עבור לתוכן

האם יש הבדל בין מעבדי ה-AMD ל-INTEL במשחקים?

Featured Replies

פורסם

שלום חברים.

האם יש הבדל בין מעבדי ה-4 ליבות של AMD כדוגמת ה-955, לעומת מעבדי ה-I5 של אינטל, כשמדובר בהרצת משחקים כבדים?

בנוסף, ארצה לשאול שאלה נוספת הקשורה לצוואר בקבוק. בהנחה שהמעבד לא מנוצל במלואו במהלך משחק (פאנטום 995, נניח ש-60% ניצול), גם אם אשים כרטיס מסך כדוגמת ה-780 GTX, לא יווצר צוואר בקבוק משמעותי. האם זה נכון?

תודה רבה.

פורסם

אם מדובר על I5 מדור ה-SB ומעלה, יש הבדל, בחלק מהמקרים גדול (לטובת ה-I5).

פורסם
  • מחבר

תודה.

יש לי שאלה נוספת: איך נחשבים מעבדי הפנום כדוגמת ה-955 לעומת מעבדי ה-I3 למשחקים?

פורסם

I3 מיצרים כבר 4 שנים, יצאו לו 3 דורות ועוד מעט מגיע דור רביעי.

לא ניתן להשוות אותם בצורה הזאת כי יש המון סוגים, בגלל שאתה משווה אותו ל-955 שהוא מעבד ישן מאוד, אני לא יודע לאיזה I3 אתה משווה אותו, בכל אופן, כנראה שבגלל שהוא (955) מרובע ליבות, יהיה לו היתרון על I3 כל עוד מנצלים 4 ליבות, בניצול של שתיים הוא יצא חלש, לפעמים משמעותית.

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון למעבדים עם כרטיס גרפי עליהם. אם כן אז מעבדי AMD עדיפים למשחקים על פני מעבדי אינטל ובפער גדול מאד.

אם הכוונה היא לא למעבדים עם כרטיס מובנה אז השאלה לא מובנת.

חשיבות המעבד עצמו שולית במשחקים. הרכיב המשמעותי ביותר הוא הכרטיס הגרפי ולא המעבד. בהינתן תקציב מסויים השילוב של השניים משמעותי הרבה יותר מהמעבד עצמו (כמו שהשילוב של מעבד + כרטיס על APU של AMD עדיף משמעותית במשחקים על i7-4770 שבו יש מעבד חזק הרבה יותר)

מדוע אתה שואל דווקא על i3 ו-955? מפרט עם אחד מאלה + GTX-780 לא יהיה מאוזן (ואני לא יודע אם כן או לא יהיה צואר בקבוק).

פורסם

לא נראה שהוא שהוא התכוון לכרטיס הגרפי, כי ל-955 אין ליבה גרפית...

הוא דיבר על המעבד בלבד, כך גם הפורום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים