עבור לתוכן

smtp server

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני איש תמיכה באחד מבתי המלון באזור המרכז.

קורה לא מעט שאורחים מחו"ל מגיעים עם המחשב הנייד שלהם כאשר תיבת המייל שלהם היא בפורמט microsoft outlook.(לא gmail,hotmail...)

האורחים מחו"ל מגיעים עם הגדרות המייל המקוריות מארץ המוצא (כולל pop3,smtp).

הבעייה היא שכאשר הם מתחברים לרשת אלחוטית (אם זה דרך הרשת האלחוטית של המלון או דרך netstick של פלאפון,אורנג' וכו')

הם יכולים לקבל מיילים אך לא יכולים לשלוח

אני מניח שהם נחסמים ע"י שרתי SMTP של ספק האינטרנט. האם יש דרך להתגבר עלזה/לעקוף את זה ?

(ניסיתי לשנות את smtp server לשל נטויז'ן ובזק בינלאומי..ללא הצלחה.כמו כן ביטלתי את האוטנטיקציה בהגדרת הדואר)

בתודה מראש

גיורא

פורסם

אתה יודע לאיזה שרת הם מתחברים ? אם זה בדומיין שלהם ? אם זה דרך ספק האינטרנט שלהם ?

ברמת העיקרון שרת דואר אירגוני של מיקרוסופט דורש כניסה דרך OWA מכל מקום בעולם

פורסם

לא מבין, מוגדר להם הSMTP שלהם. אני מניח שייתכן שהSMTP שלהם מונע גישה מהIP של ישראל, או הISP שמחזיק את הSMTP שלהם מונע גישה אליו.

זה לא בצד שלנו. לשנות להם SMTP לא יעזור כי הISP בארץ לא מאפשרים שליחת SMTP שלא שייך להם.

פורסם
לא מבין, מוגדר להם הSMTP שלהם. אני מניח שייתכן שהSMTP שלהם מונע גישה מהIP של ישראל, או הISP שמחזיק את הSMTP שלהם מונע גישה אליו.

זה לא בצד שלנו. לשנות להם SMTP לא יעזור כי הISP בארץ לא מאפשרים שליחת SMTP שלא שייך להם.

כדי להבין את ה"התנהגות" של שרת ה SMTP צריך לחפור ב RFC של הדואר שמסביר בדיוק את הסוגיה הזו,

וזה מתחלק למספר אפשרויות

ה IP החיצוני שאתה מקבל מנטוויזן \ ספק סלולר נמצא ברשימה שחורה "BLACKLISTED"

יש שרתי דואר שמוגדרים לא לטפל בדבר דואר מלקוחות שנמצאים מאחורי IP ברשימה שחורה.

שרת הדואר המרוחק אכן לא מקבל חיבורים מישראל ( אפשרות ).

שרת הדואר המרוחק דורש שתסמן V על אימות בדואר יוצא ב outlook.

פורסם

outlook זה בסה"כ mail client.

תבצע בדיקה בtelnet מול אותו SMTP ארגוני ותראה איזה תשובה אתה מקבל.

אף אחד מחברות הISP לא תחסום סתם תעבורה בSMTP מלקוח, אלא אם כן הוא הגיע לרשימה שחורה.

פורסם
outlook זה בסה"כ mail client.

תבצע בדיקה בtelnet מול אותו SMTP ארגוני ותראה איזה תשובה אתה מקבל.

אף אחד מחברות הISP לא תחסום סתם תעבורה בSMTP מלקוח, אלא אם כן הוא הגיע לרשימה שחורה.

אתה תתפלא לגלות שיש מקומות שחוסמים על בסיס מדינות, אמנם נדיר מאוד ב ISP גדולים ,אבל בהחלט זה קורה בעיקר בארגונים וחברות קטנות ( למשל חברה פרטית בסין שיצא לי לתמוך בלקוחות קצה שלהם ).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים