עבור לתוכן

האם לוחות AMD (לא) זולים מלוחות אינטל?

Featured Replies

פורסם

אוקיי, אז לפני שנתיים אני זוכר שפלטפורמת מעבד+לוח אם של AMD וINTEL עם ביצועים דומים היו זולים יותר במעבדים בינוניים (טווח מחירים של 400-500 ש"ח למעבד) באיזור ה200-300 ש"ח. עכשיו אני מרפרף בין הלוחות של KSP (בTMS יש להם מבחר עלוב שלAMD) ואמנם לא התעמקתי בהכל מכל, אבל בנתיים נראה לי שלוחות עם פונקציות דומות עולים גם מחיר דומה.

האם זה רק נדמה לי? או שמבחינת המחיר/ביצע AMD כבר לא אטרקטיבים?

תודה.

פורסם

אני ממליץ לך לפתוח בקשה אחת מרוכזת להרכבת מחשב בפורום מפרטי מחשב.

יענו לך שם על כל השאלות וייתנו לך את המפרט המשתלם ביותר לתקציב ובהתחשב בדרישותיך.

פורסם
  • מחבר

אני אעשה את זה בסופו של דבר, אבל לפני שאני ניגש לתחום כלשהו אני אוהב קודם להבין אותו מעט, ולא להסתמך בצורה עיוורת על מה שאומרים לי.

אז שאלה פה, שאלה שם, אני לוקח את הזמן והדברים מתבהרים יותר.

:P

אני מבין מהתגובה שלך ששאלתי שאלה כללית מדי? לא ניתן להשוות 2 לוחות שיש להם את אותם הפיצ'רים?

נערך על-ידי abatiah

פורסם

תשאל מה שבא לך. תתעלם מהתגובה שלו - יש פה אנשים מעצבנים שחושבים שכל נושא חייב להיות קשור להרכבת מפרט מסויים או להמלצה על מוצר מסויים. אפשר לנהל דיונים גם ב"מישור הפילוסופי".

ל AMD יש כרגע שתי פלטפורמות, +AM3 ו - FM2. בארה"ב, לדוגמה, שתיהן מאוד משתלמות. המעבד FX-6300, נניח, עולה ב Newegg מאה ועשר דולר. זה פחות מ Core i3! לא השוותי מחירי לוחות AM3+ שם, אבל גם אם המחירים זהים פחות או יותר למחירים של לוחות אינטל (אי סיבה שלא) - הרי שיש לך מעבד מעולה במחיר תחרותי להפליא. לפלטפורמת FM2, לדוגמה, אפשר להשיג (מזה כחודש) את ה Athlon 750k במחיר של כ 85$. מחיר שמקביל למעבד פנטיום כפולי-ליבה.

אבל - אנחנו בארץ. מסיבה כלשהי, מעבדי AM3+ (כלומר מעבדי ה FX למינהם) עולים פה המון ולא רלוונטים לחלוטין. לא יודע למה. מה שכן, יש לדוגמה את הלוח הזה. אני לא מאמין שאתה יכול למצוא לוח למעבד אינטל ברמה כזו, במחיר הזה. אפשר לזווג אותו עם Phenom II X4. אפשר להשיג אותם במחירים מאוד טובים. בכ 700 שקל אתה יכול לבנות פלטפורמה מעולה - כאשר רק מעבד Core i3 עולה כ 450 שקלים ומעלה.

לוחות FM2 דווקא כן נמכרים ב TMS במחירים טובים. לוחות אינטל במחירים מקבילים מציעים פחות. במחשבים מסויימים - מעבדי ה APU של AMD מאוד משתלמים. כמו כן, ה Athlon 750k וה - Athlon 760k משתלמים למדי. אני הזמנתי את ה 760 ב 95$ מאלי אקספרס. שיגיע כבר. :funn:

נערך על-ידי Ido.G

פורסם

עידו, אתה יכול לבדוק עובדות לפני שאתה ישר מוציא דיבתם של אנשים רעה וטוען ש״יש פה אנשים מעצבנים שחושבים שכל נושא חייב להיות קשור להרכבת מפרט מסויים או להמלצה על מוצר מסויים״.

האמת היא שפותח הדיון פתח 3 הודעות שונות באותו פורום ובאותו הזמן.

פעם אחת על גודל לוחות אם, פעם שנייה על יציאות usb פנימיות ופעם שלישית על מחירים.

אמנם הייתי מצפה שיערוך הודעה אחת שתכלול את כל השאלות, אבל לא זו הסיבה העיקרית שבגינה הצעתי את ההצעה.

העניין הוא שברגע שהכל מצטבר ליציאות לוח אם, האם יכנס למארז והאם משתלמת מערכת amd או intel - במקום לענות ב3 מקומות נפרדים, ניתן כבר להרכיב מפרט וזהו (במיוחד כאשר מתחילים לדבר על מחירים).

לא ציינתי זאת כדי להרגיז. בפורום מפרטי מחשב אנחנו מתחשבים בכל הבקשות, עונים על רוב השאלות וגם ממשיכים לענות על שאלות במשך 10 עמודים אם צריך.

אם עולות שאלות פרטניות על אחד הרכיבים במקביל, ניתן להתייעץ בפורומים הרלוונטיים.

לסיכום, לא ניסיתי לפגוע בפותח הדיון, אלא בסה״כ לעזור לו באופן מרוכז.

את הודעתי ניסחתי כהמלצה ולא כהודעה שנועדה לנזוף, לפגוע או להעליב.

אם זה אכן קרה, צר לי כי לא זו הייתה מטרתי.

אנא, להבא - נסה להבין הצד השני לפני שאתה משמיץ.

נערך על-ידי EthanDW

פורסם

אין מה להבין. לא כל דיון חייב להיות קשור להמלצת קניה או להצעת מפרט. זהו.

פורסם

גם אם אתה צודק, אין זו סיבה להתנסח כך בצורה מתלהמת ופוגענית ולהציג אותי כאילו כל מטרתי הייתה להכנס ולעצבן.

אולי יש אנשים שזו מטרתם. אני לא רואה עצמי ככזה.

פורסם
  • מחבר

מתנצל אם גרמתי לחילוקי דעות. :P

פתחתי 3 נושאים כי אלו שאלות אגביות שצצו אצלי בזמנים שונים ובראש שלי הם גם בקטגוריות שונות (בכל מקרה הדיון הכללי על המחירים הוא בטוח שונה משאלות ספציפיות על הפירוש הטכני) ובד"כ אני מחלק דברים לפי מגירות.

עידו, תודה, קיבלתי בדיוק את תחושת הכיוון הכללית שחיפשתי בשאלה הזו. כעיקרון נראה שאכן הלוחות של AMD זולים יותר בסביבות ה 40+ש"ח (השוותי גם את המחירים של TMS מול KSP ואצל KSP הלוחות של אינטל זולים יותר). מה שכן, בדקתי בעיקר תושבות של FM2 מול 1150, אבל אני מניח שמדובר בחתך מחירים רוחבי.

כמו כן הצגת אופציה מעניינת שלא חשבתי עליה עם הAM3+, שבע מאות ש"ח זו באמת מחיר לא רע. לגבי תפוקת המעבדים וההבנה אם דבר כזה יספק את הצרכים שלי אני עוד אשאל בנושאים הבאים שאפתח:smile1:. בנתיים אמשיך עוד לקרוא בפורום ולחפש בנצ'מרקים.

אגב, הסבת את תשומת ליבי לעולם המעבדים המשומשים והחדשים מאיביי (ואחרים), אז נראה שהתווספו עוד מעבדים להשוות.

תודה!

פורסם

ב KSP רכיבי הליבה של AMD יקרים. לא יודע מה הקטע.

ב EBAY דווקא לא מצאתי מציאות. ב Ali Express יש דברים נחמדים לפעמים, אבל המשלוח לוקח איזה חודש.

פורסם
  • מחבר

לגבי איביי, אני מסתכל בSOLD ואני רואה מחירים סבירים בחלק מהמעבדים.

אגב, אני לא יודע אם אני אקנה אותו אבל תראה:

http://www.ebay.com/itm/PROCESSORE-AMD-FX-8350-X8-SOCKET-AM3-UNLOCKED-/380679561625?pt=CPU_per_PC_e_Server&hash=item58a2452199#ht_2502wt_932

FX 8350 ב650 ש"ח(אם לא תופסים אותו במכס) בKSP/TMS זה 1100.

אוווו, מצאתי אותו אתמול ועכשיו נראה שכבר הספיקו לקנות אותו. אבל בכל מקרה זה משקף את רמת המחירים שניתן להגיע אליה עם קצת סבלנות.

פורסם

צודק, באמת מחיר מעולה. אפילו אם תופסים אותו (והסיכוי נמוך אם זה מעבד משומש). ראיתי שמוכרים במחיר קצת נמוך יותר FX-8320.

האמת היא שאני מצטער שבחרתי בזיווג מבוסס FM2. ה Value for money של AM3+, אם מחפשים היטב, יכול להיות לא פחות ממדהים.

נערך על-ידי Ido.G

פורסם
  • מחבר

הממ...

ישבתי עוד על בנצ'ים ואמנם אני עדיין לא יכול להעריך ולהבין את משמעות כוח העיבוד של המעבדים השונים, אני לא בטוח שבחירה בAM3+ היא בהכרח מוצלחת למרות הפרשי הכוחות בין מה שניתן למצוא במחירים הללו לFM2. אין לך אופק שידרוג, בעוד שנתיים/שלוש כשיעלה הצורך וAMD יוציאו מעבד לFM2 כמו שה8350 יחסית למעבדים הראשונים של AM3- תוכל לקנות מעבד בלבד ולא להחליף מערכת...

לפחות ככה נראה לי.

לא?

נערך על-ידי abatiah

פורסם

לא בטוח. יש איזה קטע עם FM2+, שיכיל יותר פינים (ואז מעבדים שלו לא יתאימו ל FM2). לא ברור כרגע. דיי מעצבן.

אבל כן, ל AM3+ לבטח כבר אין אופק שדרוג, דיי בטוח שהדור הבא יצא ל AM4 או משהו כזה. הפלטפורמה דיי מיושנת. בעקרון זה כן היתה סיבה לכך שבחרתי ב FM2 (ואז הבנתי שגם לו לא מובטח ב 100% אופק שדרוג...).

נערך על-ידי Ido.G

פורסם

SteamRoller יצא (ע"פ השמועה) עם +AM3

פורסם

ויש שמועה אחרת שאומרת שלא, כי הם שינו את מפת הדרכים שלהם והורידה את זה מהם... כך או כך, אלו שמועות. עוד כמה חודשים נדע.

עתידה של AM3+ לא מובטח - זה כרגע בטוח (אין הבטחה מצד AMD שזה כן יצא ל AM3+).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים