עבור לתוכן

מה היכולות של חיישן אופטי של עכבר?

Featured Replies

פורסם

ראיתי באינטרנט כמה פרוייקטים שמבוססים על חיישני AVAGO מעכברים, למרות שבינתיים לא מצאתי חיישן מהחברה הזו אלא של MCS, אני מניח שפחות או יותר היכולות דומות.

ראיתי פרוייקט של סורק נייד, מד מרחק, ומד מהירות

רציתי לדעת האם יש אפשרות להשתמש בחיישן מהסוג הזה כמזהה משטח? נגיד שאני רוצה לבנות מכונית שתנוע רק על רצפה, ותזהה כשהיא יורדת ממנה, או יותר פשוט, תזוז רק על נייר שעל שולחן, וכשהיא תגלוש לשולחן היא תזהה זאת, האם זה החיישן המתאים לעניין?

אם לא, מה יכול לעזור?

תודה

פורסם

נשמע קשה ודורש המון עבודה של עיבוד תמונה.

ספציפית לגבי מהשהו שינוע רק על נייר, ולא יצא ממנו,

אתה יכול לעשות מימוש הרבה יותר קל:

לקנות חיישן צבע(ראיתי כאלה בפחות מ-4$),

ולדאוג שהנייר יהיה בצבע ששונה מהצבע של הרצפה/משטח שעליו הנייר מונח.

כעת, כל מה שאתה צריך לעשות זה לבדוק את הצבע בכל X מילישניות.

פורסם

בחיישן צבע התנסתי שהייתי בחוג רובוטים של לגו,היה שם חיישן צבע והיה קל לשימוש שיש תוכנה קל כמו של ה NXT לגו. צריך לקבוע שהמערכת תבדוק כל שניה או פחות את הצבע שהחיישן קולט,במקרה שלי היה שהרובוט לא יפול מהשולחן אבל לגבי משטח חיישן צבע זול לא נראה לי יבדיל בין רצפה לבנה ונייר. אבל לגבי שולחן חום ונייר לבן בתיאוריה זה נשמע אפשרי.

פורסם
  • מחבר

card - זה לא חוכמה לענות "אי אפשר" על דבר שאתה לא מכיר.

אני מציע שתקרא את הdatasheet של רכיב מפורסם (ראיתי שרוב התיעוד מפרוייקטים נכתב עליו) בשם Avago ADNS-2610

http://www.avagotech.com/docs/AV02-1184EN

השבב הזה עושה לבד את כל הקטע של עיבוד התמונה ומחזיר כמה ערכים (בSPI):

SQUAL , דלתא X, דלתא Y, ועוד כמה (עמוד 18 בדף הנתונים)

בקיצור, אם תסתכל שם תוכל לראות שיש לו דבר מעניין,

(עמוד 21)

USAGE: SQUAL (Surface QUALity) is a measure of the number of features visible by the sensor in the current frame.

Number of Features = SQUAL Register Value x 2.

The maximum value is 255. Since small changes in the current frame can result in changes in SQUAL, variations in SQUAL when looking at a surface are expected. The graph below shows 250 sequentially acquired SQUAL values, while a sensor was moved slowly over white paper. SQUAL is nearly equal to zero when there is no surface below the sensor.

עכשיו, לאחר הדברים שכתבתי לעיל, וכן הגרף המופיע באותו עמוד, אשאל את אותה שאלה שאיתה פתחתי את האשכול.

פורסם
card - זה לא חוכמה לענות "אי אפשר" על דבר שאתה לא מכיר.

לא עניתי "אי אפשר"..

כתבתי:

נשמע קשה ודורש המון עבודה של עיבוד תמונה.

שים לב למילה "נשמע" בהתחלה.

הבאתי פתרון קל אחר,

ולא שללתי אפשרות שמישהו אחר יביא לגבי החיישן המצלם..

אם יש שבב שבעצמו עושה את העיבוד תמונה, ואתה לא צריך לכתוב לו שום תוכנה,

והוא מחזיר לך Delta Coordinates פשוטים, זה נשמע פיצוץ.

נערך על-ידי card

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים