עבור לתוכן

זה רק אצלי או שה-GALAXY S4 שותה את הבטריה ?

Featured Replies

פורסם

אבל זה בדיוק הפוך ממה שאני מסביר לך - הפי-2 שלך הוא בדיוק זה שבמנוחה. כי רק במנוחה ההבדל יכול להיות משמעותי (באחוזים) עד כדי כך שהוא יגיע לפי-2.

ברגע שאתה משתמש במכשיר בפועל, רק המסך לוקח לך איזה 200-300mAh בלי למצמץ - מה שהופך את ההבדל בין WIFI ל-3G לזניח.

• תגובות 58
  • צפיות 12.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

3G כן טוחן סוללה, העובדה שכל פעם הוא עובר ממצב 3G לH+, מחפש כל הזמן את הקליטה הטובה ביותר, החזקה ביותר, יש תנועה ברגע שהדאטא מופעל. זה לא כזה זניח לעומת המסך, ברור שהמסך טוחן יותר את הסוללה, אז קודם כל תתקין את האפליקציה ש the reaper אמר לך ותבדוק באמת מה גורם לתופעה, גם לי נשמע כמו אלפקציה צד שלישי.

בנוסף אתה יכול להתקין

fast dormancy toggle שבעצם גורם למכשיר לעבוד עם 3G אבל מפחית את הניצול של הדאטא שאתה לא בשימוש, אם שמעת על ה"שירות" הזה שאורנג' מציעה לחסכון בחיי סוללה, זה עושה את אותו הדבר.

http://www.orange.co.il/he-il/cellular/sf-lp/ultranet2/#BatteryPlus

אם תוכל להביא צילום מסך של הסוללה בהגדרות אחרי יום של שימוש זה יעזור לנו להבין איפה הבעיה.

פורסם
אבל זה בדיוק הפוך ממה שאני מסביר לך - הפי-2 שלך הוא בדיוק זה שבמנוחה. כי רק במנוחה ההבדל יכול להיות משמעותי (באחוזים) עד כדי כך שהוא יגיע לפי-2.

ברגע שאתה משתמש במכשיר בפועל, רק המסך לוקח לך איזה 200-300mAh בלי למצמץ - מה שהופך את ההבדל בין WIFI ל-3G לזניח.

אז אתה מתעלם ממה שאני מסביר לך..

אני אכתוב את המשפט הזה שוב, בפעם השלישית:

3G - שעתיים של שימוש.

WiFI - 4 שעות של שימוש.

שימוש = מסך דלוק + גלישה, WhatsApp וכו'.

פורסם

ואתה ממשיך להתעלם בבוטות מהעובדה שהטענות שלך לא הגיונית ולכן המסקנה היחידה היא שאתה מודד לא נכון / המסקנה שלך מושפעת ממשהו אחר שאתה לא מודע אליו.

אם זה באמת מעניין אותך אז תעשה בדיקה רצינית. תתקין אפליקציה שעוקבת אחרי הצריכה של הסוללה (למשל Battery Monitor Widget) ואז תבדוק בצורה מסודרת כמה בדיוק המכשיר שלך צורך עם 3G וכמה בדיוק הוא צורך עם WIFI. באותו מצב ובאותו סוג שימוש.

עד שלא תעשה את זה, אין טעם להמשיך לקיים את שיח החרשים הזה.

פורסם

לפי מה אתה קובע שהטענות שלי לא הגיוניות?

לפי זה שמדדת שבמנוחה 3G צורך 20mAh יותר..?

אני לא צריך למדוד את זה מדעית אם פעם אחר פעם זה קורה.

יכול להיות שהבייסבנד אצלי לא טוב, שאצלי במכשיר זה שונה או לא יודע מה,

אבל זאת עובדה אצלי ותפסיק להתווכח עם זה.

פורסם
לפי מה אתה קובע שהטענות שלי לא הגיוניות?

לפי זה שמדדת שבמנוחה 3G צורך 20mAh יותר..?

כן.

אני לא צריך למדוד את זה מדעית

I rest my case.

יכול להיות שהבייסבנד אצלי לא טוב, שאצלי במכשיר זה שונה או לא יודע מה,

אבל זאת עובדה אצלי ותפסיק להתווכח עם זה.

וזה בדיוק מה שאמרתי - שיכול להיות שהסיבה להבדל שאתה מרגיש נובעת בכלל ממשהו אחר לגמרי ולא ממה שאתה חושב.

אני לא "אפסיק להתווכח", כי אתה מטעה אנשים על סמך הנחות לא הגיוניות שהסקת בלי לבצע שום בדיקה רצינית.

אני בהחלט אפסיק את הניסיון לדיון כי הוא לא מוביל לשום מקום, אבל כל פעם שתכתוב את הטענה הזאת למישהו אני אגיב כמו רובוט שאתה טועה ומטעה.

פורסם

אני לא צריך למדוד את זה "מדעית" כי אין סיבה שאני אבזבז אפילו שנייה על משהו שמוכח בשטח.

אני לא אבקש ממך להוכיח מדעית שעץ מסויים יותר גבוה ממך אם שנינו יכולים לראות שהוא יותר גבוה.

כמו שכבר הסכימו איתו 3G טוחן סוללה, בין אם זה פי 2 או פי 1.5 זה עדיין הפרש גדול מאוד ששווה לשם לב אליו,

ובכל מקרה פותח הת'רד מדבר בעיקר על מצב מנוחה ככה שזה לא רלוונטי אליו.

בין אם הסיבה היא הבייסבנד או שבGalaxy Nexus זה ככה, זאת עובדה שזה משהו שיכול לקרות לכל אחד.

לא החלפתי בייסבנד מעולם וזה המכשיר שיש לי, אז כנראה שזה משהו שקיים וקורה,

וכמו שבמקרה שלך (תיאורטית, כי בדקת במצב מנוחה) זה לא נכון, במקרה שלי זה כן.

פורסם

56049.png

56050.png

תהנו, באמת שיש פה אנשים עצלנים, הרבה מהמכשירים העדכניים הוציאו סך הכל עוד שעתיים על Wifi , ממש לא פי 2 חיי סוללה.

פורסם
אני לא צריך למדוד את זה "מדעית" כי אין סיבה שאני אבזבז אפילו שנייה על משהו שמוכח בשטח.

אני לא אבקש ממך להוכיח מדעית שעץ מסויים יותר גבוה ממך אם שנינו יכולים לראות שהוא יותר גבוה.

כמו שכבר הסכימו איתו 3G טוחן סוללה, בין אם זה פי 2 או פי 1.5 זה עדיין הפרש גדול מאוד ששווה לשם לב אליו,

ובכל מקרה פותח הת'רד מדבר בעיקר על מצב מנוחה ככה שזה לא רלוונטי אליו.

אני מעולם לא טענתי שההפרש לא גדול, טענתי שהוא רלוונטי בעיקר בזמן המתנה (זה בהחלט חשוב מאוד בזמן המתנה ויכול לגרום גם לזמן ארוך פי-2).

אני טענתי שבזמן שימוש בפועל הצריכה של המסך היא זאת שלוקחת אחוז כמעט מוחלט של צריכת הסוללה, ולכן ההבדלים בין הצרכנים האחרים שבמילא תופסים אחוז הרבה יותר קטן מהצריכה הכוללת - הם זניחים.

אם פותח הדיון מדבר על מצב מנוחה אז מעולה - זה רלוונטי עבורו.

זה לא ישנה את העובדה שאני עדיין אתקן אותך כשאתה מעיר הערות שאני לא מסכים איתן - גם אם הן אינן קשורות באופן ישיר ברלוונטיות שלהן לפותח הדיון הספציפי.

פורסם

מסכים שבסופו של דבר המסך הוא צרכן נכבד של הסוללה .. אבל נראה שאנשים ממעיטים בצריכת החשמל המפלצתית של שבבי הSoc כיום בזמן מאמץ ..

הנה הדוג' הכי טובה שמצאתי, iPad 4 עם מסך שבהחלט נחשב לזללן נכבד , וכל זה טוב ויפה הרי שהוא מגיע עם סוללה של 42.5Wh , אבל מה ששוכחים הוא שהכל רץ על שבב A6X , הA6 לעצמו הוא שבב חסכוני סך הכל עם ליבות הSwift והיה תחרותי לS4 המקורי , אבל הוא מכיל ארבע ליבות גראפיות רעבות לאנרגיה ,בתדרים גבוהים משמעותית מזה של הA6 כדי להביא לפי שניים ביצועים גראפיים .. אם תוציא את הSoc כמה שיותר מהסיפור ,הסוללה תספיק לך ל13 שעות

51744.png

הקובץ רץ עם האצת חומרה ככה שהעומס על המעבד פשוט לא קיים, עכשיו אם תכניס את המעבד בכל הכח למשוואה עם בנצ'מארק למאיץ הגראפי שעושה אחלה מאמץ לשבב תראה איך הנתון הזה צונח ל6 שעות

51767.png

בשני המקרים המסך מכיול לאותה בהירות בדיוק ככה , ובבדיקות האלו אתה מוציא את כל הדברים כמו Wifi ו3G מחוץ לתמונה ,ככה שההבדלים פה הם נטו בגלל המעבד.

ואל תגיד שזה בגלל שלA6X הוא מפלצת בזבזנית בחשמל בגלל כל הליבות הגראפיות האלו, זה אולי נכון .. אבל זה לא הסיבה, אתה יכול לראות את אותם התוצאות עם שני מכשירים אחרים בטבלאות האלו .

הראשון הוא הiPad 2,4 שמגיע עם A5 שגם הוא סך הכל חסכוני בסוללה רק שכן זאת גרסת ה32NM העדכנית יותר, בהרצת הסרט הוא החזיק 16 שעות כמעט - אבל בבאנצ'מרק הוא החזיק 9 שעות שזה בערך חצי מזה.

הNexus 7 שרץ על Tegra 3 הריץ את הסרט במשך 10 שעות בערך ,אבל בבנצ'מרק הוא החזיק רק 4 ..

פורסם

אני לא כלכך מבין איך הגרפים הנ"ל רלוונטים לנושא הדיון..

אם אני מבין נכון אתה פשוט עושה השוואה בין שני סוגי מעבדים (או בין מעבד לצ'יפ גרפי). ברור שיש הבדלי צריכה בין מעבדים שונים, בטח ובטח כשהם במאמץ. אף אחד לא אמר שברגע שהמסך דולק אז אין הבדלי צריכה בין מכשירים שונים עם חומרה שונה ובשימושים שונים... ברור שמכשיר יחזיק מעמד הרבה פחות שעות בצפיה בסרטים כבדים או במשחקים לעומת גלישה בדפדפן או בפייסבוק... duh.

מה בעצם אתה מנסה להגיד פה? שהצריכה גבוהה יותר כשמעבד מתאמץ? באמת? תודה על המידע :)

פורסם

הגראפיים הראשונים מראים לך בדיקה של חיי סוללה של מספר מכשירים גם בWifi וגם ב3G וחלקם גם בLTE , ומראים בחלק מהמכשירים הפרש של שעתיים +- לטובת Wifi ..

הפוסט השני מתחייס לטענה שלך שהמסך הוא הצרכן העיקרי וכל השאר זניח .. טענה שלא ממש נכונה כיום ,כמו שאתה רואה - רק מעומס על המעבד חיי הסוללה יכולים לצנוח פי שניים ואף יותר במקרה של הNexus 7 לדוג', מה שמוכיח שהמסך הוא לא הצרכן היחיד העיקרי ,אלה שגם המעבד יכול להיות כזה בזמן מאמץ .

פורסם

הגרפים הראשונים נחמדים מאוד אבל אולי כדי שתמיר אותם לאחוזים ותראה שההבדל לא כזה גדול, בטח שלא בהשוואה להבדל בזמן המתנה.

בפוסט השני אתה מדבר על דברים שאף אחד לא דיבר עליהם ושהם מובנים מאליהם.

הצריכה גבוהה יותר כשמעבד מתאמץ? באמת? תודה על המידע :)

בסופו של יום הדיון פה הוא על צריכת הסוללה של אינטרנט 3G.

שהיא בהחלט גבוהה יחסית ל-WIFI, אבל כפי שכתבתי כבר מספר פעמים לדעתי ההשוואה הזאת רלוונטית בעיקר לזמן ההמתנה, שם ההבדל באחוזים הוא באמת גדול מאוד.

בשימוש אקטיבי במכשיר, המסך (וכן, גם המעבד שנמצא בעומס.. הטענה שלך לא סותרת אותי אלא אם כבר - מחזקת) הוא צרכן האנרגיה העיקרי (שוב, גם המעבד) ולא ההבדל בין 3G ל-WIFI או ההבדל של BT פתוח או סגור או ההבדל של עוצמת ה-volume בספיקר.

פורסם

לא דיברתי על זמן המתנה .. אגב באייפון לדוג' בפעם האחרונה שראיתי ברגע שהמכשיר נכנס לidle אז גם הWifi מתכבה ,ואני משער שהData נכנס שוב לפעולה .. באנדרואיד AOSP הברירת מחדל עומדת על להשאיר את הWifi דלוק 24/7 - זה המצב לפחות ב4.2.2 ..

פורסם
אני מעולם לא טענתי שההפרש לא גדול, טענתי שהוא רלוונטי בעיקר בזמן המתנה (זה בהחלט חשוב מאוד בזמן המתנה ויכול לגרום גם לזמן ארוך פי-2).

אני טענתי שבזמן שימוש בפועל הצריכה של המסך היא זאת שלוקחת אחוז כמעט מוחלט של צריכת הסוללה, ולכן ההבדלים בין הצרכנים האחרים שבמילא תופסים אחוז הרבה יותר קטן מהצריכה הכוללת - הם זניחים.

אם פותח הדיון מדבר על מצב מנוחה אז מעולה - זה רלוונטי עבורו.

זה לא ישנה את העובדה שאני עדיין אתקן אותך כשאתה מעיר הערות שאני לא מסכים איתן - גם אם הן אינן קשורות באופן ישיר ברלוונטיות שלהן לפותח הדיון הספציפי.

אני חושב שיש לך בעיית קליטה כלשהי..

הנתונים שהבאתי על המכשיר שלי ב3g וWiFi הם בזמן שימוש ולא בזמן מנוחה, כלומר כשהמסך דלוק.

במקרים האלו יוצא שאני מקבל 4 שעות של שימוש (4 שעות בהן המסך דלוק) עם WiFi, לעומת שעתיים עם 3g.

זה מאוד פשוט אז תפסיק להתעקש על דברים אחרים.

זה שהנתון הזה לא נוח לתיאוריה שלך לגבי מצב מנוחה, זה ממש לא אומר שאני טועה (דבר שמאוד קשה לך לקבל).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים