עבור לתוכן

חיבור ללא חייגן - החיבור לא חוזר יותר לאחר תקלה

Featured Replies

פורסם

לאחרונה שמתי לב - שכאשר היה נתק במודם או כל תקלה אחרת אפילו של שנייה אחת - החיבור לא חוזר עד אשר אני לא עושה renew בהגדרות הראווטר (גרסת tomato 2.8 האחרונה ביותר לינקסיס e4200) - יחד עם התקלה הזאת גם לא ניתן לחבר יותר מחיבור אחד פעיל להוטבוקס כאשר הוא משמש כמודם (התמיכה הטכנית של הוט אישרה לי את זה - רק חיבור מספר 1 יעבוד תקין)

כדי להתגבר על התקלה של חוסר חזרת החיבור (למרות שלא מתחלף ip וגם הוא מופיע תקין בהגדרות הנתב) - הגדרתי חיבור מחדש בכל שעה (scheduler) - הדבר הזה גורם לי בכל שעה נתק של שתי שניות שעלול לשבש כמה התקני תקשורת...

יש לכם המלצות?

פורסם

כן גם לי יש את הבעיה, תוסיף את הפקודה הזאת ב SCHEDULER ב CUSTOM 1 ושכל הימים יהיו מסויימים ותבחר EVERY MINUTE

/bin/ping -c 1 8.8.8.8 > /dev/null; if [[ $? != 0 ]]; then /sbin/dhcpc-renew; logger "renewed dhcp lease"; fi

זה פשוט עושה פינג לשרת DNS של גוגל כל דקה ורואה אם יש תגובה, אם אין תגובה אז הוא ינסה לעשות RENEW ולקבל כתובת עד שיצליח, עובד מעולה.

פורסם
  • מחבר

תודה וזה לא מעמיס או פוגם בפעילות השוטפת ?

בנתיים הפתרון הזמני שלי הוא חייגן עם גיימר ב 013 שמחדש אוטומטית את החיבור וגם המהירות לא רעה יחסית סביב 75 מגה בחייגן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים