עבור לתוכן

האם אני יכול לעשות OC לכרטיס רפרנס HD7970?

Featured Replies

פורסם

היי

קיבלתי היום את הכרטיס 7970 של שפייר עבור החלפת כרטיס תקול במסגרת האחריות, רציתי לדעת אם במצב הנוכחי שלו עם הקירור הרפרנס אני יכול להעלות את תדר הליבה ל1000MZ, או שאני חייב להחילף קירור אחר?

רוני

פורסם

כן אתה יכול

פורסם

אין דרך לדעת מאשר לנסות - תוריד msi afterburner, תעלה לאט לאט את התדר ותוודא שהטמפרטורה של הכרטיס לא משתוללת. בכל מקרה ביצוע oc בלי בקרה על הכרטיס תוך כדי היא טעות.

פורסם
  • מחבר

העלתי ל950 ולא שיניתי את המתח+הזיכרונות וקיבלתי ניקוד של 9125 ב3DMARK11 , לפניי זה היה 8900 נקודות, אבל איך אני בודק בתוכנה שהמצלתה לי את הטמפרטורות בזמן הרצה?

העלתי כם את הליבה ל1000 וקיבלתי כ9500 נקודות ב3DMATK11.

פורסם
  • מחבר

היי

העלתי אל הליבה ל1000 MZ והרצתי 3DMARK11 על אקסטרים וקיבלתי ניקוד של X3155 וציון של 2878 לליבה הגרפית, לגביי המעלות אני לא בטוח , אבל בתוכנת MSI Afterburner רשום מינימום 0 מעלות מקסימום 80 מעלות בצבע אדום , אני לא יודע איך באמת מנטרים את המעלות במצב הרצה , אשמח לעזרה .

רוני

פורסם

היי רוני..

תוריד את התוכנה msi AB ובעזרתה תבצע את ה-OC, אני ממליץ על גרסת הבטא האחרונה, כיוון שזו מגיעה עם שחרור מגבלת העלאת מתחים.

תוכל לנטר כל מה שאתה רוצה בכרטיס בעזרת חלונה הימני של התוכנה, החלון מחולק לגרפים שמורים על טמפ׳ הליבה, הזכרונות, מייצבי המתח,אחוז שימוש בליבה ועוד׳.

לפי דעתי תוכל לעבוד גם בתדרים של 1100 לליבה ו1500 לזכרונות בתור התחלה על מתח של 1.193mv לפחות.

רצוי להפעיל פרופיל קירור מוגדר משתמש לפי גרף.

תוכל להעזר במדריך שרשמתי:

http://hwzone.co.il/community/threads/526907-מדריך-אוברקלוק-לכרטיסי-AMD-באמצעות-MSI-Afterburner

נערך על-ידי idanmal

פורסם
  • מחבר

היי

אני ינסה את מה שהמלצתה לי, בנתיים הרצתי BF3 על מקסימום בOC של 1000MZ ולא ראיתי שום ארטיפקטים ואני מקבל על 1200P מינמום 70 FPS עד כ 90 FPS בשלב השני . מה דעתך?

אבל מה לגביי הקירור המסכן של הכרטיס, איתו אפשר להגיע לOC גבוהה כזה?

נערך על-ידי rony1880r

פורסם

1100/1500 לא נחשב גבוה, הוא נחשב OC סולידי ביותר...ישנה גרסה של 7970Ghz שמגיעה מומהרת מהיצרן ל1100.

פורסם
  • מחבר

אבל עם קירור פשוט כזה אני יכול להגיע לOC כזה ללא חשש לחומרה?

פורסם

שוב - החשש היחיד שיכול להיות על פי ידיעתי הוא התחממות יתר.

כל עוד אתה מוודא שהטמפ' לא עולה מעל 70-80 במאמץ (יש לבדוק גם מאמץ לאורך זמן, ולא רק לאורך בנצ'מארק בודד) אתה אמור להיות בסדר.

פורסם
  • מחבר

היי

בדקתי היום טמפרטורה במצב של ללא OC על 925MZ בלבד בתוכנת OCCT על הגדרות 1920X1200 full screen ' shader complexity על 7 וזה רשם לי 82 מעלות, מה דעתכם על זה , כדאי לי לעשות OC עם קירור רפרנס?

פורסם

רוני התקופה חמה ובטח לא הגדרת פרופיל מותאם אישית.

החיישן של AMD מתעצל לעדכן את הטמפרטורה ומפעיל את המאווררים באיחור, תקרא את המדריך הכן כרטיסך לקיץ והטמפ' של הכרטיס ישתפרו

פלאים לאחר ההגדרה.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

היי

העלתי את הזכרונות ל1475 ואת הליבה ל1100 במתח לא נגעתי ביכלל ואת מהירות המאוורר כיוונתי על 50 % ושיחקתי בBB3 כ15 דקות ללא כל בעיה של לאגים או הפרעות בתמונה , בדקתי את חום הליבה עם תוכנת aida64 , חום הGPU הגיע ל82 מעלות וחום של המיצבים היו על כ65 עד 70 מעלות וזה עם קירור הרפרנט הבסיסי שלו , אבל הרעש של המאווררים קצת לא נעים, חבל שלא הרכיבו לכרטיס עם פוטנצייל אדיר כזה לOC קירור נורמלי, בBB3 קיבלתי על 1200P והכל על אולטרה בין 70 ל95 FPS בשלב השני , מה דעתכם?

פורסם

נשמע לי בסדר (מבחינת ביצועים) - רק הטמפרטורה גבוהה....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים