עבור לתוכן

יש צמחונים \ טבעונים בפורום? "פריצת דרך: בורגר המעבדה הראשון נאכל"

Featured Replies

פורסם

מנסים להפוך את כולם לכמוהם, ואת כל מי שלא מוכן לבחור בדת הזו, מוגדר כנציג השטן.

נו... אמרו כבר שאתם מסיונרים של דת חדשה.

• תגובות 167
  • צפיות 26.5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז לשיטתך גם כל קבוצה פוליטית היא דת. וגם כל ארגון סביבתי.

פורסם
אין לי שום בעיה עם אף טבעוני (כמו שאין לי בעיה עם חרדים). יש לי בעיה עם שטיפות המוח וניסיונות ה"המרה" מצידם.

אתה לא רוצה לאכול בשר? אל תאכל, רק באמאשך, עזוב לי את הצלחת.

הבקשה להפסקת צריכת בשר ממניעים הומניטריים הינה בקשה הגיונית, הרי ללא שום ספק מדובר ברצח, זה לא שנכנסים לך לצלחת כדי כביכול לטובתך (בין אם זו סיבה דתית או בריאותית), אלה כדי להציל בעלי חיים שנרצחים בגללך (בישירות או בעקיפין).

ואישית אני מצפה בקוצר רוח ליום שנוכל לאכול בשר בלי לרצוח מיליוני בעלי חיים.

גילוי נאות, אינני צימוחני, אני אוכל בשר, והרבה.

פורסם

אם זה לא היה כל כך נוח, הייתי מפסיק לאכול בשר.

האמת שזה הרבה יותר עבודה והרבה יותר יקר לאכול בריא.

מגוון המוצרים, מחירם, זמינותם, חיי מדף, הזמן שלוקח להכין.

הרבה אנשים היו רוצים לאכול יותר בריא, אבל הם נכנעים לתכתיבי המציאות.

כמה אנשים אוכלים פסטות בכמויות לא בריאות?

המוווווווווווון.

למה?

כי זה זול, וכי זה קל ומהיר להכנה.

פורסם

דגנים מלאים וקטניות יותר זולים מפסטה, ודורשים בערך את אותה ההשקעה... אנשים פשוט רגילים לג'אנק פוד שהם אוכלים מגיל 0, אז כל דבר שלא מפוצץ במלח, סוכר ו/או שמן, תפל ומשעמם בעיניהם. נקודת האור כאן היא שבלוטות הטעם מתרגלות ממש מהר (שבועות עד חודשים בודדים) ולכן מי שבאמת רוצה, יכול לשנות את הטעם מקצה לקצה תוך זמן קצר יחסית ולהרגיש סיפוק והנאה מאוכל בריא.

פורסם

שום דבר לא יותר זול מפסטה.

פורסם

דגנים מלאים וקטניות עולים כ-10-12 שקלים לק"ג - אם להסתמך על אתרי הקניות באינטרנט, זה זהה או יותר זול מהמחירים של כל הפסטות למעט כמה סוגים בודדים.

פורסם

לא כשמחפשים מחיר טוב.

הרבה פעמים מוכרים 3 חבילות 500G ב10.

בפעמים נדירות ראיתי 5 חבילות ב10.

ופעם גם ראיתי מבצע בשקל אחד! ברשת זולה במיוחד.

בכל מקרה תזונה בריאה עשירה!, כזאת שמורכבת ממספר רב של מקורות מזון, עולה הרבה יותר, דורשת יותר השקעה בהכנה, ודורשת שינוי חשיבה ולא מעט למידה.

וזאת הסיבה העיקרית שאנשים לא אוכלים בריא.

הם עצלנים, הם לא רוצים לחשוב הרבה, אין להם זמן, ומחפשים איפה לחסוך.

פורסם

וואלה, באמת מחירים ברצפה. צודק.

העצלנים משלמים בסופו של דבר על שירותי בריאות (או מתים מוקדם). כל אחד וסדרי העדיפויות שלו...

פורסם

כבר יצא לי לקנות 2.5 קילו של פסטה בשקיות 500 גרם בעשרה שקלים (5 ב-10), אבל זה לא הדיון.

מה שאותי מעניין זה מה יקרה אם יהפכו כולם לטבעוניים. יש את העניין הזה שלגדל את הכל אורגני וכדומה זה יקר וקשה, ואני לא יודע אם יהיה אפשר להאכיל כך את 7 מיליארד תושבי הפלנטה האנושיים (היום כבר אפשר, פשוט המזון מחולק באופן בלתי שוויוני), וזאת מבלי לשעבד כל פיסת אדמה חקלאית או פראית, לטובת הגידול הזה. אבל זה פחות מעניין אותי. הכי מעניין אותי מה יעלה בגורל הפרות, התרנגולות ושאר החיות המבויתות המגודלות ללרצח לשם בשרן. האם המינים הללו ישרדו?

החשיבה המערבית מקדשת את האינדווידואל, ובצדק: אני לא הייתי רוצה לחיות במדינה שמעלה את המדינה או את הדת, או אפילו את המשפחה על פני היחיד. אבל החיים הרבה יותר מורכבים מזה, ולפעמים, כמה שזה לא נעים להגיד, האינדיווידואל אינו החשוב ביותר. בוודאי שהגיוני להקריב יחיד, או אפילו רבים, למען הצלת המין כולו. אפילו אם האינדווידואל הזה הוא אני.

בפלנטה שכולה טבעונית, אין מקום לחיות כאלה. נשאלת השאלה: מה יותר מוסרי? להכחיד מינים שלמים של חיות בכדי לעצור את ההרג ההמוני, או להבטיח את קיום המין באמצעות רצח של בני המין עבור בשר? אני לא יודע את התשובה לזה. אני אפילו מתקשה להביע עמדה בנושא, כי הוא כל-כך מורכב מעשית ונפשית. אבל הייתי רוצה לשמוע מה לכם יש להגיד על זה :)

ושאלת בונוס: לו היינו מעלים את הסוגייה הזו גם בקשר לצמחים ופטריות (שהן, אגב, ממלכות חי שונות לחלוטין, מה שרבים לא יודעים), או מה שנקרא "ירקות", האם הייתם נוקטים עמדה שונה? ואם כן, למה? הרי על פניו, ברמת הזן הביולוגי, אין הבדל מהותי בין פרה לעגבניה, חוץ מהשירה שיכתוב על כל אחד מהם אייל שני :P

פורסם

1. טבעוני זה לא בהכרח אורגני, אני לא יודע עד כמה אורגני יותר בזבזני מבחינת שטח ומשאבים. בכל מקרה לגבי המחיר זה פשוט: ככל שהביקוש יעלה ככה ההיצע יגדל והמחירים יירדו.

2. אם כל העולם יהיה טבעוני (ולא יחיה על מזונות מעובדים למוות), יהיה צורך בפחות שטחים ופחות משאבים ממה שצריך היום, כי מוצרים מהחי הם הרבה יותר בזבזניים ממזון צמחי. הרוב המוחלט של הגידולים הצמחיים בעולם (שמורכב מסויה, תירס ודגנים) מיועד להאבסת בעלי חיים במשקים. אפילו את יערות הגשם כבר כורתים בשביל לגדל סויה לבע"ח.

כמויות האוכל והמים שבעלי החיים האלו צורכים עד ששוחטים אותם יכולות להספיק להרבה יותר אנשים מאשר הבשר שלוקחים מהם.

זה עוד בלי להזכיר את הנזק הסביבתי של התעשייה הזאת (גזים שבעה"ח פולטים, שינוע בעה"ח למשחטות, שינוע המזון לבעה"ח ועוד). אם מעניין אותך יש 2 דוחות ארוכים ומפורטים של האו"ם, אחד מ-2006 (Livestock's Long Shadow) ואחד מ-2010 (Adssessing the Environmental Impacts of Consumption and Production), שמראים כמה התעשייה הזאת הרסנית. גם באתר של אנונימוס יש עוד הרבה מידע.

3. הכחדה היא חלק אינטגרלי מהחיים על כדוה"א, רק בני האדם רואים את זה כאסון למרות שזה קורה כל הזמן (ותודות למין האנושי זה קורה במספרים הרבה יותר גדולים). אם הזנים המעוותים של התרנגולות והפרות שמגודלות במשקים ייכחדו, זה לא יקרה בין לילה בשחיטה המונית (מה שקורה בכל מקרה) אלא בתהליך הדרגתי. ככל שהביקוש יילך ויירד, כך יוולדו פחות בע"ח, פשוט כי ירביעו אותם פחות.

בשורה התחתונה נראה לי שלבעל חיים שנולד אל תוך עולם של עינויים, יש דאגות אחרות מאשר המשך קיום המין האומלל שלו.

פורסם
  • מחבר
אתה ממשיך עם הטיעון המטופש הזה, אבל עדיין לא הסברת מי עומד מאחורי "שטיפת המוח" הזאת. לכם יש הרבה תאגידים ואירגונים שעומדים מאחורי שטיפת המוח הוודאית שלכם (ע"ע - תנובה, מועצת החלב וכו'). ואצל הטבעונים? הרצל הירקן? משה החקלאי? בטוח שיש להם כסף לממן פירסומות, מחקרים, תכוניות לימוד בבתי הספר (כן גם בעזרת זה שטפו לך את המוח) ו"תרומות" לפקולטות אקדמיות.

תגיד, דגנרט קטן - האם כל שאר הכתות למיניהן שיש בעולם מקודמות ע"י תאגידים וארגונים?

פורסם
אם זה לא היה כל כך נוח, הייתי מפסיק לאכול בשר.

האמת שזה הרבה יותר עבודה והרבה יותר יקר לאכול בריא.

מגוון המוצרים, מחירם, זמינותם, חיי מדף, הזמן שלוקח להכין.

הרבה אנשים היו רוצים לאכול יותר בריא, אבל הם נכנעים לתכתיבי המציאות.

כמה אנשים אוכלים פסטות בכמויות לא בריאות?

המוווווווווווון.

למה?

כי זה זול, וכי זה קל ומהיר להכנה.

יש הרבה מזונות טבעוניים או צמחוניים מן המוכן, גם לעצלנים.

הם מכילים מגוון רב של מרכיבים כך שהם מספקים את כל הויטמינים ואבות המזון הנדרשים.

הבעיה היחידה היא שהם טיפה יקרים.

כמובן שניתן לשלב אותם בדיאטה הקיימת, זה לא או דיטה טבעונית מלאה או רק בשר.

פורסם
כבר יצא לי לקנות 2.5 קילו של פסטה בשקיות 500 גרם בעשרה שקלים (5 ב-10), אבל זה לא הדיון.

מה שאותי מעניין זה מה יקרה אם יהפכו כולם לטבעוניים. יש את העניין הזה שלגדל את הכל אורגני וכדומה זה יקר וקשה, ואני לא יודע אם יהיה אפשר להאכיל כך את 7 מיליארד תושבי הפלנטה האנושיים (היום כבר אפשר, פשוט המזון מחולק באופן בלתי שוויוני), וזאת מבלי לשעבד כל פיסת אדמה חקלאית או פראית, לטובת הגידול הזה. אבל זה פחות מעניין אותי. הכי מעניין אותי מה יעלה בגורל הפרות, התרנגולות ושאר החיות המבויתות המגודלות ללרצח לשם בשרן. האם המינים הללו ישרדו?

הפיתרון כבר קיים היום והוא נקרא "חקלאות אנכית". בנוסף אם אתה עושה זאת במערכת סוגרה ללא מגע יד אדם (כן, רובוטים כבר יכולים להחליף אותנו בזה) וללא מזיקים החקלאות הזאת מבסיסה תהיה אורגנית וללא חומרי הדברה:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/1,7340,L-3594899,00.html

החיות ישרדו בכמויות שהן אמורות להתקיים בטבע כחלק משרשרת המזון הנורמלית.

הבעיה שהחברה שלנו שטופת מוח, ואף פעם המשטרים לא ילמדו אותנו לחשוב מחוץ לקופסה אלא להפך, כדי שהם יכולו להמשיך לשלוט בנו, וחלק מזה זה שתמשיך לעבוד את אותם הטייקונים.

תגיד, דגנרט קטן - האם כל שאר הכתות למיניהן שיש בעולם מקודמות ע"י תאגידים וארגונים?
כן, חתיכת בור. כל דבר שיש בו אינטרס כספי (כמו בשר שההוצאה הכספית על הבשר עצמו היא זניחה, לעומת הכסף שתשלם אחרי זה לחברות התרופות שהן בבעלות של אותה אליטה), ממומן ע"י תאיגידים וכו'. וגם היהדות שאתה חושב שהיא ה"דת" הנכונה היא כת. וגם היא מקודמת ע"י תאגידים (החשבון בנק של הרב עובדיה לא בדיוק קטן). זה טוב לטייקונים שיש אנשים כמוך שאמינים בדת\כת כלשהי ואינם מסוגלים לחשוב ולקבל דעות חדשניות, זה מבטיח את שילטונם לעוד שנים ארוכות.

נערך על-ידי Distortion

פורסם
  • מחבר

אתה מכיר במקרה מבצעים טובים על כובעים מנייר כסף?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים