עבור לתוכן

קירור גרוע... כנראה משפיע על ביצועים?

Featured Replies

פורסם

נראה לי שיותר חשוב לו לפתור את הביצועים במשחק... כדאי להבהיר זאת :)

המעבד לא ישרף :rolleyes:

פורסם
  • מחבר

כמובן שבעיית הביצועים חשובה לי, אבל איך אתה כל כך בטוח שהמעבד לא יישרף?

ותחשוב על הנסיבות. התחלת המשחק = המעבד קריר = אין בעיות. אחרי זמן מה = המעבד חם = הביצועים ירודים. זה סתם צירוף מקרים שהמעבד חם והביצועים ירודים? לדעתי כל הממצאים מצביעים על הקירור, כלומר, החום של המעבד הוא האשם העיקרי.

כמובן שאני מאוד אשמח אם הבעיה נמצאת במקום אחר ותוכל להיפתר בלי לבזבז 200 שקל :)

פורסם

מעבד עובד ומציג את אותם ביצועים עד שהוא נמצא במצב של חימום יתר, במצב הזה הוא מוריד את ה"פעילות" שלו מה שפוגע בביצועים אבל מוריד את החום (או מרסט את כלל המערכת במצב קיצוני).

האם זה המצב אצלך ? תעשה בדיקה פשוטה, פתח תמארז שים מזגן או מאוורר ביתי ישירות על המערכת, בצע בדיקת יציבות עם OCCT תבדוק מה הטמפ'+-.

לאחר מכן שתראה שהטמפ' סבירה 70-75 תבצע בדיקה של משחק ותראה אם אתה רואה שוב ירידה בביצועים.

פורסם
  • מחבר

כנראה שהבעיה לא במעבד, אם ככה.

עכשיו בדקתי וכמעט חטפתי אירוע לב שראיתי שהכרטיס מסך השלי הגיע לטמפרטורת שיא של 91 מעלות!! זה כבר קצת יותר מאיים

פורסם

וגם קצת יותר הגיוני :xyxthumbs: תתחיל מלנקות אבק ולבדוק RPM.

פורסם

מומלץ להחליף ספק. זה לא רק עניין של הספק, אלא מתחים יציבים למעבד ולשאר רכיבי המערכת.

תוציא את הכרטיס מהלוח ותנקה אותו טוב עם לחץ אוויר ואז תבדוק שוב עם תוכנת מאמץ .

ממליץ לך לבדוק טמפ' גם בכרטיס וגם במעבד, המעבדים הללו ידועים כחמים ובמיוחד עם קירור סטוק.

פורסם

לפניי שאתה סתם מחליף שים מאוורר מול המארז כשהדלת שלו פתוחה ותנסה לשחק, ואז תראה אם באמת זו בעיה של חום, כי יכול להיות שזו בעיה של דרייוורים או תוכנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים