עבור לתוכן

האם ניתן להתקין windows 98 במחשב רגיל ולא אם מכונה וירטואלית?

Featured Replies

פורסם

היי חברים.

יש לי מחשב חזק ואני מתגעגע ליונדוס 98 ורוצה סתם להתקיםן שיהיה.

ואני יודע שאפשר במכונה וירטואלית,אבל אני מעדיף במחשב הרגיל שיהיו לי שני מערכות הפעלה.מה אתם אומרים?אשמח לעזרה המלצות וכדומה.

תודה מראש לעוזרים

נ.ב

זה פשוט נוסטלגיה גדלתי על זה חח

:party0023:

פורסם

בעיות שיעמדו בדרך:

בזמן ההתקנה - דיסק קשיח שלך כנראה SATA לכן הוא יצטרך דרייבר מיוחד.

לאחר ההתקנה, דרייברים, דרייברים, דרייברים...

חלונות 98 יועד לעובד עם מעבד חד ליבתי, לא יודע איך הוא יתנהג עם ריבוי ליבות - תצטרך לכבות כמה דברים ב-BIOS.

שום תוכנה שיצאה בתקופה האחרונה לא תעבוד שם כנראה (אין שם framework), לכן תצטרך תוכנות ישנות.

חלונות 95/98 בשבילי זה תקיעה כל כמה דקות וקריסה טוטטאלית (מסך כחול) כל שעתיים שלוש של עבודה.

פורסם

אני מניח שזה סיפור מהתחת להריץ מערכת הפעלה עתיקה על חומרה מהעתיד הרחוק.

לא הייתי חושב אפילו לנסות.

ובטח לא בDUAL BOOT על הכונן של מערכת ההפעלה הראשית.

פורסם

באמת תהיה לך בעיה עם ה- SATA. כמעט ולא היו כוננים כאלו באותה תקופה ואלו שכן- הצריכו דרייבר מיוחד.

פורסם

לא נראה לי שניתן להתקין 2 מחיצות כאשר מערכת הקבצים שונה (פעם fat ופעם ntfs).

זה עושה בלאגן.

הייתי מנסה רק מכונה וירטואלית.

אני התקנתי XP על מכונה וירטואלית לפני כמה שנים (לצד ויסטה, אם אני זוכר נכון).

אבל זו לא חוכמה ביחס לwin 98..

נערך על-ידי EthanDW

פורסם

מה יתן לך להתקין את המערכת על ברזלים? אתה יותר בעיות מאשר חוויות.

תתקין בVM ותעבוד במסך מלא.

פורסם

חלונות 95/98 מקומן בפח הזבל של ההסטוריה ואכן הן נפסקו יחסית מהר

( עד שחלונות NT תפסה פופולריות ותוכנות DOS ישנות הומרו לNT הענף שאנחנו רואים היום התחיל בNT, חלונות 2000, XP, ויסטה, 7 וחלונות 8 - כל אלה מבוססים על חלונות NT ולא על 95/98 )

אם אתה מתגעגע כ"כ תתקין על מכונה וירטואלית בלבד.

אם אתה ממש רוצה דואל בוט, תתקין גירסת לינוקס כלשהי

פורסם

תגדיר את הדיסק הקשיח ב IDE ב BIOS ותנסה. תחלק בשבילו את הדיסק הקשיח מראש ואל תתפרע אם גודל של מחיצות - המערכת המותקנת תופסת פחות מ 1Gi, דיסקים קשיחים שלמים של אז היו 4.3, 6.4, 10.1 Gi דברים כאלה. יכולה להיות בעיה אם תנסה לתת לו יותר מ 32Gi אז אל תנסה לתת יותר מ 30

לא זכור לי שהוינדוסים הישנים נותנים אפשרות חלוקה בזמן ההתקנה (פעם אחרונה שהיה לי וינדוס על המחשב היה וינדוס 95 ב 2004, אבל היתי מפרמט אותו המון ואני זוכר את התהליך, ושהייתי מחלק מחיצות ב DOS אם FDISK ...)

יכול להיות שתישאר תקוע ללא דרייברים אם יש לך כרטיס מסך מתקדם (והוינדוס ייראה 640x480x4bit בלי דרייבר לכרטיס מסך), לכרטיסים מובנים ישנים לפחות - אינטל 8xx, SIS וכו יש דרייברים

אני לא מכיר משהוא אח שלגמרי ימנע ממנו לעבוד, המחשב הכי חדש שראיתי עליו וינדוס 98 מותקן התקנה מלאה כולל דרייברים, רזולוציית מסך וכו ומנצל את כל היכולות היה פנטיום 4 מהדור האמצעי (2002-2004). אם הוא אומר שחסר זירון תנסה למצוא איםה שהוא זיכרון הכי קטן שיש ולשים במחשב, ותגדיר ב BIOS שהכרטיס מסך מובנה ייקח ממנו כמה שיותר כדיי להשאיר לוינדוס פחות (כמו שהיו עושים בתקופת וינדוס 98אם תוכנות DOS שהיו מתלוננות שאין מספיק זיכרון כי היה יותר מידי, היו פשוט מריצים משהוא שיתפוס כמעט את כל הזיכרון וישאיר כמות שהיתה ל 386, ואז התוכנה היתה מזהה את כמות הזיכרון ועובדת)

אתה יכול גם להתקין VM ולהריץ על מסך מלא, או להתקין ב VM ולהתחבר אליו לתוך ה VM ב remote desktop

נערך על-ידי 11010010110

פורסם

אני זוכר עוד בשנת 2002 עם מערכת מחשב השניה שלי - AthlonXP , ניסיתי כמה פעמים להתקין 98 - ולא ממש הצלחתי. היו המון קריסות, תקיעות, וידאו רץ ללא סינכרון בין קול לאודיו ועוד שלל תופעות מוזרות. בפעם האחרונה שראיתי מערכת כזאת עובד באופן יציב - בVM או במערכת מחשב ענתיקה מבוססת פנטיום 1(בעבודה:s0927:)..

פורסם

ה device drivers הגנריים של המערכת הזאת מאוד רעים. לא סתם מומלץ להרים VM.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים