנל הקדמי (אבל אל תחבר את ה USB) ולתקוע את הנגדים מהצד האחורי (בצמוד לחוטים) לתוך הקונקטור שמתחבר ללוח בין הנקודות המתאימות

פורסם
  • מחבר

בינתיים כבר די התייאשתי מהסאב .... :( אולי אני אנסה בהמשך ואעדכן אותך. אתה יכול להסביר תאורתית למה זה עלול לעזור ? זה סתם מקטין את האמפליטודה (אבל יהיה בעצם אותו SNR אפשר להגיד), או משהו מעבר לזה ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים