עבור לתוכן

התרעה נשיאותית? מה?

Featured Replies

פורסם

במהלך רבע השעה אחרונה אני מקבל "התרעה נשיאותית" בנקסוס 4. האפליקצייה שעושה זאת, היא המערכת, או ליתר דיוק- "שידורים סלולריים".

למישהו יש מושג מה זה?

עשיתי סריקה עם avast כדי לבדוק אם יכל להיות שנדבקתי בוירוס, אך הסריקה לא העלתה דבר.

אני כרגע מבצע סריקה מקיפה.

עצות יתקבלו בברכה.

נערך על-ידי Pr0Xy

פורסם

כמה פעמים אתה מקבל את ההודעה הזו? אילו אפליקציות יכלו להביא אותה? זה עושה עוד בעיות חוץ מלהעלות הודעה מדי פעם?

פורסם
  • מחבר

קיבלתי אותה כ-10 פעמים. לפי הנקסוס, ההודעה היא הודעה מהשידורים הסלולריים- המערכת. לא עושה עוד משהו. באחת ההודעות היה רשום הרבה סימני שאלה ואז mat.co.il/4U.

או שזה פרסומת, או שפרס צריך אותי בשביל משימה סודית ;)

פורסם

אולי פיקוד העורף וההודעות בדיקה שלו?

פורסם
  • מחבר

חשבתי גם על זה. אם מישהו גם קיבל הודעה כזאת, אשמח אם יגיב.

פורסם

אמנם לא קיבלתי את ההודעה, אבל נראה שאלו אכן הודעות שמגיעות מהמפעילה הסלולרית.

חיפשתי "הודעה נשיאותית" בגוגל. התוצאה הראשונה הייתה הדיון הזה. :) השנייה הייתה העמוד הבא:

https://android.googlesource.com/platform/packages/apps/CellBroadcastReceiver/+/c0b137fb5b67c9db1ec241f9ffea3b01a82c5656/res/values-iw/strings.xml

נראה כמו קובץ תרגום לכל מיני הודעות מערכת באנדרואיד. ספציפית "התרעה נשיאותית" היא תרגום של הודעה מסוג: cmas_presidential_level_alert.

אז חיפשתי cmas_presidential_level_alert בגוגל והגעתי לכל מיני עמודים שמסבירים על CMAS, מערכת התרעות שממשלה יכולה לשלוח למכשירים ניידים דרך המפעילות הסלולריות. בכל מקום היה כתוב שזה פעיל רק בארה"ב. אולי מנסים להשמיש את זה גם בארץ.

פורסם

מדובר בהודעה לגיטימית של פיקוד העורף. עד כמה שידוע, ההודעות מגיעות בנתיים רק לנקסוס 4.

הכתובת המלאה: http://mat.co.il/4Uy

מדובר בתרגיל.

פורסם
  • מחבר

תודה לשניכם.

ThePorscher- תודה שהסברת מה זה. ראיתי את זה, אך לא ידעתי איך להתייחס לזה.

-LosNir-- תודה רבה. הסרת דאגה מליבי.

עכשיו נותר לפיקוד העורף לעבוד על הצגה נכונה של הכתוב. הרבה סימני שאלה לא יעזרו.

נערך על-ידי Pr0Xy

פורסם

גם אני קיבלתי את ההודעה (יש לי נקסוס 4). חשבתי שזה וירוס או משהו כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים