עבור לתוכן

מעבר מפיתוח ליצור המוני

Featured Replies

פורסם

אני בטוח שיש דרך לעשות את זה, אבל לא התשמשתי בתוכנה הזו מעולם.

אני יכול לציין מהניסיון שלי שאומנם יש לי גישה לכל התוכנות הכי יקרות ומתקדמות בתחום הזה, אבל לשימושים האישיים שלי (לוחות של מקסימום 10X15cm ו-2 שכבות בלבד) - אני מעדיף להשתמש בתוכנות היותר בסיסיות. EAGLE היא תוכנה שהשתמשתי בה לפני הרבה מאוד שנים ולא אהבתי אותה בכלל. לצערי הייתי "חייב" לחזור לעבוד איתה לא מזמן כי היא הכי נוחה לעבודה כשרוצים פלט של gcode עבור מכונות CNC (ראה חתימה) ולשמחתי הפעם היא כבר הייתה הרבה יותר נעימה - אולי כי אני התרגלתי ואולי כי היא יותר נוחה ויציבה. עם זאת, אחת התוכנות שעבדתי איתן עם הלוחות הראשונים ששלחתי להדפסה היא FreePCB. היא חינמית, מאוד פשוטה, ומאוד קלה ללמידה ועבודה. היא גם מייצרת קבצי גרבר בדיוק כפי שהחברות האלה מצפות לקבל בלי שום התעסקות שלך. התוכנה הזו יותר מוגבלת מ-EAGLE לדוגמא, אבל לדעתי בכמה לוחות הראשונים היא אופציה מצוינת בזכות זה שהיא כל כך קלה לשימוש (לי לקח כמה דקות מהרגע ששמעתי עליה ועד הרגע שכבר התחלתי לחווט את הלוח הראשון שלי - ועד אז היה לי מעט מאוד ניסיון בתחום).

קח בחשבון שאתה צריך להביא לתוכנה netlist של המעגל שלך מאיפשהו. תוכנות כמו EAGLE מאפשרות לך ליצור אותו בתוך התוכנה. לעומת זאת ב-FreePCB זה לא המצב וצריך לייבא את זה מבחוץ. לי זה היה מאוד נח כי כבר היה לי הכל בנוי לצורך סימולציות ב-OrCAD לצורך סימולציות מה שמאפשר לייצא את ה-netlist לאיזה פורמט שרוצים.

במידה ומה שאמרתי פה זה סינית בשבילך אולי עדיף שתתחיל ישירות מ-Eagle. סך הכל מדובר על תוכנה לא מסובכת ללוחות כאלה בסיסיים. יש לה הרבה אופציות, ולדעתי חלק מההגדרות המקוריות שלה קצת דפוקות ודורשות שינויים, אבל זה לא משהו שיפריע לעבוד איתה ללוחות קטנים ופשוטים. הייתרון הגדול של Eagle הוא שהיא תוכנה עם הרבה משתמשים שהם חובבנים. היופי הוא שכלים של חובבנים מקבלים הרבה מדריכים וסרטוני הדרכה ברשת - זה ייתרון עצום כי אפשר ללמוד לבד כמעט הכל (וטוב שכך, כי כמו שאמרתי - יש בתוכנה הזו לא מעט דברים מפגרים).

לחלופין, יש גם אופציה אחרת שאני אישית לא השתמשתי בה יותר מכמה דקות (לצערי Eagle ניצחה בגלל הפלאג של ה-gcode) - קוראים לה KiCAD. יש לה זמן "התאקלמות" קצת יותר ארוך, אבל לי היא נראית קצת יותר חכמה באופן שבו היא מארגנת את הדברים. גם זו תוכנה עם לא מעט משתמשים ברחבי העולם, ויש לא מעט חומר על התוכנה הזו גם כן.

יש עוד הרבה אופציות, אבל זה כל מה שאני חושב שכדאי לך לשקול כרגע לשימושים שלך.

פורסם
אני בטוח שיש דרך לעשות את זה, אבל לא התשמשתי בתוכנה הזו מעולם.

אני יכול לציין מהניסיון שלי שאומנם יש לי גישה לכל התוכנות הכי יקרות ומתקדמות בתחום הזה, אבל לשימושים האישיים שלי (לוחות של מקסימום 10X15cm ו-2 שכבות בלבד) - אני מעדיף להשתמש בתוכנות היותר בסיסיות. EAGLE היא תוכנה שהשתמשתי בה לפני הרבה מאוד שנים ולא אהבתי אותה בכלל. לצערי הייתי "חייב" לחזור לעבוד איתה לא מזמן כי היא הכי נוחה לעבודה כשרוצים פלט של gcode עבור מכונות CNC (ראה חתימה) ולשמחתי הפעם היא כבר הייתה הרבה יותר נעימה - אולי כי אני התרגלתי ואולי כי היא יותר נוחה ויציבה. עם זאת, אחת התוכנות שעבדתי איתן עם הלוחות הראשונים ששלחתי להדפסה היא FreePCB. היא חינמית, מאוד פשוטה, ומאוד קלה ללמידה ועבודה. היא גם מייצרת קבצי גרבר בדיוק כפי שהחברות האלה מצפות לקבל בלי שום התעסקות שלך. התוכנה הזו יותר מוגבלת מ-EAGLE לדוגמא, אבל לדעתי בכמה לוחות הראשונים היא אופציה מצוינת בזכות זה שהיא כל כך קלה לשימוש (לי לקח כמה דקות מהרגע ששמעתי עליה ועד הרגע שכבר התחלתי לחווט את הלוח הראשון שלי - ועד אז היה לי מעט מאוד ניסיון בתחום).

קח בחשבון שאתה צריך להביא לתוכנה netlist של המעגל שלך מאיפשהו. תוכנות כמו EAGLE מאפשרות לך ליצור אותו בתוך התוכנה. לעומת זאת ב-FreePCB זה לא המצב וצריך לייבא את זה מבחוץ. לי זה היה מאוד נח כי כבר היה לי הכל בנוי לצורך סימולציות ב-OrCAD לצורך סימולציות מה שמאפשר לייצא את ה-netlist לאיזה פורמט שרוצים.

במידה ומה שאמרתי פה זה סינית בשבילך אולי עדיף שתתחיל ישירות מ-Eagle. סך הכל מדובר על תוכנה לא מסובכת ללוחות כאלה בסיסיים. יש לה הרבה אופציות, ולדעתי חלק מההגדרות המקוריות שלה קצת דפוקות ודורשות שינויים, אבל זה לא משהו שיפריע לעבוד איתה ללוחות קטנים ופשוטים. הייתרון הגדול של Eagle הוא שהיא תוכנה עם הרבה משתמשים שהם חובבנים. היופי הוא שכלים של חובבנים מקבלים הרבה מדריכים וסרטוני הדרכה ברשת - זה ייתרון עצום כי אפשר ללמוד לבד כמעט הכל (וטוב שכך, כי כמו שאמרתי - יש בתוכנה הזו לא מעט דברים מפגרים).

לחלופין, יש גם אופציה אחרת שאני אישית לא השתמשתי בה יותר מכמה דקות (לצערי Eagle ניצחה בגלל הפלאג של ה-gcode) - קוראים לה KiCAD. יש לה זמן "התאקלמות" קצת יותר ארוך, אבל לי היא נראית קצת יותר חכמה באופן שבו היא מארגנת את הדברים. גם זו תוכנה עם לא מעט משתמשים ברחבי העולם, ויש לא מעט חומר על התוכנה הזו גם כן.

יש עוד הרבה אופציות, אבל זה כל מה שאני חושב שכדאי לך לשקול כרגע לשימושים שלך.

תודה על ההסבר המקיף.

אני צריך לוח אחד חד שכבתי בגודל 10 על 5 ועוד לוח שתי שכבות 10 על 15 כך שאני ב"קטגוריה" שציינת.

הכרות ככלית עם הOrCAD יש לי, בנוסף הסקיצה של אחד הלוחות (Dev Board) שעליו הסתמכתי ניתנה לי כתמונת מסך משם, לכן אלך בכיוון הזה.

פורסם

א. כמובן שעשיתי טעות קלה - OrCAD שימשה ל-schematic capture, והסימולציות מתבצעות עם pSpice (שאפשר לקרוא לה מאותו ה-GUI, אבל נדייק :)).

ב. באיזו דרך שלא תבחר, חשוב שתסתכל קצת קדימה. בהנחה שזה לא הפרוייקט היחיד שתעשה, כדאי שתחשוב מה יהיה הכי כדאי לטווח הארוך. ייתכן וכדאי להשקיע קצת זמן ללמוד תוכנה חדשה ומסובכת יותר, אם זה יעלה את מהירות העבודה לאחר שתיכנס לעניינים. זה בדיוק כמו השאלה מה עדיף, חיבור מהיר עם latency גבוה, או חיבור איטי עם latency נמוך - כל אחד והצרכים שלו :)

ג. לפני שאתה רץ ל-FreePCB (או איזו תוכנה שלא תבחר) כדאי שתדע שיש קצת עבודת הכנה לעשות, כמו להגדיר את השם הנכון של ה-footprint ברכיבים שאתה משתמש בהם בסכימה - אני בטוח שתוכל למצוא על זה יותר ממספיק מידע בגוגל. זה נכון בכל אחת ואחת מהתוכנות גם אם לא מייבאים מ-OrCAD, אבל רוב האנשים שמשתמשים ב-OrCAD/pSpice משתמשים בכלים האילו לסימולציה ולכן למשהו זה לא קופץ להם לראש. זאת בניגוד לשימוש בתוכנה שמיועדת רק ל-PCB Design שבה זה תמיד אחד מהשלבים (בוריאציה כזו או אחרת, KiCAD עושה את זה בצורה שונה ממרבית התוכנות).

ד. אם אתה צריך לוחות של 10X15 אז כנראה שיהיה לך זול יותר להשתמש ב-seeed. לפחות במקרה שלי (הדפסתי לא מזמן 10 לוחות של 10x11 כך שזה בקטגוריה הזו), זה יצא יותר זול.

ה. כדאי שתשקול להקטין את הלוח הקטן יותר. אומנם המחיר שלו יהיה נמוך יותר משל הלוח הגדול באופן משמעותי, אבל זה עדיין מאפשר לחסוך. אם אתה משתמש בלוח של שכבה בודדת כנראה שתוכל לצמצם אותו אם תשתמש ב-2 שכבות. אם תוכל לדחוס אותו ל-5X5 תוכל לחסוך עוד כמה שקלים\דולרים ליחידה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים