עבור לתוכן

איפה עדיף לקנות טלפון נייד? חנויות פרטיות או רשתות סלולר?

Featured Replies

פורסם

יש לי ג'וק בראש כבר הרבה זמן, לקנות windows phone.

בדקתי בזאפ את טווח המחירים של lumia 920 והוא נע בין 2200 ל- 3700, וברשתות הסלולר מחיר המכשיר נע בין 3 אלף ל- 3600.

איך יכול להיות הבדל כה גדול במחיר (אפילו היבואן מוכר אותו בסביבות 3,000 ש"ח)?

והאם כדאי לקנות בחנות פרטית, יש קאצ'? אולי הבדל באחריות?

• תגובות 31
  • צפיות 5.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין שום סיבה אי פעם לקנות מכשיר ברשת סלולרית. נקודה.

פורסם

רק אם אתה מאלה שחושבים שמסוכן לקנות בחנות פרטית

פורסם

תרשו לי לחלוק עליכם.

אני גם מתנגד לרכישה ברשתות הסולולאר, כי אני שומר על המכשיר.

אבל במשפחה שלי, נהרסו כמה מכשירים, ותמיד הוחלפו / תוקנו בחינם או בעלות מצחיקה.

יש ביטוח, וזה שווה את זה. (אם לא שומרים על הטלפון)

פורסם

שתי הערות

1. כמה הביטוח הזה עולה בחודש?, וכמה בחודש בשנה בשנה,? ומה העלות לביטוח למכשירים היקרים (הגלקסי4)?

נדמה לי שלאייפון הם לא ממש מבטחים ואם כו הביטוח לא ממש שווה משהו

2. מהחוויות שלי עם שרות הלקוחות (במיוחד זה של התיקונים) בשתיים משלוש החברות הסלולריות הגדולות השרות שם פשוט זוועה והוא רק הלך והתדרדר עם השנים. כל פעם זה הצריך מאבק, הליכות חוזרות ובזבוז של שעות ארוכות.

אז אולי הפתרון הוא באמת, אפסי לשמור על הטלפון ולא להניח שיש ביטוח ואפשר לעשות איתו כל דבר? ואלי נניח שמי שלא יכול לשמור עליו (ילדים קטנים למשל) לא ממש יקבלו מכשירים יקרים מידי אם בכלל יש צורך שיקבלו מכשיר..

פורסם

מה שאמרת על ילדים קטנים שלא יכולים לשמור תקף גם על הנוער במיוחד בקיץ, שותים וחגיגה לגנבים

פורסם

כמה שהשירות הטכני ברשתות הסלולר הוא גרוע, הוא עדיין טוב עשרות מונים משירות האחריות הבסיסי של החנויות הפרטיות שכמעט תמיד יוכלו להגיד שהתקלה לא באחריות והיא עולה כסף (מניסיון). בניגוד לרשתות שם אפשר יותר להאמין להם בגלל שיש להם כיסים גדולים ולא ממש אכפת להם לתקן כשהתקלה באמת באחריות.

פורסם

כמו שהורים לא אמורים להביא כלב ליד שלא מסוגל לטפל בו, זה לא חכם לקנות טלפון יקר וגניב לילד לא מספיק אחראי לשמור עליו.

אגב, לדעתי לקנות לילד את הטלפונים החדשים ביותר זה טפשי לחלוטין בלי קשר לגילו. בתיכון (בטח שלא בחטיבה) ברוב המוחלט של המקרים הם עדיין לא מספיק בוגרים כדי לדעת לשמור על דבר כזה יקר. במיוחד כאשר מדובר על מכשיר שמצד אחד הוא כה יקר ומצד שני הוא דיי קטן, נייד וגניב. אז זה ממש טיפשי לרכוש אותו לאדם צעיר ושעדיין אינו מספיק בוגר. אם משלבים את כל זה עם חופשה, אלכוהול, ושופוני חברתי זה בכלל מתכון לבלגן.

גם ככה את רוב הדברים שעושים באנדרואיד ניתן לעשות גם בעזרת הטלפוניים הסייניים שעולים כ- 1000 ש"ח וגם זה רק לגדולים יותר ולא לבני הבר-מצווה.

פורסם
  • מחבר

אני מאמין שאם הילד חוסך כסף, מבר מצווה, ימי הולדת, מעות חנוכה, עודף מהקניות שאמא שלחה אותו לעשות (ותיכוניסט שעובד) וקונה בסופו של דבר את הטלפון בעצמו אז הוא ידע לשמור עליו כמו שצריך, כי הוא יודע כמה עבד בשבילו.

מצד שני אם ההורים קונים לילד את המכשיר הכי יקר והכי טוב בעצמם כדי לפנק אותו, אז הילד לא ייקח ברצינות את ההשגחה על הטלפון.

קראתי עכשיו כמה כתבות בmako וnana10 על צרכנות וביטוחים, הבנתי שלiphone יש תמיד שנה אחריות יצרן, זה רק במוצרים של אפל?

בפייסבוק של תוכנית שנקראת הכל כלול, ראיתי את הטבלה הזאת: oi41.tinypic.com/2mngm77.jpg

נראה שikopell עדיפה, אבל זה פעם ראשונה שאני שומע את השם שלהם.

בכל מקרה, לפי התגובה של שניצל, אני מניח שעדיף לקנות את הטלפון הזול ביותר שמופיע בזאפ, להסתמך על אחריות יצרן תקופה מסוימת ובסופה לבטח את הטלפון בחברת הסלולר או חברת צד שלישי.

*עריכה, הורדתי את ההיפר קישור מהכתובות לyoutube כי לא רציתי להטמיע את הסרטון, רק מי שרוצה יכנס ויצפה (אלה סרטונים של phonebuff שהבחור שם מנסה לשבור את הטלפון).

(אחת הסיבות שמחזקות אותי לקחת את lumia 920 כי ראיתי שהוא עמיד בנפילות: youtube.com/watch?v=jH4xYN9I5Kw וצריך להתאמץ בשביל לשבור אותו לגמרי: youtube.com/watch?v=E3c8il_Q6SU)

נערך על-ידי DCAG

פורסם

אחריות וביטוח הם דברים שונים.

אם הטלפון נופל ונשבר, אחריות לא תעזור לך, אבל ביטוח כן.

פורסם

לפני גולן טלקום, היינו באורנג'.

המחיר של המכשירים היה שחיטה, ואני לא הזדקקתי מעולם לשירות תיקונים.

אבל אישתי...

כמה פעמים החליפו לה את המכשיר (בגלל שברים, קורוזיה וכו'...) ללא עלות.

אז תלוי למי.

לפעמים זה משתלם.

פורסם

ssib הלוואי והיו עוד אנשים שחושבים כמוך אבל בנוער הם רוצים טלפון מסוים לפי מה שיש לאחרים סוג של לחץ חברתי, ילדים שהיה להם בלקברי והיו מרוצים עד הגג ראו שיש לילדים אחרים אייפון שלפי דעתי לא יודעים לנצל אותו, וואטסאפ ואינטרנט זה השימוש העיקרי רוצים אייפון ואפילו לא יודעים להסביר למה

פורסם

אז הוא רוצה. ואם הוא לא יקבל, מה יקרה ?

היית נותן לילד לא אחראי 3000+ שח נטו ביד להסתובב עם סכום כזה ברחוב? זה אותו דבר.

לגבי קנייה מחברת סלולר. באחריות גם הם נותנים מכשיר יד 2 ולך ותדע מה עשו איתו.

ולגבי ביטוח, הביטוחים בחברות הסלולר פשוט לא משתלמים. המחיר של הביטוח + ההשתתפות העצמית (אובדן או טוטאל לוס) שווה לעלות מכשיר חדש לאחר שנה מאותו דגם, או לאחר שנתיים לדגם חדש.

וזה לפני שמחשבים את המחיר המופרז שהחברה סלולארית גובה מראש על המכשיר.

פורסם

יש לך מושג לגבי מחירים של ביטוח בחברות הסלולר ואם הם עושים ביטוח למכשירים שלא נרכשו דרכם? (רוצה לדעת לידע כללי)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים