עבור לתוכן

עזרה עם איפוס מחשב לנקודה מסוימת

Featured Replies

פורסם

אני צריך עזרה עם איזה פרויקט אישי שלי :

יש לי כיתת לימוד שמחוברת כולה לדומיין מסוים.. עכשיו נכנסים לשם מלא יוזרים ומורידים דברים וממלאים תמחשב בשטויות

אני רוצה ליצור אימג' בסיסי שכולל את כל התכונות הנחוצות וכל יום ב2 בלילה כל המחשבים יקראו את האימג' הזה ויתאפסו לפיו

בלי אפשרות שישאר התקנה מסוימת במחשב

לא נראה לי שהרסיטור פוינט של מיקרוסופט יאפשר דבר כזה

יש הצעות?

פורסם
  • מחבר

אבל זה נשמר על הHDD אני צריך משהו שיהיה אימג' כזה שאפשר לטעון אותו מהמחשב הראשי בדומיין

וככה כולם התאפסו לפיו

פורסם

וכמה שעות זה יקח דרך הרשת לכל המחשבים ???

פורסם

יכול להיות ששרת WDS הוא פתרון שיתאים לך.

שרת WDS (ר"ת: Windows Deployment Services) הוא פתרון של מיקרוסופט שמאפשר לך להתקין מחשבים דרך בוט מהרשת לפי "image" מסויים. אם משקיעים ומקנפגים הכול כמו שצריך, אפשר להפוך את ההתקנה לאוטומטית לחלוטין (עד למצב של לחיצה אחת על כפתור בשביל ביצוע בוט מהרשת, וזהו).

אני לא בטוח איך אפשר לגרום לכל המחשבים לעשות בוט מהרשת אוטומטית ב-2 בלילה. אבל אם לא אכפת לך לעשות את הבוט ידנית בסוף יום העבודה או לפני תחילתו, אולי זה מספיק טוב.

לגבי כמה שעות זה לוקח: לי לוקח פחות משעה לפרוש image עצום של יותר מ-200 גיגה. השרת עצמו דוחס את ה-image די טוב, ועם סוויץ' נורמלי של גיגה ביט זה די מהיר. כמו-כן, השרת תומך ב-multicast כך שגם אם מתקינים עשרות מחשבים במקביל, אין שום האטה במהירות.

פורסם
  • מחבר

אנחנו עובדים עם שיטה כזאת להתקנת מחשבים מהרשת (שימוש בקובץ WIM או משהו כזה) אבל לגבי ריסטור פוינט אני פחות מכיר איך זה עובד

השאלה אם אפשר לעשות דבר כזה לגבי ריסטור פוינט כזה...

פורסם

ה-image-ים ש-WDS עובד איתם הם בדיוק קבצי wim.

אין הבדל בהקשר הזה בין התקנה נקייה לריסטור פוינט. קובץ ה-wim הוא קובץ image. אז אפשר להשתמש בקובץ wim הדיפולטי שמגיע עם התקנת ווינדוס בשביל להתקין ווינדוס נקי, או ליצור קובץ wim מותאם אישית עם כל התוכנות וההגדרות הנחוצות, ו"להתקין" אותו כך שפרקטית המחשב חוזר למצב מוגדר מראש.

פורסם
  • מחבר

אהה... נכון לא חשבתי על זה ככה כי זה בעצם CLONE

אבל אני צריך שזה יעשה אוטומטית זה כיתה עם הרבה מחשבים והתכנון שזה יהיה בעוד כיתות אחכ

- - - תגובה אוחדה: - - -

אוקיי חפרתי קצת וקראתי קצת יותר על SNAPSHOT וזה נראה כמו מה שאני צריך ... IMAGE ממועד מסוים של הכונן שהוא מתאפס לפיו כל פעם שאני רוצה

אז יש מצב לSNAPSHOT שכל המחשבים (אותו דגם) יכולים לקרוא את האימג' ממחשב אחד מסוים?

עריכה (כבר שביעית): שכחו ממחשב מסוים חשבתי אולי להתקין על כל מחשב את התוכנה וממחשב אחד לשלוח

סקריפט לכולם שיגבה\ יכתוב מחדש על המחשב ..

יש רעיונות?... מצאתי את זה : http://www.drivesnapshot.de/en/ אבל אני לא יודע אם זה אפשרי כמו שאני רוצה

נערך על-ידי yarin153

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים