עבור לתוכן

לאילו יישומים כיום יש שימוש בליבה בודדת ואילו בריבוי ליבות?(וגם שאלהעלfloating point)

Featured Replies

פורסם

אני משווה מעבדים ואני מנסה להבין לאילו שימושים יותר כדאי 2 ליבות ולאילו 4.

ערכתי חיפוש בפורום אבל אין כל כך(/לא מצאתי) מידע מהזמן האחרון.

תודה.

נערך על-ידי abatiah

פורסם

זה תלוי בכל יישום ויישום. תוכל במסגרת סקירות מעבדים לראות מבחני MULTITHREAD ואיזה יישומים בוחנים איתם.

אלו יישומים שצריכים כמה שיותר ליבות.

אילו מעבדים אתה משווה ? אל תשכח שזה תלוי גם בשימוש שלך.

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה תלוי בשימוש וזה בדיוק מה שאני רוצה לדעת- אילו שימושים בכלל קיימים ואילו מעבדים טובים להם.

הממ... לגבי מבחני הסקירות.. טוב האמת שהתכוונתי לפתוח נושא נפרד אבל WHAT THE HELL...

הנה למשל סקירה על A10 5800K :

http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_a10_5800k_review_apu,13.html

התוכנות שהם עושים בהם שימוש הינן SiSoft Sandra

Aida

3DMark06

3DMark Vantage

3DMark 11

Handbrake

Medialink Espresso

למעט מדידות של תוכנת כיווץ (WINRAR) ואולי קודק להמרת סרטים- אני לא רואה כיצד כל שאר הדברים מתקשרים לעולם האמיתי- ולכן אני שואל על תוכנות ושימושיים פופולריים ביום יום.

אגב, לאילו תוכנות חשוב FLOATING POINT גבוהה?

תודה.

פורסם

בא נשאל ככה, איזה שימוש תעשה ? מה יהיו התוכנות העיקריות שלך ?

פורסם
  • מחבר

השאלה כללית.

אני עוד לא מחפש מעבד לשימוש ספציפי אלא רק מגשש כדי להבין מה מתאים למה. אילו תוכנות ופרופילי שימוש דורשים אילו מעבדים.

:)

פורסם

לא הבנתי את השאלה.. אין שום יתרון למעבד עם פחות ליבות מול מעבד עם יותר ליבות (כמובן בהנחה שמדובר באותה פלטפורמה/מהירות) - מלבד המחיר.

גם אם תפעיל תוכנה שלא יודעת לנצל יותר מליבה אחת - זה עדיין לא יתן שום יתרון למעבד עם הליבה הבודדת/הכפולה..

פורסם
  • מחבר

אולי הייתי צריך להוסיף את המילה "חזקה" או לחילופין למחוק את המילה "יתרון". אני אעשה בדיוק את זה.

הבסיס לשאלה הוא כמובן ההשוואה הנצחית של אינטלVS אמד. 2 ליבות חזקות מול 4 ליבות חלשות כאשר הכוח המשולב של כל מעבד שווה (או אפילו ה-4 ליבות חזק במקצת).

לשם כך אני שואל אילו שימושים ותוכנות כיום מנצלות את ריבוי הליבות ומאילו תוכנות אני לא יכול לצפות לשימוש ביותר מליבה אחת.

משחקים למשל, מכל הת'רדים שעברתי עליהם, נראה שמשתמשים בלא יותר מ2 ליבות (חוץ מיחידי סגולה כמו BATTLEFIELD 3).

פורסם

כמו שאמרת, הרבה משחקים לא מנצלים יותר משתי ליבות. כמובן קיימים כאלה שכן, אך לרוב מדובר בפורט גרוע מהקונסולות. משחק שבנוי טוב לא יהיה כזה.

בנוגע לתוכנות, כדי שתוכנה תדע לנצל הרבה ליבות (יותר מ- 2) צריך ששני תנאים יתקיימו, הראשון שהתוכנה תהיה ניתנת למקבול, משמע קיימים חלקים שהם בלתי תלויים (בקירוב) ויכולים לרוץ במקביל. שנית, צריך שהמימוש של התוכנה המקבילית יהיה פשוט יחסית, אחרת סביר להניח שהמפתחים לא ייכנסו לזה מלכתחילה.

בגלל זה, רוב התוכנות שכן משתמשות ב- 4 ליבות (או יותר) היום הן תוכנות שמתעסקות עם תמונות או סרטים, כי יחסית קל לתת לליבות שונות לבצע אותן פעולות על פריימים/חלקים שונים של הוידאו/תמונה.

הנה לינק לרשימה כזאת:

http://www.tomshardware.com/forum/243332-28-programs-cores-quad-core-chip

פורסם
  • מחבר

אהה... הרשימה הזו היא מ2007 (והקפצה ב 2009). אתה רוצה לומר לי ששום דבר לא השתנה מאז?

האם זה אומר שלמעט עורכי תמונות וסרטים ריבוי ליבות חלשות יהיה רק חיסרון?

{אנחה}

הייתי בטוח שלפחות ווינדוס ישתמש בצורה מקבילית וכל מי שעובד על הרבה תוכנות בו זמנית יראה עדיפות אצל מרובה ליבה.

:undecided:

פורסם

הייתי בטוח שלפחות ווינדוס ישתמש בצורה מקבילית וכל מי שעובד על הרבה תוכנות בו זמנית יראה עדיפות אצל מרובה ליבה.

זה נכון באופן כללי. מערכת ההפעלה יודעת לנצל את כל הליבות במחשב ואם אתה מעמיס בכמה תוכניות שרצות בו זמנית (גם אם כל אחת מהן רצה על נים אחד), אז יהיה יתרון למערכת מרובת ליבות.

פורסם
לא הבנתי את השאלה.. אין שום יתרון למעבד עם פחות ליבות מול מעבד עם יותר ליבות (כמובן בהנחה שמדובר באותה פלטפורמה/מהירות)

ההנחה הזאת מאוד משמעותית, G640 שווה ערך ל-Q6600, כאשר המעבדים החדשים מימנו חזקים עוד יותר, שלא נדבר על I3...

פורסם
  • מחבר
זה נכון באופן כללי. מערכת ההפעלה יודעת לנצל את כל הליבות במחשב ואם אתה מעמיס בכמה תוכניות שרצות בו זמנית (גם אם כל אחת מהן רצה על נים אחד), אז יהיה יתרון למערכת מרובת ליבות.

או.

אז מי שמשתמש בהרבה תוכנות- יראה שיפור במרובה ליבות.

ומי שמשתמש בעיבוד תמונות/סרטים.

אוקיי, אתה יודע במקרה עוד שימושים?

והאם הרבה טאבים בדפדפן (200 טאבים של פלאש) יחשבו כתוכנות נפרדות?

אגב, איך בעצם מחשבים את זה? למה זה עוזר?

אם יש לי הרבה תוכנות שרצות במקביל ולוקחות 80% מ2 ליבות, האם חלוקה ל4 ליבות חלשות יותר (המעבדים שווים בכוחם הכולל) תהפוך ל 40%?

That doesn't sound right.

תודה!

פורסם

איך אתה יכול בכלל לחשב דבר כזה כמו "המעבדים שווים בכוחם הכולל" ?

אתה יודע שמעבד 4 ליבות 2GHz לצורך הדוגמה מכיל 4 ליבות של 2GHz כל אחת, ולא 500Mhz כל אחת.. נכון?

כנ"ל גם לגבי מעבד 2 ליבות 2GHz... הוא מכיל 2 ליבות של 2GHz כל אחד, לא שתיים של 1GHz.....

אם יש שני מעבדים ש"הכוח הכולל" שלהם הוא "2GHz" (באותה ארכיטקטורה וכו') אבל אחד הוא 2 ליבות ואחד הוא 4 ליבות - אין שום סיטואציה שבה המעבד עם 2 הליבות יהיה חזק יותר...

פורסם
  • מחבר

א. לא, לא ידעתי.

תמיד הנחתי ככה עד שראיתי את תוצאות הCPUZ שלי. יש לי אטלון 3GHZ אבל בCPUZ רשום 800MHZ על כל ליבה. בגלל זה חשבתי שאני טועה.

[ATTACH=CONFIG]3466[/ATTACH]

ב. אכן כמו שרשמתי אני בודק 4 ליבות חלשות מול 2 חזקות. כלומר במהירות כוללת של 2GHZ (אותה ארכיטקטורה וכו'), מרובע ליבות של 500MHZ בכל ליבה ייתן את אותן התוצאות באותו הזמן כמו כפול ליבות 1GHZ כל ליבה? הבנתי אותך נכון?

אבל רגע, מה עם משחקים? אם הם מנצלים 2 ליבות אז במרובע ליבות שליבותיו חלשות הם יכולו לקבל רק 1GHZ. לא?

תודה:)

פורסם

הליבה ב- 800MHZ כי המעבד במנוחה, ולכן הוריד את המכפלה כדי לחסוך אנרגיה. תנסה לאמץ אותו, תראה שהמכפלה עולה ובהתאם תקבל תדר מקסימלי.

אגב מכפלה, אם אתה לא מכיר, היא זו שמתרגמת תדר בסיס שהמעבד מקבל כ- input (אצלך 200MHZ) לתדר מעשי של המעבד פשוט ע"י "הכפלה" של אותו תדר בסיס.

ב. אכן כמו שרשמתי אני בודק 4 ליבות חלשות מול 2 חזקות. כלומר במהירות כוללת של 2GHZ (אותה ארכיטקטורה וכו'), מרובע ליבות של 500MHZ בכל ליבה ייתן את אותן התוצאות באותו הזמן כמו כפול ליבות 1GHZ כל ליבה? הבנתי אותך נכון?

אבל רגע, מה עם משחקים? אם הם מנצלים 2 ליבות אז במרובע ליבות שליבותיו חלשות הם יכולו לקבל רק 1GHZ. לא?

מה ש- Milford Cubicle ניסה לומר הוא שבמעבד שעליו רשום לדוגמה 2GHZ, כל ליבה תעבוד ב- 2GHZ והתדר לא יתחלק בין הליבות.

נערך על-ידי AvIAToR

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים