עבור לתוכן

האם יש חיישן או צירוף של מס' חיישנים שיכולים למדוד מרחק

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון בלי GPS כי זה יהיה בתוך מבנה.

ואם יש, כמה מדויק זה יהיה?

תודה רבה

פורסם

יש מגוון חיישנים שיכולים לעשות את זה,

יש חיישן אולטראסוני שמודד מרחק ע"י חישוב גל קול מוחזר, חיישנים אופטיים למיניהם ולייזר (שהם משפחה שקצת פחות מיועדת לחובבים עקב מחיר)

אבל זה בעיקר תלוי מה בדיוק אתה רוצה למדוד? (טווח מדידה, אחוז טעות וכו...)/

עוד בנושא אתה יכול לקרוא פה:

http://en.wikipedia.org/wiki/Proximity_sensor

פורסם
  • מחבר

אני אתאר לך מה אני מנסה לעשות:

אני רוצה שאני לוחץ על כפתור וברגע שאני מזיז את המכשיר הוא מתחיל למדוד מרחק שעברתי (המכשיר לצורך העניין בידיים שלי).

ברגע שאני לוחץ שוב, הוא שומר את המרחק שעבר, נגיד בתוך מערך.

אם זה היה בשטח פתוח הייתי משתמש בGPS. אבל בתוך מבנה זה לא יעיל.

יש איזה רעיון?

תודה רבה

פורסם

במקרה כזה, כלומר כשמדובר ב"חיישן" שאמור לחשב מיקום ביחס לעצמו וללא יחוס חיצוני כלשהו, הפתרון היחיד שמוכר לי הוא מד תאוצה עם זוג אינטגרטורים בטור (היישום של האינטגרטורים יכול להיות תוכנתי ויכול להיות חומרתי, באופן כללי כמובן שכן אין לי מושג בארדואינו). כמובן, המתקן מצריך שטח מישורי (אם מד התאוצה הוא מכני ולא מבוסס ליזר, שכן הוא מושפע גם מכוח הכובד), כמו גם שמירה על אוריינטציה קבועה של המכשיר ביחס לכיוון ההליכה. בנוסף, מתקן שכזה בהכרח ימדוד דרך ולא מרחק. מכשיר שיכול למדוד גם מרחק צריך לדעת בכל רגע לאן הוא מכוון, ובעוד שגם זה אפשרי זה כבר מסובך יותר.

אגב, אני די בטוח שקיימת אפליקציה לאנדרואיד שעושה משהו בסגנון. בסמארטפון יש את כל החומרה הדרושה.

פורסם

אם כל מה שאתה רוצה הוא למדוד מרחק אתה יכול לקחת גלגל עם מקודד אופטי שיתן לך מספר מסויים של פולסים כל סיבוב, ולפי היקף הגלגל אתה יכול לדעת כמה מרחק יש בין כל פולס ולחשב את המרחק הכללי שהגלגל עבר. (יש מוצר כזה כבר למדידת מרחק)

פורסם
במקרה כזה, כלומר כשמדובר ב"חיישן" שאמור לחשב מיקום ביחס לעצמו וללא יחוס חיצוני כלשהו, הפתרון היחיד שמוכר לי הוא מד תאוצה עם זוג אינטגרטורים בטור (היישום של האינטגרטורים יכול להיות תוכנתי ויכול להיות חומרתי, באופן כללי כמובן שכן אין לי מושג בארדואינו). כמובן, המתקן מצריך שטח מישורי (אם מד התאוצה הוא מכני ולא מבוסס ליזר, שכן הוא מושפע גם מכוח הכובד), כמו גם שמירה על אוריינטציה קבועה של המכשיר ביחס לכיוון ההליכה. בנוסף, מתקן שכזה בהכרח ימדוד דרך ולא מרחק. מכשיר שיכול למדוד גם מרחק צריך לדעת בכל רגע לאן הוא מכוון, ובעוד שגם זה אפשרי זה כבר מסובך יותר.

אגב, אני די בטוח שקיימת אפליקציה לאנדרואיד שעושה משהו בסגנון. בסמארטפון יש את כל החומרה הדרושה.

מוסיפים ג'יירו ואפשר בעקרון לדעת את המצב הזוויתי ואז לא צריך לשמור על אוריאנטציה קבועה. ככה ניווטו (ועדיין מנווטים האמת) מטוסים לפני ה GPS.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים