עבור לתוכן

פרויקט מכונית על שלט

Featured Replies

פורסם

שלום, אני חדש בעולם הארדואינו וברצוני לעשות פרויקט של מכונית חשמלית שהילדים נוהגים בהן על שלט.

אני רוצה שהמכונית הזו תיסע על החול. היא לא מיועדת לסחיבת ילד רק לצידנית ורמקולים.

אלו חלקים אני צריך בשביל להתחיל פרויקט כזה?

למכונית הזו יש הגה כוח שעוזר לה בסיבובים, איך אני שולט עליו?

אני יכול להטעין את המצבר עם פאנל סולרי?

איזה לוח הכי טוב בשבילי ? arduino mega טוב?

תודה מראש :)

פורסם

מבחינת לוח אתה יכול להשתמש בכל לוח ארדואינו שבא לך, הלוח לא יגביל אותך פה.

הנקודות הבעייתיות כאן הן בעיקר מכניות, אתה צריך שילדה חזקה עם גלגלים שמתאימים לחול (לעומק שאתה מתכוון להסיע עליו את הצדנית ולמשקל המתאים).

הבעיה הבאה היא למצוא מנוע חזק מספיק (כמובן שתצתרך תמסורת כלשהי), אולי תצתרך 2 מנועים (תלוי בשלדה ואיך אתה מתכנן לפנות עם המכונית הזאת).

מכאן הבעיה הבאה היא איך לדחוף את המנועים (יש הרבה מודולים מוכנים בשביל זה, ככה שזה פחות בעיה).

בקשר לסיבוב, אם יהיו לך 2 מנועים, מנוע על כל זוג גלגלים בכל צד של המכונית אתה יכול להסתובב ימינה (לדוגמא) ע"י סיבוב של שני הגלגלים הימנים במהירות נמוכה ממהירות הסיבוב של הגלגלים השמאלים.

כמובן שניתן להטעין מצבר עם פאנל סולרי, אבל זה יקח די הרבה זמן אלא אם כן הפאנל מאוד מאוד גדול.

פורסם
  • מחבר

תודה לך :] בנתיים הבאתי עוד מנוע ממכונית אחרת וכרגע אני מתעסק בהנעה ותכף אני אעבור לארדואינו ואבקש ממכם שוב עזרה :]

פורסם

מציע לך בחום לרכוש גלגלים שמתאימים לחיבור רצועות ואז לחבר עליהם רצועות (כמו בנגמש) ,במצב כזה הרכב לא יתקע לך בחול כי החיכוך הסטטי הרבה יותר גדול.

לגבי הנעה אין יותר מדי אפשרויות באמת כי אתה מדבר על משקלים גבוהים והדיוק לא ממש חשוב אז פשוט תחפש מנועי DC חזקים , 4 כאלה ואתה על הגל עם רכב חזק שיעבוד בחול וגם יעלה עליות.לגבי תמסורות אני במקומך הייתי יורד מזה, לא יהיה לך פשוט להרכיב תמסורות ולבנות מערכת להחלפת הילוכים.

מנוע DC +שליטה חכמה בPWM יעשו לך את העבודה פיקס בהנחה שאתה לא מתכנן שהרכב יגיע למהירויות גבוהות.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על זחל אבל זה ייקר את הפרויקט בהרבה נראה לי. המכונית עובדת על מנוע 20W והיא סוחבת ילד ששוקל 10 קילו בערך, לא?

אז שמתי עוד מנוע של 20W מנוע לכל גלגל אחורי.

כרגע אני מרכיב את הצידנית והרמקול במכונית, הסוללה צריכה להגיע מחר או מחרתיים ואני ארכיב הכל ואעשה נסיעת מבחן ראשונה עם הגלגלים המקוריים.

אם לא יעבוד (וכנראה לא יעבוד) אני רוצה לקנות את הצמיגים האלו:

http://www.ebay.com/itm/Genuine-MTD-934-04282B-Wheel-Assembly-Snow-Hog-10-X-4-Steel-Rim-634-04282-OEM-/290951994551?pt=US_Outdoor_Power_Equipment&hash=item43be171cb7

מה אתם אומרים? זה לקחת סיכון? או שעדיף כבר להשקיע על זחל?

פורסם

השאלה היא איך בדיוק המנוע מפיק את ההספק הזה ? באיזה סל"ד ? כמה מומנט הוא מספק ? הוא יכול להיות גם מנוע של 50KW אבל אם הוא לא מספק מספיק מומנט בסל"ד נמוך הוא פשוט לא יזוז..

פורסם

בדיוק לזה התכוננתי כשאמרתי תמסורת, לא התכוונתי לתמסורת שמחליפה הילוכים או משהו, התכוונתי למנוע עם כמה גלגלי שיניים שיספקו יותר מומנט על חשבון סל"ד.

פורסם
  • מחבר

איך אני בודק את זה? יש לי 2 מנועים של 20W ו6V כל אחד.

פורסם

זה מופיע במפרט של המנועים,אגב סתם שאלה תפעולית מאחר ואתה מתכנן להעמיס על זה לא מעט..על מה אתה בונה בתור מקור כח?

פורסם
  • מחבר

סוללה של 6V 10A

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים