עבור לתוכן

עזרה במציאת פתרון קירור לכרטיס מסך zotac gtx 670

Featured Replies

פורסם

שלום, אני כותב את הודעה זו בשם חבר טוב שלי. לא מזמן הוא קנה מחשב חדש שכולל את כרטיס המסך zotac gtx 670 2 gb ומארז thermaltake versa g1 mid tower. כשהוא ביצע באנצ'מארקים שונים ושיחק במשחקים שונים הוא שם לב שהטמפרטורה שאליה מגיע כרטיס המסך היא יחסית מאוד גבוהה - בערך 80 מעלות צלזיוס ואפילו יותר. חשוב להדגיש שהכרטיס הוא בעל קירור reference והמחשב מיועד רק לגיימינג (משחקים כבדים מאוד). חשבנו על כמה פתרונות: הוספת מאווררים למארז או החלפת הקירור של כרטיס המסך עצמו (לדוגמה לקירור הזה: http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=18.%3F). בנוסף הוא כרגע משחק עם מזגן ולפעמים עם מאוורר ליד המחשב. מה אתם ממליצים לעשות? והאם טמפרטורה שמעל 80 מעלות (מתחת ל-90) מסוכנת? תודה רבה לעוזרים :)

פורסם

זה תלוי בבנצ'מארקים ותלוי במשחקים, יש בנצ'מארקים שסוחטים את הכרטיס בטירוף. בעקרון קירור מתקדם יותר זה תמיד מומלץ, אך לא תמיד הכרחי. כמו כן כדאי לשפר את האיוורור במארז אם אינו טוב מספיק, ולהחליף משחה טרמית זה דבר טוב.

פורסם
  • מחבר

אני לא חושב שצריך להחליף משחה תרמית כי המחשב ממש חדש (נקנה בערך לפני 5 חודשים) אבל אולי צריך להחליף את הקירור עצמו של כרטיס המסך או להוסיף מאווררים למארז. האם אתה יודע כמה מאווררים ישנם במארז thermaltake versa g1 mid tower? הוא לא הוסיף מאווררים. בנוסף בדקנו הרבה משחקים ובכולם הטמפרטורה עברה את ה-80.

פורסם

זה מה שקורה כשחוסכים 200ש"ח על כרטיס עם קירור מתקדם..

גם אני קניתי כרטיס עם קירור סטוק והחלפתי לקירור בקישור(אקסלרו), לא בגלל הטמפ" אלא בגלל הרעש שהכרטיס היה עושה.

התקופה חמה ומה לעשות הכרטיסים מזיעים.

הייתי מציע לך ללכת על הקירור ההוא אך הוא יקר ואני לא יודע אם שווה את ההשקעה, כ-350ש"ח...משום מה לכרטיס שלי 7970 זה עלה רק 195ש"ח לאותו קירור בדיוק.

הבדלים של שמיים וארץ בין הסטוק לאקסלרו, משהו כמו 15 מעלות הבדל זה נתן לי..והשקט, לא שומעים אותו בכלל.

תוכלו להגדיר פרופיל קירור אינטנסיבי יותר בMSI AB ואולי להוסיף עוד מאוורר או שניים למארז.

הנה מדריך ליצירת פרופיל קירור אינטנסיבי יותר, אומנם הוא מותאם לAMD אבל תנסו לשחק עם הגרף כך שיתר קירור טוב יותר לכרטיס:

http://hwzone.co.il/community/threads/525675-%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%94%D7%9B%D7%9F-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%9A-%D7%9C%D7%A7%D7%99%D7%A5-%28%D7%9C%D7%91%D7%A2%D7%9C%D7%99-AMD%29

פורסם

80 מעלות זה "בסדר" ובגבול הטמפ' מאמץ התקינה במיוחד בהתחשב בקיץ, אין סיבה להחליף קירור במיוחד שהמוצר חדש.

מה שכן המארז שלו מגיע עם מאוורר בודד בחלק האחורי, על מנת לקבל סירקולציה מינילמית הוא חייב מאוורר קידמי מכניס, מה שאומר גם לשפר מעט את כלל הטמפ'.

אז לפני הכל תתקינו עוד מאוורר ותבצעו את הבדיוקת.

פורסם
  • מחבר

אז מה יותר מומלץ? להוסיף עוד מאורר או כמה למארז?או להחליף את הקירור עצמו של כרטיס המסך לקירור הזה:http://www.arctic.ac/en/p/detail?sArticle=18.%3F (מבחינת תקציב אין בעיה).

פורסם

לא חושב שאתה צריך לקפוץ על הכרטיס, כמו שציינתי תסדר את הסירקולציה במארז ומשם תמשיך.

פורסם
  • מחבר

בדקנו בינתיים כמה מאווררים יש כרגע במארז ויש שניים: אחד מאחורה ואחד בצד.

- - - תגובה אוחדה: - - -

איפה מומלץ להוסיף עוד מאווררים? (יש עוד מקום למאוורר מקדימה ולעוד שניים מלמעלה). (אני לא בטוח אם יש מקום למאוורר אחד או לשניים מקדימה במארז הזה).

פורסם

מאוורר בקידמת המארז שיכניס אוויר, תבדוק שהמאוורר האחורי מוציא אוויר, והמאוורר בדלת המארז מכניס.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חבר'ה , הטמפרטורה ירדה בעשר מעלות (בערך)!

פורסם

מה עשית? מאוורר קדמי?

פורסם
  • מחבר

הוספנו מאוורר שמוציא אוויר למעלה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים