עבור לתוכן

הקמת רשת ביתית "מורכבת"

Featured Replies

פורסם

בקרוב אנחנו עוברים דירה ואחד הפרויקטים זה רישות שלה - יש צורך ברישות אלחוטי של כל הבית ובנוסף יש צורך גם ברישות קווי.

בבית יש 4 קומות:

בקומה 1 יש חיבור חוטי אחד.

בקומה 2 (קומת הכניסה) יושבת המרכזיה של כל הכבלים ובנוסף יש יציאה נוספת ליד הטלוויזיה, שזה גם מרכז הבית.

בקומה 3 יש 3 יציאות חוטיות.

בקומה 4 יש 2 יציאות חוטיות.

בסה"כ 7 יציאות חוטיות.

יש לי 2 שאלות:

1. איך טכנית אני מקים את הרשת? אני מחבר את המודם לסוויצ' ולא צריך ראוטר באמצע, או שיש בו צורך? במידה ויש בו צורך, האם הוא חייב לשבת פיזית בין המודם לסוויצ' (כלומר מודם->ראוטר->סוויצ'), או שאני יכול לשים אותו במקום אחר (כלומר מודם->סוויצ'->ראוטר)?

2. כמה נקודות גישה אלחוטיות צריך ע"מ שתהיה קליטה מלאה בכל החלל, ואיפה למקם אותן? האם 2 בקומה 2 ו-4 או 2 ו-3 יספיקו, או שיש צורך ביותר?

כמו כן, אשמח להמלצה לציוד - כמובן שכל הציוד הקוי צריך לתמוך ב10/100/1000. כיום יש לי ראוטר אלחוטי tp-link WR841N שאני מתכוון להשתמש בו כאחת מנקודות הגישה האלחוטיות ולא בתור הראוטר הראשי. אין תקציב מוגדר אבל לא צריך להתפרע, אני אסתפק בציוד הבסיסי ביותר (אבל איכותי!) שיענה על הדרישות.

כמו כן, חשוב לי להדגיש שהראוטר שישב בין המודם לסוויצ', במידה ויש בו צורך, לא אמור להיות אקסס פוינט אלחוטי (בגלל מיקומו בפינת תקשורת בכניסה לבית ולא במקום מרכזי בחלל) ולכן אפשר להשתמש בראוטר הכי פשוט בעולם מבחינתי.

אגב, במידה והראטור הזה (WR841N) יחובר לרשת, הוא יוריד את מהירות האבודה הכללית ל-100 מגהביט, או ששאר ההתקנים ימשיכו לעבוד בג'יגהביט?

תודה!

פורסם

1. אתה חייב ראוטר בין המודם לסוויץ'. אבל כבר הרבה מאוד זמן לא ראיתי מודם שהוא לא משולב ראוטר (ובד"כ גם משולב סוויץ' 10/100 של 2 או 4 פורטים). סביר להניח שגם המודם שלך כזה. תן דגם ונוכל לוודא. אתה יכול "לנטרל" את הראוטריות של המודם, אם אתה רוצה לחבר ראוטר יותר רציני במקום, אבל לא בטוח שיש צורך.

2. קשה לומר. זה תלוי מאוד בקירות אצלך ובמרחק של הצרכנים מה-Access Point. הכי בטוח יהיה פשוט לנסות ולראות. אני יכול להגיד לך שאצלי, בבית של 3 קומות, יש AP אחד בקומה השנייה. בקומה הזאת קולטים מעולה והמהירות מקסימלית. בקומה הראשונה והשלישית קולטים פחות טוב, אבל מספיק לגלישה באינטרנט וכו'.

באופן כללי, כדאי מאוד שמה שמחבר את כל החוטים במרכזייה בקומה 2 יהיה סוויץ' של 10/100/1000, ככה שכל הרשת הקווית תעבוד בגיגהביט (ולא במהירות של סוויץ' משולב בתוך ראוטר כלשהו). נשמע שסוויץ' 8 פורטים כזה יספיק. לדעתי אין באמת הבדל בין סוויצ'ים שונים כאלה. כל אחד שתמצא יהיה כנראה בסדר. הם רכיבים יחסית פשוטים שלא צריכים לעלות יותר מ-200 ש"ח (לדוגמא: http://ksp.co.il/?uin=9731).

אם תחבר לסוויץ' של גיגהביט רכיב שעובד רק ב-100 מגה ביט, רק הרכיב הזה יעבוד ב-100 ולא כל הרשת. אז לא אמורה להיות לך בעיה להשתמש בראוטר הקיים שלך כ-AP.

לגבי שאר ה-AP-ים, אני פחות מכיר דגמים עדכניים אז אשאיר לאחרים להמליץ.

פורסם
  • מחבר

המודם שלי הוא כרגע מודם של D-LINK שבזק נותנים ללקוחות ADSL, דגם DSL-2500U, שמחובר לראוטר שציינתי למעלה. ככל שאני יודע הוא יכול לשמש גם כראוטר אבל בזק ניטרלו את זה ולא ניסיתי אף פעם להשתמש בו כראוטר. כמו כן יכול מאוד להיות שנשדרג ל-VDSL או שנעבור ל-HOT ככה שכרגע אני לא כל כך יודע מה יהיה.

אני גם רוצה לחדד את השאלה הראשונה - האם נניח שאני יכול לחבר מודם-ראוטר בנקודה אחת (נניח בסלון), ולשים את הסוויצ' במרכזיה, כך שהראוטר יוכל לשמש גם כסוויצ' עבור התקני הסלון (ממיר, XBOX, HTPC או כל דבר אחר שיכול להיות בעתיד)?

לגבי 2 - אני גם נוטה להאמין ש-2 אקסס פוינטס יספיקו, ואני מאמין שנעשה את זה בשיטה של ניסוי וטעייה (נחבר אחד ונראה מה קורה, נוסיף עוד אחד וכך הלאה עד שנגיע לתוצאה המיטבית מבחינתנו). למרות זאת אם למישהו יש ניסיון אני מאוד אשמח לשמוע.

פורסם
אני גם רוצה לחדד את השאלה הראשונה - האם נניח שאני יכול לחבר מודם-ראוטר בנקודה אחת (נניח בסלון), ולשים את הסוויצ' במרכזיה, כך שהראוטר יוכל לשמש גם כסוויצ' עבור התקני הסלון (ממיר, XBOX, HTPC או כל דבר אחר שיכול להיות בעתיד)?

כן.

אם לראוטר כלשהו יש כמה חיבורי LAN, זה אומר פרקטית שזה ראוטר משולב סוויץ'. אין בעיה לשרשר את הסוויץ' הפנימי של הראוטר לסוויץ' חיצוני נוסף. כל המכשירים המחוברים לכל הסוויצ'ים ידברו בלי בעיה.

שים לב שכל רכיב ברשת יעבוד במהירות המקסימלית שהוא והסוויץ' שהוא מחובר אליו תומכים בה.

פורסם

תחבר מחשב לדילינק - תרשום 10.0.0.138

תגדיר שם חייגן

וזה יעבוד לך כמו ראוטר

פורסם

אם אתה עושה כבלים ללא חייגן אתה יכול לחבר את המודם לסוויצ' ולקחת 3 IP ישירים ממנו(אם יש לך מודם/ראוטר משולב אפשר וצריך לבטל את אופציית הראוטר כדי לעשות זאת).

ורק את אחד מהIP תחבר לראוטר יעודי בשביל פיצול נוסף ותקשורת אלחוטית.

ככה גם תקבל יותר פונקציונליות למחשבים שמחוברים ישיר, גם פחות עומס עבודה על הראוטר, ואולי גם מבחינת פריסת הכבלים והטווחים זה יהיה יותר יעיל.

בזמן שאתה עסוק בהגדרות הראוטר למשל, שני המחשבים שמחוברים ישיר לא יושפעו ממנו.

M = מודם.

S = סוויץ'

R = ראוטר.

C = מחשב.

P = מדפסת.

W = אלחוטי.

F = שרת קבצים/סטרימר.

M -> S

S -> C+C+R

R -> C+P+W+F

אם אתה רוצה לעשות ראוטר אלחוטי לכל קומה, אתה יכול פשוט לעשות S -> R+R+R, וליצור שלושה קבוצות רשתות נפרדות המבוססות על IP אמיתי נפרד.

אין יותר נוח מזה.

פורסם
אם אתה עושה כבלים ללא חייגן אתה יכול לחבר את המודם לסוויצ' ולקחת 3 IP ישירים ממנו(אם יש לך מודם/ראוטר משולב אפשר וצריך לבטל את אופציית הראוטר כדי לעשות זאת).

עולם הולך ונעלם

הם מצמצמים את כמות הכתובות.

אצלי כרגע ניתן לקבל רק שתי כתובות. ואני מכיר כאלה שכבר ניתן לקבל רק כתובת אחת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים