עבור לתוכן

התקנת ווינדוס XP 32bit על מחשב חדש 64bit ללא כונן דיסקים וללא מערכת הפעלה

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי מחשב חדש (thinkpad edge E330) ללא מערכת הפעלה, כי כבר היה לי בבית דיסקים של XP. כשהגיע המחשב ניסיתי להתקין דרך דיסק און קי ולא כ"כ הלך... יש לי מס' שאלות:

1. האם ישנה אפשרות תיאורטית להתקין XP 32BIT על 64BIT? או שחייבים ווינדוס אחר?

2. אם יש אפשרות כזאת, איך אני מצליח להעביר את הקבצים מהדיסק לDOK, מגדיר אותו כbootable (שלפי מה שהבנתי זה אומר שהוא אמור לרוץ כמו דיסק התקנה), ומגדיר שהמחשב החדש יצליח לקרוא את ההתקנה? (ראיתי את המדריך בלינקייה, וזה גם מדריך ישן וגם לא הבנתי שם כלום...)

3. אם אי אפשר להתקין XP, ווינדוס 8 זה אמור ללכת יותר חלק?

4. האם אפשר להתקין גם אופיס באותה דרך?

בתקווה לתשובה מהירה,

תודה מראש!

פורסם

1. אין שום בעיה.

3. בכל מקרה עדיף להתקין מערכת חדשה יותר (7 או 8). XP היא מערכת שעבר זמנה ומיקרוסופט כבר מפסיקים לתמוך בה.

4. כן, רק צריך להעתיק את התוכן של הדיסק ל-DOK ואז להפעיל ממנו. לא צריך להגדיר שום דבר מיוחד.

פורסם

צריך להגדיר BOOT על ה-DOK... ואז להגדיר בביוס לבצע BOOT ממנו.

פורסם
  • מחבר

אפשר אולי לפרט קצת יותר?

איך מגדירים את הDOK לboot ואיך מגדירים את המחשב לבצע boot ממנו?

ראיתי את המדריך הזה: http://support.microsoft.co.il/windows-7-disk-on-key/ ככה בעצם מגדירים את DOK לboot?

האם המדריך הזה מתאים גם לXP? כי אם כן, אז לא הצלחתי לעשות את זה על XP. :pissed:

תודה מראש לכל העונים! :smiley1:

פורסם

אין שום סיבה להתקין Windows XP על חומרה מחמש השנים האחרונות.

נערך על-ידי multicore

פורסם
  • מחבר

פשוט זה מה שיש לי בבית עכשיו...ואני מעוניין להתקין את XP על המחשב שלי בינתיים עד שאני אקנה ווינדוס 8.

פורסם

אתה יכול לקנות Windows 8 אונליין, ולקבל מיידית את ה-key וקובץ iso של ההתקנה.

ואם אתה בכל זאת מעדיף לקנות מחנות פיסית כלשהי, עדיף לך להמתין עד שתקנה ווינדוס נורמלי, במקום להתקין XP עכשיו ואח"כ להתקין מחדש. זה נשמע כמו סתם עבודה מיותרת.

אנשים צריכים להבין שלהתקין Windows XP בשנת 2013 זה רעיון גרוע!

לגבי המדריך שמצאת: הוא אכן מנסה להסביר איך מגדירים DOK כ-bootable. רק שהוא שכח את אחד השלבים הקריטיים בסוף, לכן סביר להניח שהוא לא יעבוד. בנוסף, לדעתי עדיף לפרמט את ה-DOK ב-NTFS ולא ב-FAT32 כמו שאומרים שם.

תעבוד לפי המדריך הזה:

http://www.computer-tech-blog.com/how-to-boot-windows-7-or-windows-8-or-windows-server-2008-r2-from-a-usb-flash-drive

אחרי שאתה יוצר bootable DOK לפי המדריך הזה, תגדיר boot מ-USB ב-BIOS, תעשה boot ותתקין כרגיל.

פורסם

אני לא בטוח שיש דרייברים ל-XP בשביל המחשב הזה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים